Παραμένει το χάσμα Super League - ΟΠΑΠ, στον "αέρα" η αναδιάρθρωση

Τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πια στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των πρώτων δύο κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά την αδυναμία των Super League και ΟΠΑΠ να βρουν σημείο επαφής στους όρους της χορηγικής σύμβασης.

Παραμένει το χάσμα Super League - ΟΠΑΠ, στον "αέρα" η αναδιάρθρωση

Όπως διέρεε σχετικά μετά τη νέα συνάντηση που έγινε την Τρίτη, η διοίκηση του Οργανισμού -κατ' εντολήν Υπουργείου Οικονομικών- αρνήθηκε να δεσμευτεί για περισσότερο του ενός χρόνου, αυξάνοντας παράλληλα το αντίτιμο για τη χορηγία του πρωταθλήματος προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ΠΑΕ που θα ανέβουν του χρόνου.

Υπό αυτές στις συνθήκες, αν ισχύσει η αναδιάρθρωση, οι ομάδες όχι μόνο δεν θα αυξήσουν τα έσοδά τους, αλλά θα χάσουν κιόλας. Ως εκ τούτου θεωρείται δύσκολο, αν όχι απίθανο, να συναινέσουν στην υλοποίηση του σχεδίου.

Λογικό είναι πως εφόσον δεν προχωρήσει η αύξηση των ομάδων στη Super League, το λεγόμενο "4-2", δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς των 18 ομάδων στη Football League έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στο πρωτάθλημα ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα. Αυτός ήταν άλλωστε ο βασικός λόγος που αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Τρίτη συνάντηση του Σπύρου Καλογιάννη με τον Γιάννη Ιωαννίδη, καθώς δεν υπήρχε βάση για συζήτηση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK