Ο Κοντονής θα συμβιβαστεί εάν...

Μόνο αν εξασφαλίσει κάτι χειροπιαστό από την άλλη πλευρά θα συμβιβαστεί ο Σταύρος Κοντονής στο θέμα του grexit.

Ο Κοντονής θα συμβιβαστεί εάν...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ότι ο Σταύρος Κοντονής δεν έχει αλλάξει στάση σε ότι αφορά το ενδεχόμενου του grexit είναι δεδομένο, άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο τόσο γρήγορα.

Ευρισκόμενος στη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν χρειάστηκε να τοποθετηθεί για το ζήτημα χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι είχε αποβάλλει και τις σχετικές σκέψεις.

Ο άμεσος σχεδιασμός του Υπουργείου έχει να κάνει με τις εξελίξεις που θα προκύψουν.

Στη θεωρία ο Κοντονής θα μπορούσε να καταλήξει σε κάποια συμβιβαστική λύση με τη FIFA για το θέμα του Κυπέλλου υπό έναν σημαντικό όρο. Να πάρει ο ίδιος κάτι χειροπιαστό, κάτι "δυνατό" που θα συνιστά τομή στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι η παραίτηση της νυν διοίκησης της ΕΠΟ.

Εφόσον πάντως δεν προκύψει κάποιου είδους συμβιβασμός και οδηγηθούμε στο grexit, θα πρέπει να δημιουργηθεί και ένας νέος οδικός χάρτης το οποίο θα ακολουθήσει το ποδόσφαιρο για να βγει σταδιακά από το αδιέξοδο.

Ο δρόμος αυτός είναι τραχύς, σκληρός και κρύβει, κοινό μυστικό αυτό, τεράστια πολιτική φθορά για την κυβέρνηση η οποία έχει ήδη πολύ μεγάλα ανοιχτά μέτωπα παντού (αξιολόγηηση, Δικαιοσύνη, προσφυγικό) και δημοσκοπικά πιέζεται πολύ.

Παρόλα αυτά στις δύο επικοινωνίες που είχε την Τετάρτη με τον Αλέξη Τσίπρα ο Σταύρος Κοντονής δεν άκουσε κάτι διαφορετικό από τον Πρωθυπουργό. Οι χειρισμοί του έχουν, προσώρας τουλάχιστον, την πρωυθυπουργική στήριξη και εννοείται ότι υπηρετούν τις κυβερνητικές προγραμματικές θέσεις.

Εναν σημαντικό ρόλο θα παίξει και η απόφαση του ΣτΕ την επόμενη εβδομάδα. Οι δύο πλευρές εκφράζουν την αισιοδοξία ότι θα εξασφαλίσουν τη νομική νίκη που χρειάζονται για να συνεχίσουν τις κινήσεις τους. Σε κάθε περίπτωση όμως, όποια και αν είναι η απόφαση, σε καθαρά πρακτικό επίπεδο δεν επηρεάζει την πορεία των συζητήσεων της FIFA με την Πολιτεία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK