Κοντονής: "Μας λέτε ότι κάνουμε κωλοτούμπα! Είστε πολιτικά σχιζοφρενείς;"

Ο Σταύρος Κοντονής, στην τελική ομιλία του στην Ολομέλεια, υπερασπίστηκε τη θέση της Κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε καμία υπαναχώρηση παρά την τελευταία νομοτεχνική παρέμβαση στο αθλητικό νομοσχέδιο.

Στιγμιότυπο από την 2η ημέρα της συζήτησης στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Στιγμιότυπο από την 2η ημέρα της συζήτησης στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

"Ίσως είναι και σύμπτωση ότι η Ομοσπονδία της Ισπανίας ανακοίνωσε πως στις 16 Μαϊου να βάλει λουκέτο επειδή η ισπανική Βουλή αποφάσισε να νομοθετήσει ότι από το ποσοστό των τηλεοπτικών θα πηγαίνει συγκεκριμένο ποσό. Εδώ δεν έχουμε καμία παρέμβαση ούτε κάποια σκέψη ν' αποκλειστούν οι ομάδες. Η Βουλή πήρε αυτή την απόφαση, μια απόφαση που έχει να κάνει με εσωτερικά ζητήματα προς όφελος των ασθενεστέρων. Έχουμε, αντιλαμβάνεστε, δύο μέτρα και δύο σταθμά και σας λέω για να προβληματιστούμε με αυτή την απόφαση, την οποία θεώρησαν νόμιμη.

Σε αυτές τις δύο ημέρες ακούμε πράγματα αντιφατικά. Μας λέτε να εναρμονιστούμε με αυτά που λένε οι διεθνείς ομοσπονδίες. Και όταν συζητάμε και βρίσκουμε τη χρυσή τομή, μας λέτε ότι κάνουμε κωλοτούμπα. Μας λέτε ν' αποσύρουμε νομοσχέδια. Μας λέτε ότι είναι σωστές οι διατάξεις, αλλά δεν πρέπει να τις ψηφίσουμε για να μην υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού. Την ίδια στιγμή εσείς οι ίδιοι μας ζητάτε να παρέμβουμε σε θέματα εκλογής των οργάνων, γιατί υπάρχει πρόβλημα, και στη διαιτησία, θέματα όμως που είναι το πυρήνα του αυτοδιοικητού. Μας κατηγορείτε ότι το νομσχέδιο είναι κενό περιερχόμενου. Βρίσκεστε σε μια κατάσταση διαρκούς σχιζοφρένειας; Τι θα γίνει με αυτή τη δουλειά; Από χθες είχαμε δηλώσει ότι εννοιολογικά δεν υπήρχε καμία διαφοροποίηση.

Πιστεύετε ότι θα υπήρχε περίπτωση να το πάρω πίσω αν υπήρχε; Το έγγραφο πριν από το Πάσχα αποδομούσε το νομοσχέδιο άρθρο προς άρθρο. Η κυβέρνηση έμεινε σταθερή στους δείκτες. Δεχόντουσαν την επιβολή διοικητικών προστίμων και ποινών; Ή έλεγαν ότι είναι πρόστιμα πειθαρχικά συγκεκαλλυμένα. Τι μας έλεγαν για τους τακτικούς δικαστές; Διαφωνούσαν καθέτως. Τι ίσχυε μέχρι σήμερα για το αυτοδιοίκητο; Ισχύει ένα απαραδέκτο για την έννομη τάξη ένα καθεστώς νησίδας, αυτονομίας, ειδικά της ΕΠΟ καταργείται ή όχι; Καταργείται και αντικαθίσταται με την παρ.2 του άρθρου 15.

Σε αυτά η Κυβέρνηση δεν έκανε ούτε ένα βήμα πίσω. Συζήτησε με τις πλευρές και πτυχές, εξαντλήσαμε οποιαδήποτε περιθώρια και ό,τι συμβεί από δώ και πέρα έχουν ευθύνη άλλοι. Εμείς θέλαμε να καταδείξουμε στον ελληνικό λαό ότι σκοπός του νομοθετήματος δεν ήταν να βρεθούν οι σύλλογοι εκτός ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ούτε η εθνική ομάδα. Σκοπός ήταν και παραμένει να μπει τάξη στο καθεστώς ανομίας. Με το νομοσχέδιο αυτό γίνεται ένα πρώτο βήμα. Δεν είπαμε ότι λύνονται προβλήματα και παθογένειες. Δεν τελειώσαμε.

Μπροστά στην απάνθρωπη βία που πλήττει μέχρι και παιδικά πρωταθλήματα είχαμε δύο δρόμους: ακολουθούμε τον έναν να νομοθετούμε παράλληλα με τη δικαιοσύνη. Ο άλλος ήταν μια μετωπική σύγκρουση ακόμη και με αυτούς που δεν φταίνε. Μπορεί να μας γίνει κριτική, θα την ακούσουμε. Αλλά γι' αυτά που δώσαμε μάχη ότι κατά το μέγιστο μέρος υλοποιούνται.

Μια αναφορά στο άρθρο 1. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν δεχθεί οι διεθνείς ομοσπονδίες.Καμία υπερεξουσία δεν αναλαμβάνει ο Υφυπουργός. Αντίθετα αναλαμβάνει τις ευθύνες που έχουν όλοι οι υπουργοί στον τομέα τους. Γιατί να μην επεμβαίνει με διοικητικά πρόστιμα; Επανέρχεται η κανονικότητα. Επανέρχεται ένα καθεστώς που έπρεπε να υπάρχει και δεν υπήρχε. Αυτές τις ημέρες συνεχίζεται κατά τρόπο αποκαλυπτικό για όλη την κοινωνία και τα κόμματα ενώπιον του ειδικού ανακριτή. Μια διαδικασία που είχε καθυστερήσει, αλλά αποκαλύπτει σε μεγάλο βαθμό την παθογένεια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Με βάση όσα γνωρίζουμε φέρνουμε στο προσκήνιο τα προβλήματα και βάζουμε μπροστά στα προβλήματα και τις ευθύνες τις διεθνείς ομοσπονδίες, γιατί και αυτές έχουν ευθύνη. Σας καλούμε να ψηφίσετε το νομοσχέδιο όπως έγινε επί της αρχής".

News 24/7

24MEDIA NETWORK