Τι αλλάζει ο Κοντονής στο νομοσχέδιο για ν' αποφευχθεί το Grexit

Ο Σταύρος Κοντονής είχε προαναγγείλει μεταβολές-τροποποιήσεις στο αθλητικό νομοσχέδιο που αφορά τη βία και τη διαφορά και το απόγευμα της Τρίτης τις γνωστοποίησε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, από την οποία και πέρασε με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ. Επιφύλαξη δήλωσαν οι Ν.Δ., ΚΚΕ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ενώ η Χρυσή Αυγή ψήφισε "παρών".

Τι αλλάζει ο Κοντονής στο νομοσχέδιο για ν' αποφευχθεί το Grexit

Με στόχο ν' αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος ευρωπαϊκής απομόνωσης, αλλά ταυτόχρονα χωρίς να πλήττεται ο πυρήνας του νομοσχεδίου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι στο άρθρο 15, που εξαιρούσε την ΕΠΟ από οποιαδήποτε κρατική επέμβαση στα εσωτερικά της, θα προστεθεί αυτό που είπε τη Δευτέρα ότι δηλαδή " θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ρυθμίζονται από την ΕΠΟ στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία και τους Κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, των οποίων είναι μέλος η ΕΠΟ".

Κατά τ' άλλα:

α) για τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα απαιτείται διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες και δεν θα είναι μια μονομερής απόφαση.

Εδώ ο υφυπουργός εξήγησε πως η FIFA και η UEFA ζητούσαν να έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα, αίτημα που ο ίδιος δεν έκανε δεκτό, εμπεριέχοντας τον όρο "διαβούλευση".

β) τα πρόστιμα σε ΠΑΕ και ομοσπονδίες και οι αποφάσεις για διακοπή του πρωταθλήματος ή ο αποκλεισμός της έδρας θα επιβάλλονται μετά την απαραίτητη γνωμοδότηση της ΔΕΑΒ. Στην πρώτη περίπτωση θα έχει λόγο η ΕΛ.ΑΣ, ενώ στη δεύτερη θα απαιτείται πρώτα διαβούλευση με την ΕΠΟ.

γ) θα συμπεριληφθεί στο άρθρο 7 η υποχρέωση και της Πολιτείας να ενημερώνει την ΕΠΟ κάποια πληροφορία. Αυτό θα συμβαίνει στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας.

δ) η απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής αγώνα που μετατέθηκε ή αναβλήθηκε λόγω πληροφοριών για χειραγώγηση θα λαμβάνεται σε συνεννόηση με τη διοργανώτρια αρχή και τις ομάδες.

ε) η έκδοση αποφάσεων από τακτικούς δικαστές των πειθαρχικών οργάνων θα γίνεται εντός χρονικού ορίζοντα δέκα ημερών.

Απέρριψε, από την άλλη, ο Σταύρος Κοντονής την πρόταση (από το Ποτάμι) να παίζουν κεκλεισμένων των θυρών οι ομάδες που δεν έχουν στο γήπεδό τους εγκατεστημένο σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και καμερών αντί ν' αναζητήσουν άλλη έδρα. " Αν τους δώσουμε αυτή τη δυνατότητα, δεν θα βάλουν ποτέ το σύστημα", υποστήριξε.

Η συνέχεια της υπόθεσης θα δοθεί την Τετάρτη στη συνάντηση με τον εκπρόσωπο των UEFA-FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος έρχεται γι' αυτόν ακριβώς το λόγο στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη:

Γκιρτζίκης: Με το άλλοθι της βίας παραβιάζεται το καταστατικό"

"Το παραμύθι της ΕΠΟ πρέπει να τελειώσει"

Ένταση στη Βουλή με ΕΠΟ και Κοντονή

Οι θέσεις της ΕΠΟ για το αθλητικό νομοσχέδιο για τη βία και τη διαφθορά

News 24/7

24MEDIA NETWORK