Ο17χρονος που... τρέλανε Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ κι όχι μόνο!

Στις… Σέρρες βρίσκεται ένας από τους ταλαντούχους πιτσιρικάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει ενεργοποιήσει τα τμήματα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, προκάλεσε ταξίδι του προέδρου του ΠΑΣ Χριστοβασίλη, ενώ ενεργοποίησε τις κεραίες του Αστέρα Τρίπολης.

Ο17χρονος που... τρέλανε Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ κι όχι μόνο!

Είναι δεδομένη η επιθυμία των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου να επενδύσουν στο ντόπιο στοιχείο.

Έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα σε τμήματα σκάουτινγκ που οργώνουν όλη τη χώρα για να ανακαλύψουν τα "αστέρια" του "αύριο". Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ένας 17χρονος από τις Σέρρες που έχει βάλει στην… πρίζα Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννενα και Αστέρα Τρίπολης!

Πρόκειται για τον -διεθνή με την Κ17- Κυριάκο Γιαξή, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Πανσερραϊκό λόγω του υποβιβασμού της ιστορικής ομάδας από τη Football League. Ο νεαρός μέσος ξεπετάχθηκε στη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου, όταν περίπου στα μισά του δρόμου πήρε την ευκαιρία της καθιέρωσης και την αξιοποίησε στο έπακρο.

Αριστούχος μαθητής και με έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Παναγιώτη, που επίσης έπαιξε ποδόσφαιρο, ο πιτσιρικάς Κυριάκος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Πανσερραϊκού στις 25 Νοεμβρίου 2017. Από τότε έπαιξε σε όλα κι όλα 9 παιχνίδια (10 συμμετοχές συνολικά). Ήταν αρκετές, όπως αποδείχθηκε, καθώς τα "μάτια" μεγάλων ομάδων της Λίγκα τον εντόπισαν κι άρχισε το πρεσάρισμα.

Ο νεαρός μέσος ήταν αρχηγός της ομάδας που είχε κατακτήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων με τη μικτή της ΕΠΣ Σερρών το 2017 και είχε κληθεί και στην Εθνική ομάδα Παίδων.

ΤΑΞΙΔΙ ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗ!

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ που έχουν ανοικτές κεραίες και σκάουτερ σε όλη την Ελλάδα δεν άργησαν να τον εντοπίσουν και να τον προσεγγίσουν. Από το ταλέντο του δεν έμεινε ασυγκίνητος ούτε ο ισχυρός άντρας του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης, ο οποίος ταξίδεψε για χάρη του στις Σέρρες και παρακολούθησε από την εξέδρα την αναμέτρηση με τον Κισσαμικό στα μέσα του Απρίλη. Ο Γιαξής δεν αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο ματς, αλλά ο λόγος της παρουσίας του προέδρου της ομάδας των Ιωαννίνων δεν έμεινε κρυφός, ενώ υπήρξαν και σχετικά δημοσιεύματα σε τοπικά Μέσα.

Η χάρη του Γιαξή έφτασε μέχρι την Πελοπόννησο και την Τρίπολη, καθώς τον πέρασε από ακτίνες και ο Αστέρας Τρίπολης. Από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος στο τέλος της περιόδου, λόγω της αδυναμίας του Πανσερραϊκού να μείνει στην κατηγορία, ο πιτσιρικάς αποτελεί μήλον της έριδος για όλους τους προαναφερθέντες, ενώ τον έχουν εντοπίσει και σκάουτερ ομάδων του εξωτερικού. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες οι κλήσεις στο κινητό του ίδιου και της οικογένειάς του που τον έχει από κοντά είναι διαδοχικές…

Εκείνο που απομένει να μάθουμε είναι το ποιος θα τον πείσει τελικά για να φορέσει τη φανέλα του και ποια θα είναι η εξέλιξή του. Αν θα μπορέσει δηλαδή να ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες. Όσοι τον έχουν δει αγωνιζόμενο, πάντως, υποστηρίζουν ότι -αν μη τι άλλο- έχει προοπτική να φτάσει ψηλά και να χτίσει μια αξιόλογη καριέρα. Η συνέχεια, στο γήπεδο…

ΓΕΩ

News 24/7

24MEDIA NETWORK