Η απάντηση της FIFA είναι η σημαντική

Το Contra.gr έχει στα χέρια του και σας παρουσιάζει την επιστολή Κοντονή προς την UEFA για την οποία πήρε σήμερα καθυστερημένη απάντηση απ'τον Τζιάνι Ινφαντίνο. Το αίτημα για συγκεκριμένο εκπρόσωπο του νομικού τμήματος της UEFA και η πραγματικά σημαντική απάντηση της FIFA, που ακόμα αναμένεται.

Η απάντηση της FIFA είναι η σημαντική
INTIME SPORTS

Την Πέμπτη έφτασε και είδε το φως της δημοσιότητας η απαντητική επιστολή της UEFA προς τον Σταύρο Κοντονή. Το Contra.gr έχει στα χέρια του και σας παρουσιάζει και την πρώτη επιστολή, αυτή που έστειλε στις 12 Μαϊου προς την UEFA o Έλληνας Υφυπουργός για να λάβει τη σημερινή απάντηση απ'την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένο πρόσωπο

Σ'αυτήν ο Σταύρο Κοντονής προτείνει τη συμμετοχή συγκεκριμένου μέλους της νομικής υπηρεσίας της UEFA στις απαραίτητες διεργασίες για το προσχέδιο του νέου νόμου. Το πρόσωπο αυτό είναι ο Άγγελος Ρηγόπουλος, με τον Υφυπουργό να σημειώνει στην επιστολή του πως ο Ρηγόπουλος "γνωρίζει τις εξελίξεις και έχει το επιπλέον αβαντάζ του να γνωρίζει Ελληνικά, κάτι που θα βοηθήσει την UFEA σε μια άμεση και έγκυρη ενημέρωση και άρα θα συμβάλει σε μια καλύτερη διαβούλευση και συνεργασία".

Σημερινή απάντηση

Η σημερινή απάντηση της UEFA έρχεται με εννέα μέρες καθυστέρηση και δεν φέρει την υπογραφή του Μισέλ Πλατινί, αλλά μόνο του Τζιάνι Ινφαντίνο, παρότι η αρχική επιστολή Κοντονή είχε αποδέκτες και τους δύο αξιωματούχους της UEFA.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ρητά πως κάθε σχετική συνάντηση θα πρέπει να έχει απαραίτητα την παρουσία εκπροσώπων της FIFA και της UEFA. Όσον αφορά την πρόταση Κοντονή για συγκεκριμένο πρόσωπο του νομικού τμήματος της UEFA, η επιστολή Ινφαντίνο δεν το σχολιάζει καθόλου και η απάντησή του είναι πως με χαρά θα υποδείξει η ίδια η UEFA το πρόσωπο που θα αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο της συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση.

Το λόγο έχει η FIFA

Όλα αυτά ενώ αναμένεται η σημαντική επιστολή, αυτή δηλαδή απ'την FIFA. Όπως σας έχει ενημερώσει το Contra.gr απ'τις 12 Μαϊου, η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι αυτή που πλέον έχει το λόγο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναμένεται να ζητήσει τρεις αλλαγές που, αν γίνουν αποδεκτές, θα βάλουν οριστικό τέλος στο σενάριο του ποδοσφαιρικού Grexit, αλλά θα κρατήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο "υπό διαρκή και σοβαρή επιτήρηση".

Η σημερινή επιστολή της UEFA δεν αλλάζει το παραμικρό σ'αυτό το κομμάτι κι είναι απλώς η απάντηση σ'αυτήν που είχε στείλει ο Σταύρος Κοντονής και μάλλον δεν δικαιολογεί τις θριαμβευτικές δηλώσεις που έκανε σχετικά ο Υφυπουργός, αφού όπως είπαμε η FIFA είναι αυτή που έχει πλέον το λόγο. Μάλιστα, η επιστολή της FIFA αναμενόταν από μέρα σε μέρα μέσα στην εβδομάδα και πλέον μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή.

Η απάντηση της FIFA είναι η σημαντική

Διαβάστε ακόμη:

Κοντονής: "Ο μπαμπούλας δεν υπάρχει. Αυτοί που τον επινόησαν ανησυχούν"

Ιδού η επιστολή της UEFA στον Υπουργό (PHOTO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK