Τη σύλληψη Ρόκκα ζήτησε ο Ψωμιάδης!

Μήνυση για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση κατά του νυν γενικού διευθυντή της ΑΕΚ και άλλοτε στελέχους της διοίκησης Νικολαΐδη, Γιώργου Ρόκκα, υπέβαλε ο Μάκης Ψωμιάδης, την ώρα που ο πρώτος κατέθετε ως μάρτυρας στο δικαστήριο.

Τη σύλληψη Ρόκκα ζήτησε ο Ψωμιάδης!
INTIME SPORTS

Συνεχίστηκε την Παρασκευή 7/2 η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση υπεξαίρεσης μεγάλων χρηματικών ποσών από τα ταμεία της ΑΕΚ. Από το πρωί κατέθετε ως μάρτυρας το άλλοτε στέλεχος της Price Waterhouse Coopers και μετέπειτα συνεργάτης του Ντέμη Νικολαϊδη, Γιώργος Ρόκκας.

Στη διάρκεια της κατάθεσής του και ενώ οι ερωτήσεις προς τον μάρτυρα αφορούσαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την κατάληξη των χρημάτων, ο Μάκης Ψωμιάδης σηκώθηκε από τη θέση του και έβγαλε από την τσέπη του ένα πακέτο με επιταγές! Πρόκειται για τα σώματα των επιταγών της NETMED, ύψους 9,5 εκατ. ευρώ, οι οποίες ήταν ανεξόφλητες, μεταχρονολογημένες (για το 2007 και το 2011) και οι οποίες βέβαια είχαν μετέπειτα ακυρωθεί καθώς η σύμβαση με τη NETMED είχε καταγγελθεί για να υπογράψει ο Ψωμιάδης συμβόλαιο με τον Alpha Digital.

Να κάνετε μια μήνυση στον κύριο”, είπε ο Μάκης Ψωμιάδης προς τους δικηγόρους του για τον Γιώργο Ρόκκα, ο οποίος -σύμφωνα με την υπεράσπιση- “ είχε καταθέσει ψευδώς στις 29 Ιανουαρίου ότι αυτές οι επιταγές είχαν εισπραχθεί”. Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου ζήτησαν από το δικαστήριο να κρατηθεί ο κ. Ρόκκας για ψευδορκία και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Ο Γιώργος Ρόκκας (που συμμετέχει και στη διοίκηση Μελισσανίδη ως γενικός διευθυντής) είπε από την πλευρά του: “ Η NETMED μου έφερε χαρτιά ότι είχαν γίνει οι πληρωμές. Αυτά τα λεφτά δεν τα είδαμε ποτέ στα ταμεία της ΑΕΚ. Δεν είπα ότι τα πήρε ο Ψωμιάδης. Είπα ότι εισπράχθηκαν και δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΑΕΚ ήταν 47 εκατ. ευρώ. Εννοείται ότι κάποια λεφτά θα μπήκαν και στα ταμεία της”.

Παράλληλα, οι συνήγοροι υπεράσπισης βασισμένοι στην έκθεση της Price Waterhouse το 2004, έκαναν λόγο για έλλειμμα ύψους… 650 χιλ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στην περίοδο της διοίκησης Ψωμιάδη και όχι για μαύρη τρύπα 21,5 εκατ. ευρώ, όπως κατηγορείται. “ Η έκθεση διαπιστώνει πως μετά από διαχειριστικό έλεγχο που έγινε στα βιβλία της ΠΑΕ ΑΕΚ, υπάρχει ένα έλλειμμα της τάξεως των 650 χιλ. ευρώ και από πουθενά δεν προκύπτει μια μαύρη τρύπα 21,5 εκατομμυρίων όπως έλεγαν. Αυτή την έκθεση την έκρυβαν όλα αυτά τα χρόνια”, είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Ψωμιάδη, Γιάννης Ηρειώτης.

Το λόγο πήρε ο Μάκης Ψωμιάδης που ρώτησε τον Γιώργο Ρόκκα: “ Ο Νικολαΐδης είχε εμπιστοσύνη στην έκθεση της Price Waterhouse;”.

- Ρόκκας: “ Απόλυτη εμπιστοσύνη”.

- Ψωμιάδης: “ Γιατί δεν την έλαβε υπόψη του το 2005 όταν πήγε στον ανακριτή και είπε ψέματα ότι υπεξαίρεσα μεγάλα ποσά, ενώ σύμφωνα με την έκθεση φαίνεται ότι οι οφειλές ήταν 650 χιλ. ευρώ;”.

- Ρόκκας: “ Εγώ θα σας απαντήσω για τον Νικολαϊδη;”.

- Ψωμιάδης: “ Ο Νικολαϊδης είπε ψέματα στον ανακριτή κύριε Ρόκκα. Πρόκειται για μεθόδευση κύριε πρόεδρε του δικαστηρίου”.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί επί του αιτήματος της πλευράς Ψωμιάδη να κρατηθεί ο γενικός διευθυντής της ΑΕΚ και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο εισαγγελέας της έδρας, τόνισε πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να κρατηθεί ο μάρτυρας και πρότεινε να ενσωματωθεί η έγκληση στα πρακτικά και να επιφυλαχθεί το δικαστήριο για τη διαβίβασή της στον εισαγγελέα με το τέλος της δίκης.

Το λόγο πήρε ο Χάρης Οικονομόπουλος: “Σ ήμερα κύριε πρόεδρε, φώναξαν τους δημοσιογράφους γιατί ετοίμαζαν σόου. Είναι σκηνοθετημένα όλα αυτά για δημιουργία εντυπώσεων. Είναι εντελώς προσχηματική η έγκληση του μάρτυρα. Όπως όταν γίνονται τηλεφωνήματα για βόμβα”.

Ο εκ των δικηγόρων του Μάκη Ψωμιάδη, Γιάννης Μοροζίνης, εξερράγη: “ Υπαινίσσεστε ότι εμείς κάνουμε τα τηλεφωνήματα για βόμβα; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά”.

Ο Γιάννης Ηρειώτης πρόσθεσε: “ Εν γνώση του ο μάρτυρας είπε ψέματα ότι έχουν εισπραχθεί τα 9,5 εκατ. ευρώ. Είναι ψευδορκία και εμπαιγμός της δικαιοσύνης. Πρέπει να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ο Οικονομόπουλος έχει μονίμως εδώ δημοσιογράφο δικό του και βγαίνουν προς τα έξω όσα θέλει εκείνος”.

Μετά απ' όλα αυτά, το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα και επιφυλάχθηκε για τη διαβίβαση των πρακτικών στον αρμόδιο εισαγγελέα μετά το πέρας της δίκης κι έτσι ο Γιώργος Ρόκκας αποχώρησε.

Ακολούθησε η ανάγνωση εγγράφων, όπου μεταξύ άλλων διαβάστηκαν: πορισματική έκθεση του ΣΔΟΕ, εκθέσεις ορκωτού λογιστή, τιμολόγια-επιταγές και έγγραφα τραπεζών.

Η δίκη Ψωμιάδη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK