Κοντονής: "Οι ομάδες που τοποθετούνται αρνητικά δεν θα μας κάνουν να αποστασιοποιηθούμε. Θέλουμε ισονομία"

Ο Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε την Παρασκευή με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ Βαγγέλη Ασλανίδη και κατόπιν δήλωσε χαρούμενος που "εκπρόσωποι μεγάλων ομάδων αλλά και μικρότερων καταθέτουν τη στήριξη τους στο δύσκολο και επίπονο έργο που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση όσον αφορά τα ζητήματα του ποδοσφαίρου".

Στιγμιότυπο από την 2η ημέρα της συζήτησης στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Στιγμιότυπο από την 2η ημέρα της συζήτησης στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υποστήριξε επίσης ότι " ακόμα και αν κάποιες ομάδες τοποθετούνται με επιφύλαξη ή κάποιες άλλες ακόμη και αρνητικά στην κυβερνητική πολιτική αυτό δεν θα μας κάνει να αποστασιοποιηθούμε από τις βασικές αρχές και αξίες μας. Δηλαδή τις αρχές της ισονομίας και των ίσων αποστάσεων της Κυβέρνησης από όλους τους συλλόγους. Θα λειτουργήσουμε με πνεύμα ισονομίας προς όλους.

Η Κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της με αίσθημα ευθύνης. Κανένας δεν πρόκειται να αδικηθεί και κανένας δεν πρόκειται να ευνοηθεί από την Κυβέρνηση. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού αθλητισμού, την ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων φιλάθλων".

Ερωτηθείς για το αν το ταξίδι Ινφαντίνο στην Αθήνα αποτυπώνει την πρόθεση των UEFA-FIFA να βρεθεί λύση, ο Σταύρος Κοντονής αποκρίθηκε: " Δεν θέλω να κάνω δίκη προθέσεων. Όπως γνωρίζετε η επίσημη πρόσκληση θα κατατεθεί τη Δευτέρα, οπότε θα το προτείνω στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Ωστόσο για λόγους πρακτικούς, γνωστοποιήσαμε τη σχετική μας πρόθεση στη FIFA και την UEFA. Ως εκ τούτου αναμένουμε την τοποθέτησή τους ενώπιον της Βουλής, με την ελπίδα να έχουν κατανοήσει την ανάγκη συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Κυβέρνηση για τα θέματα που μας απασχολούν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK