Γι' αυτό δεν δημοσιεύονται τα ονόματα των "16"

Το Contra.gr, όσο πιο απλά και κατανοητά μπορεί, εξηγεί γιατί δεν δημοσιεύονται τα ονόματα των 16 ατόμων που ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Γι' αυτό δεν δημοσιεύονται τα ονόματα των "16"

1. Η μη δημοσιοποίηση των ονομάτων είναι απόφαση του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, ο οποίος μαζί με την Ελένη Σίσκου συνέταξαν το πόρισμα των 173 σελίδων. Για την απόφαση του κ. Κορέα έχει ενημερωθεί η εισαγγελεία του Αρείου Πάγου, η οποία και συμφωνεί (εξάλλου δεν μπορεί να κάνει αλλιώς). Στην άτυπη ενημέρωση που παρείχε στους δημοσιογράφους ο προϊστάμενος εισαγγελέας επέμενε σε αυτό το θέμα και δεν αποκάλυψε κανένα όνομα από τα 16 και καμία λεπτομέρεια του πορίσματος.

2. Τα ονόματα μπορούν να δημοσιοποιηθούν, αν η Εισαγγελία άρει το απόρρητο μελλοντικά, κάτι που θεωρείται απίθανο, αφού θα μπορούσε να τα ανακοινώσει από την Πέμπτη.

3. Τα ονόματα μπορεί να γίνουν γνωστά, όταν ο ανακριτής τους καλέσει σε απολογία.

4. Τα ονόματα μπορεί να γίνουν γνωστά, όταν εκδοθεί το βούλευμα με το οποίο θα παραπέμπονται σε δίκη ή θα απαλλάσσονται.

Όσον αφορά στο πότε θα προχωρήσει το όλο θέμα, σημασία έχει σε τι ανακριτή θα ανατεθεί η υπόθεση. Αν ανατεθεί σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς, τότε η υπόθεση θα τρέξει άμεσα. Αν ανατεθεί σε απλό τακτικό ανακριτή, θα έχει απεριόριστα χρονικά περιθώρια να επεξεργαστεί την υπόθεση, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει καθυστέρηση. Παράδειγμα, για την υπόθεση των στημένων αγώνων η πρόταση εισαγγελέα για το ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη ετοιμάζεται αυτές τις μέρες. Μετά από 3,5 χρόνια!

Διαβάστε ακόμη:

Βαρύτατες κατηγορίες για 16 άτομα του ποδοσφαίρου

News 24/7

24MEDIA NETWORK