Υπουργική απόφαση σοκ για τους συνδέσμους

Υπουργική απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις υπεγράφη από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα, η οποία στην ουσία υποχρεώνει τις ομάδες να διατηρούν μόνο ένα σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών!

Υπουργική απόφαση σοκ για τους συνδέσμους
INTIME SPORTS

Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη το απόγευμα της Τρίτης (29/12) από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και τον Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας Πολίτη, Νίκο Τόσκα, αλλάζουν τα όσα ξέραμε για τους συνδέσμους των ομάδων.

Η σημαντικότερη αλλαγή, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η "Live Sport", αφορά το γεγονός πως η κάθε ομάδα θα μπορεί να διατηρεί μόνο μία λέσχη φιλάθλων, την οποία θα υποδεικνύει ο Ερασιτέχνης, και έτσι αναμένεται να καταργηθούν δεκάδες σύνδεσμοι, ειδικά των μεγάλων ΠΑΕ.

Σύμφωνα και με το άρθρο 3 του νόμου 4326/15 για τις λέσχες φιλάθλων αναφέρεται πως: "...απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο διάθεση εισιτηρίων στις λέσχεςτου άρθρου 41Β του Ν. 2725/1999, όπως ισχύει, οι οποίες δεν λειτουργούν νομίμως, σύμφωνα με τους όρουςκαι προϋποθέσεις της παραπάνω διατάξεως, καθώς καισε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ομάδα προσώπων ήσύνδεσμο φιλάθλων ή σωματείο ή άλλη συλλογικότητα,οποιασδήποτε νομικής ή μη μορφής της.

2. Σε περίπτωση παράβασης της ανωτέρω απαγόρευσης από Τ.Α.Α. ή A.A.Ε., πέραν των άλλων συνεπειών,ποινών και κυρώσεων που ορίζονται στο νόμο, κάθεμέλος της διοίκησης του κατά περίπτωση υπαίτιουΤ.Α.Α. ή A.A.Ε. τιμωρείται, ακόμη και αν το αδίκημα τελείται από αμέλεια, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστονέξι (6) μηνών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον δέκαχιλιάδων (10.000) ευρώ. Για τον καθορισμό του ύψουςτων ανωτέρω ποινών τόσο της φυλάκισης όσο και τηςχρηματικής, λαμβάνεται υπόψη η ένταση του δόλου ήο βαθμός αμέλειας του υπαιτίου.

3. Το αδίκημα του παρόντος άρθρου διώκεται αυτεπαγγέλτως και οι επιβαλλόμενες για την τέλεση τουποινές δεν αναστέλλονται ούτε μετατρέπονται. Η προθεσμία για την άσκηση έφεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης και η άσκηση έφεσης δεν αναστέλλουντην εκτέλεσή της. Σε εξαιρετικές όμως περιπτώσεις, τοδευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να διατάξει, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 497 του Κώδικα ΠοινικήςΔικονομίας, την αναστολή εκτέλεσης. Δεν επιτρέπεταισε καμία περίπτωση η χορήγηση προθεσμίας για τηνκαταβολή της χρηματικής ποινής σε δόσεις ή η έκτισητης με παροχή κοινωφελούς εργασίας, μη εφαρμοζομένων των παραγράφων 4 έως και 8 του άρθρου 82 τουΠοινικού Κώδικα.

4. Απαγορεύεται εφεξής η εκμίσθωση ακινήτου σελέσχη του άρθρου 41Β του Ν. 2725/1999, όπως ισχύειείτε σε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ομάδα προσώπωνή σύνδεσμο φιλάθλων ή σωματείο ή άλλη συλλογικότητα οποιασδήποτε νομικής ή μη μορφής, όταν αυτήδεν λειτουργεί νομίμως, σύμφωνα με τους όρους καιπροϋποθέσεις της ανωτέρω διατάξεως.Μέσα σε τρείς (3) μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, ο μισθωτής ακινήτου είτε είναι λέσχη τουάρθρου 41Β του Ν. 2725/1999, όπως ισχύει, είτε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ομάδα προσώπων ή σύνδεσμοςφιλάθλων ή σωματείο ή άλλη συλλογικότητα οποιασδήποτε νομικής ή μη μορφής, οφείλει να προσκομίσειστον εκμισθωτή βεβαίωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ότι βρίσκεται σε νόμιμη λειτουργία. Η μηπροσκόμιση της ανωτέρω βεβαίωσης συνεπάγεται ακυρότητα και λύση της μίσθωσης.Σε βάρος όποιου προβαίνει στην εκμίσθωση οποιουδήποτε χώρου ή ανέχεται τη διατήρηση της κατά παράβαση της παρούσας απαγόρευσης, ο αρμόδιος γιατον Αθλητισμό Υπουργός, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόαση του εκμισθωτή, δύναται να επιβάλεισε αυτόν πρόστιμο ύψους από χίλια (1.000) έως εκατόχιλιάδες (100.000) ευρώ, το οποίο αφορά πάντοτε στομέχρι το χρόνο της επιβολής του χρονικό διάστημακαι επιβάλλεται ανάλογα με το εάν και κατά πόσο οχώρος συνδέεται με φαινόμενα βίας ήάλλες παράνομεςπράξεις, με το όφελος που αποκτήθηκε ή επιδιώχθηκεαπό τον εκμισθωτή και με την τυχόν υποτροπή. Δεναποκλείεται η επιβολή νέου προστίμου σε περίπτωσημη συμμόρφωσης. Κατά τα λοιπά, για το πρόστιμο αυτόεφαρμόζονται τα οριζόμενα στις παραγράφους 6 και7 του άρθρου 1".

News 24/7

24MEDIA NETWORK