Κοντονής: "Σκεφτήκαμε πρώτα και κύρια την Εθνική"

Ο Σταύρος Κοντονής, στην πρωτολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το αθλητικό νομοσχέδιο κατά της βίας και διαφθοράς, μίλησε για πόλεμο απέναντι στα παραγοντικά συμφέροντα και εξήγησε ότι οι αλλαγές στο νομοσχέδιο έγιναν για να μην υπάρχουν συνέπειες στην Εθνική ομάδα.

Κοντονής: "Σκεφτήκαμε πρώτα και κύρια την Εθνική"
INTIME SPORTS

Αφού αρχικά υπενθύμισε την κατάσταση που παρέλαβε η νέα Κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για "εκτεταμένη ανυποληψία του χώρου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου" και "απαξιωμένο χώρο που μαστίζεται από τη διαφθορά", αναφέρθηκε στην ελαχιστοποιημένη παρέμβαση του Κράτους σ' ένα "πεδίο αδυσώπητης σύγκρουσης οικονομικών συμφερόντων και στράτευσης τυφλών οπαδών που δεν τους ενδιαφέρει το θέαμα".

"Η κατάσταση είχε ξεφύγει, καταντήσαμε να έχουμε νεκρό στο γήπεδο και έπρεπε να παρέμβουμε άμεσα", τόνισε από το βήμα ο υφυπουργός και εστίασε στις αλλαγές που φέρνει το εν λόγω νομοσχέδιο κατά της βίας αναφερόμενος στα διοικητικά πρόστιμα, στην απαγόρευση τέλεσης αγώνα σε γήπεδο που εφαρμόζονται το ηλεκτρονικό εισιτήριο-κάμερες, την παρουσία τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ, τον έλεγχο περιουσίας διαιτητών-παραγόντων και των χειραγωγημένων αγώνων.

Κάλεσε δε τους παράγοντες "να σοβαρευτούν και να αντιληφθούν ότι ο αθλητισμός δεν είναι πεδίο εξόντωσης και οικονομικών συμφερόντων" "Πλέον βρίσκονται υπό τον έλεγχο του νόμου", προσέθεσε προκειμένου ν' αντιμετωπιστεί το "καθεστώς φαυλότητας που σε τέτοιο βαθμό πρώτη φορά συνέβη στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού".

Επί του αποκλεισμού ελληνικών ομάδων, ο Σταύρος Κοντονής εξήγησε ότι η Κυβέρνηση ποτέ δεν τον επεδίωξε, δηλώνοντας εξ αρχής ότι είναι απευκταίο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επανέλαβε όμως ότι "νομοθετεί με βάσει το συμφέρον του ελληνικού λαού".

Παραδέχθηκε κατόπιν ότι "δεν συμφωνήσαμε στις παρατηρήσεις των διεθνών φορέων" και έκανε τον απολογισμό της διαβούλευσης που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Εξήγησε σε εκείνο το σημείο ότι δεν μπορούσε να υπάρξει συμφωνία στο σημείο τριβής με τους τακτικούς δικαστές και συμφωνήθηκε, όπως είχε προκύψει και από το ρεπορτάζ της Τρίτης, ότι σε ένδειξη καλής πίσης και αμοιβαίες υποχωρήσεις οι δικαστές θα επιλέγονται από την ΕΠΟ, αλλά από λίστα του προϊσταμένου των Πρωτοδικών και της Εισαγγελίας.

"Δώσαμε μια σκληρή μάχη και δεν ήταν με τις διεθνείς ομοσπονδίες, αλλά με τα συμφέροντα που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο και δη το επαγγελματικό", συμπλήρωσε ο Σταύρος Κοντονής και κάλεσε τις "διεθνείς αντιπροσωπείες να παρακολουθούν με μεγαλύτερη προσοχή γιατί θέλουμε την εμπλοκή τους για να διορθώνονται παθογένειες, όχι μόνο όταν προκαλείται το περί δικαίου αίσθημα".

Κλείνοντας ο υφυπουργός αναφέρθηκε στις αντιφατικές απόψεις από δημοσιογραφικούς κύκλους που καλούσαν από τη μία το Υπουργείο ν' αποσύρει το νομοσχέδιο γιατί "θα μας το επιβάλλουν, αλλά ταυτόχρονα μας ζητούσαν ν' αποκλείσουμε τις ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις". "Οι ίδιοι μάς έλεγαν να μην πειράξουμε το αυτόνομο, αλλά να πειράξουμε το εκλογικό καθεστώς", τόνισε και τελείωσε λέγοντας ότι προχώρησε σε υποχωρήσεις "γιατί πρώτα και κύρια σκεφτόμαστε την εθνική ομάδα, η οποία δεν είναι ομάδα των ομοσπονδιών. Είναι ομάδα που απευθύνεται στην καρδιά και στην ψυχή του ελληνικού λαού και οι επιτυχίες της δίνουν χαρά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK