Ποιός είναι ο Πέτσος που κάλεσε ο Σάντος

Ο Θάνος Πέτσος είναι το νέο πρόσωπο για την Εθνική ομάδα των ανδρών. Ο Φερνάντο Σάντος κάλεσε τον 20χρονο κεντρικό αμυντικό που αγωνίζεται στην Μπουντεσλίγκα για το φιλικό με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη κι από σήμερα, μπαίνει για τα καλά στην ποδοσφαιρική ζωή μας.

Ποιός είναι ο Πέτσος που κάλεσε ο Σάντος

Πέραν του νεαρού Έλληνα, για τον αγώνα της 10ης Αυγούστου, ο ομοσπονδιακός τεχνικούς κάλεσε και τους άλλους που αγωνίζονται στο εξωτερικό, δηλαδή τους Μόρα, Κ. Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Τζαβέλλα, Κονέ, Τζιόλη, Πλιάτσικα και Σαμαρά.

Οι υπόλοιποι διεθνείς θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο Πορτογάλος προπονητής την Παρασκευή 5/8 και ώρα 11:00, στο ξενοδοχείο Suites, στη Βουλιαγμένη.

Το who is who του Θανάση Πέτσου

Ο Θάνος Πέτσος γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1991 στη Γερμανία, από Έλληνες μετανάστες. Ήταν ένα ακόμη παιδί που έπαιξε μπάλα και στην ηλικία των 8 ετών εντάχθηκε στην τοπική ομάδα στο Ντίσελντορφ, στην πόλη πόλη που αποτέλεσε και τον τόπο γέννησής του. Οι σκάουτερ της Μπάγερ Λεβερκούζεν τον ανακάλυψαν δύο χρόνια αργότερα, για να ξεκινήσει μία γενναία προσπάθεια από τις ακαδημίες, με συνέπεια την περίοδο 2009/2010 να πραγματοποιήσει την παρθενική παρουσία του με την πρώτη ομάδα. Την επόμενη χρονιά, ωστόσο, δόθηκε δανεικός στην Καϊζερσλάουτερν (στη φωτογραφία κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου), με την οποία αγωνίστηκε σε 20 αγώνες. Εκεί, έχτισε ουσιαστικά το όνομά του και τώρα, έρχεται η κλήση από τον Σάντος για να μπει για τα καλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας.

Ο Πέτσος βέβαια, έχει εμπειρία από τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα, καθώς έχει υπάρξει μέλος των μικρότερων εθνικών ομάδων. Πιο συγκεκριμένα, έχει φορέσει συνολικά 9 φορές τη φανέλα της U-19 ομάδας της Ελλάδας και 2 με την U-21. Ως βασικό προσόν του αναφέρεται η αποτελεσματικότητα στις προσωπικές μονομαχίες, αλλά το μείον του είναι η περιορισμένη ταχύτητα. Ο Σάντος, πάντως, φαίνεται πως έχει διακρίνει αρετές και προτίθεται να τον δοκιμάσει, ειδικά από τη στιγμή που η τιμή του ανεβαίνει στη διεθνή χρηματιστηριακή ποδοσφαιρική σκηνή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK