Ο Πουρσανίδης στο Ραδιόφωνο 24/7: "Ο Γκέραρντ παρέμενε στη ζωή γι' αυτή τη στιγμή"

Ο Ηλίας Πουρσανίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Νίκη στην Contra" στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και έκανε κατάθεση ψυχής για τον προπονητή και τον άνθρωπο Ευγένιο Γκέραρντ με αφορμή το φιλικό που έγινε προς τιμήν του.

ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑΣ "ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΟΥ ΓΚΕΡΑΡΝΤ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑΣ "ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΟΥ ΓΚΕΡΑΡΝΤ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Ένα από τα "παιδιά" του Ευγένιου Γκέραρντ ο οποίος μάλιστα διοργάνωσε το σπουδαίο φιλικό προς τιμήν του Ολλανδού το βράδυ της Δευτέρας στο "Γεντί Κουλέ", ο Ηλίας Πουρσανίδης, φιλοξενήθηκε στον αέρα της εκπομπής "Νίκη στην Contra" στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και εκεί ήταν συγκλονιστικός.

Μέσα από μία συνέντευξη 10 και κάτι λεπτών κατάφερε να αποτυπώσει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τι σήμαινε ο Ολλανδός για τον ΟΦΗ και το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς και το πώς βοήθησε πάρα πολλούς παίκτες να εξελιχτούν, ενώ ταυτόχρονα μίλησε και για την προσφορά του Θεόδωρου Βαρδινογιάννη στους Κρητικούς.

ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑΣ "ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΟΥ ΓΚΕΡΑΡΝΤ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑΣ "ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΟΥ ΓΚΕΡΑΡΝΤ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ:

Για το φιλικό προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ που ανέλαβε τη διοργάνωσή του: "Ήταν κάτι ανεπανάληπτο, δεν μπορούμε να συνέλθουμε ακόμα, είναι απίστευτο το συναίσθημα. Ζήσαμε όλοι μαζί αυτό το διήμερο πάρα πολλή συγκίνηση και πάρα πολλή ένταση. Και εγώ που το ζω και προσπαθούσα όλο αυτό να είναι μία γιορτή αντάξια του μεγέθους του Ευγένιου Γκέραρντ και το ζω για πάνω από 1,5 μήνα καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ να συνέλθω.

Σε δύο ημέρες είχα μαζέψει πάνω από 50 παιδιά, παιδιά του Ευγένιου Γκέραρντ που είχαν παίξει στον ΟΦΗ γιατί αυτό ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ παιδιών και φίλων του Ευγένιου Γκέραρντ. Και αμέσως πάνω από 30 φίλους, παιδιά και από την Εθνική του 2004 και άλλους. Είναι μεγάλη η γκάμα των ποδοσφαιριστών που αγαπούν και εκτιμούν αυτό τον άνθρωπο και ήταν πάρα πολύ εύκολο να μαζέψω τόσα άτομα.

Κάποια στιγμή σταμάτησα να επικοινωνώ με άλλους γιατί θα ξέφευγε το πράγμα και ήθελα να είναι κάτι άρτιο και οργανωμένο. Σε όλα τα παιδιά τους καλύψαμε όλα τα έξοδά τους αλλά τα παιδιά του Γκέραρντ ταξίδεψαν με δικά τους έξοδα. Οφείλαμε να το κάνουμε, ακόμα και ο Ίσις και ο Βέρα που ήρθαν από την Χιλή κάλυψαν μόνοι τους τα έξοδα της μετακίνησής τους".

ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑΣ "ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΟΥ ΓΚΕΡΑΡΝΤ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑΣ "ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΟΥ ΓΚΕΡΑΡΝΤ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για το τι ξεχωριστό είχε ο Γκέραρντ: "Καταρχήν φαίνεται απλό αλλά δεν είναι και μόνο που δούλεψε 15 χρόνια στην ίδια ομάδα τα λέει όλα. Εμείς που τον ζήσαμε από κοντά ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που χάραξε την πορεία μας. Εγώ προσωπικά έχω ξαναπεί πως ό,τι έπαιξε και ό,τι έλεγα τα έμαθα δίπλα του. Διαμόρφωνε και προσωπικότητες εκτός από παίκτες. Έκανε πράγματα πάντα με πρόγραμμα και με στόχο να βελτιώσει έναν παίκτη, όχι όμως μόνο μέσα στις γραμμές.

Εγώ πήγα στον ΟΦΗ από ομάδα Γ' Εθνικής, το Χαϊδάρι και δεν ήμουν έτοιμος. Είχα όμως τη φλόγα και την επιθυμία. Κάποια στιγμή, τον πρώτο καιρό, όταν δεν ήμουν καν στην αποστολή, πήγα και τον ρώτησα τι έκανα λάθος και τι πρέπει να βελτιώσω για να με αξιοποιήσει. Μου είπε πράγματα ουσιαστικά και τα δέχτηκα γιατί έτσι ήταν. Όταν έφυγα μάλιστα από τη συνάντησή, μου είπε και ευχαριστώ που του είπα αυτό που σκεφτόμουν.

Δεν ήταν ένα ευχαριστώ διπλωματικό. Σε προστάτευε ακόμα και όταν πήγαινες καλά, για να διατηρηθείς σε αυτό το επίπεδο έπρεπε κάποια στιγμή να μείνεις και έξω. Μόλις έβλεπε ότι αυτό μπορεί να σου δημιουργούσε έπαρση και να μην σε έβλεπε καλά στην προπόνηση, μπορεί να σε προσγείωνε έτσι. Έβλεπε κάθε λεπτομέρεια, συζητούσε με τους φροντιστές της ομάδας αν για παράδειγμα ήταν μία κάλτσα τρύπια, ποια ήταν η αντίδρασή σου".

Για τη λέξη που του είπε στις 20 Νοεμβρίου (μετά την αποκάλυψη πως είπε σε κάθε "παιδί" του από μία λέξη): "Αυτή τη στιγμή η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή. Αυτό που έγινε στις 20 Νοεμβρίου, με την είσοδό του στο Γεντί Κουλέ, λύγισαν οι πάντες. Όχι επειδή τον είδαμε σε αυτή την κατάσταση επειδή αυτός ο άνθρωπος νιώθαμε πως παίρνει αυτό που αξίζει από όλους μας. Ακόμα και σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται καταλαβαίνει τα πάντα.

Περίμενε αυτή τη στιγμή και παρέμενε στη ζωή για αυτή τη στιγμή. Το συναίσθημα δεν μπορώ να το περιγράψω. Δεν μπορώ να το βάλω μέσα σε λέξεις, δεν μπορώ να πω τίποτα αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό το πράγμα. Αυτό ήταν και ένα γεγονός που δείχνει ποιο είναι το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός. Πάρα πολύ εύκολα καθημερινά ασχολούμαστε με το παρασκήνιο, με τα άσχημα πράγματα που μας αρέσει να τα αναδεικνύουμε και μπορεί να είναι στο 5 και εμείς να το κάνουμε 50, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δέχομαι τηλεφωνήματα από φίλους από όλη την Ελλάδα για να μου πούνε ότι "κλαίγαμε όλοι". Αυτό το συναίσθημα δεν μπορεί να το δώσει τίποτα άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο".

ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑΣ "ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΟΥ ΓΚΕΡΑΡΝΤ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑΣ "ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΟΥ ΓΚΕΡΑΡΝΤ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για τον χαρακτήρα του Γκέραρντ και την προσφορά του Θεόδωρου Βαρδινογιάννης στον ΟΦΗ: "Είναι ένας άνθρωπος που έχει βοηθήσει πολύ κόσμο, ένας άνθρωπος που έκανε και αυτός λάθη ως άνθρωπος αλλά που το κίνητρό του ήταν πάντα να προσφέρει. Από αυτόν γνωρίσαμε όλοι τον ΟΦΗ. Θέλω επίσης να προσθέσω ότι σε αυτό το φιλικό τιμήσαμε τον Θεόδωρο Βαρδινογιάννη γιατί αυτός ήταν ουσιαστικά που είχε την έμπνευση και το όραμα να κάνει τον ΟΦΗ γνωστό και ως πρότυπο σε όλη την Ελλάδα. Αυτός επένδυσε όχι μόνο σε παίκτες, σε μεγάλα ονόματα, αλλά έχτισε και το Βαρδινογιάννειο κέντρο που ήταν από τότε που παίζαμε εμείς πριν από 25 χρόνια η προίκα του ΟΦΗ. Από εκεί θα βγαίνουν οι νέοι αθλητές και θα προπονούνται οι νέοι αθλητές που θα αγωνίζονται στον ΟΦΗ.

Τιμήσαμε λοιπόν τον αξέχαστο Θεόδωρο Βαρδινογιάννη, αυτόν που δεν είχε την νοοτροπία των Ελλήνων παραγόντων, των τωρινών. Ο Γκέραρντ δεν είχε νίκες από την πρώτη ημέρα αλλά δεν τον έδιωξε στο πρώτο εξάμηνο και αυτός ο άνθρωπος πρόσφερε στον Ολλανδό τις συνθήκες για να κάνει αυτό που πρέπει και να κάνει τον ΟΦΗ μεγάλο. Ακόμα και σήμερα αναρωτιόμαστε ποιος έκανε μεγαλύτερο καλό, εμείς στον Γκέραρντ ή αυτός σε εμάς. Μετά από 25 χρόνια μας ξαναένωσε για πάντα, αυτό που ζούμε σήμερα, η επόμενη μέρα της γιορτής, είναι πολύ συγκινητική. Είμαστε ακόμα όλοι εκεί και δεν ξέρω πότε θα το ξεπεράσουμε. Ήμασταν καλεσμένοι του Ψαραντώνη και του Σκουλά. Αυτή είναι η Κρήτη, η παράδοση, δεν υπάρχουν πιο original ανθρώπους από αυτούς. Και ήταν και εκείνοι εκεί για να τιμήσουν τον Γκέραρντ και να δείξουν στους άλλους τι σημαίνει φιλοξενία και λεβεντιά στην Κρήτη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK