Ψηφίστηκε επί της αρχής το αθλητικό νομοσχέδιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν "ναι" στο αθλητικό νομοσχέδιο του Υπουργείου για τη βία και τη διαφθορά, η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν "όχι", ενώ το ΚΚΕ αρκέστηκε στο "παρών".

Ψηφίστηκε επί της αρχής το αθλητικό νομοσχέδιο

Το Κομουνιστικό Κόμμα θεωρεί ότι δεν το καλύπτουν οι διατάξεις του άρθρου 5 που αφορά τους τακτικούς δικαστές, αφού δίνει πολλές αρμοδιότητες στην ΕΠΟ, ενώ η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να διαφωνεί με τα άρθρα 5 και 15.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τη συζήτηση επί των άρθρων.

Εν τω μεταξύ την απόσυρση του νομοσχεδίου για τον αθλητισμό ζήτησε ξανά ο Κώστας Κουκοδήμος στη συζήτηση επί των άρθρων.

Σύμφωνα με τον εισηγητή της ΝΔ, θα ψηφιστούν τα άρθρα 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 και όχι τα 5, 15 όπως επίσης τα 13, 14 που αφορούν την Παιδεία.

"Σας ζητούμε να το ξανασκεφτείτε", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Χρυσή Αυγή, δια του εισηγητή της Αντώνη Γρέγου, θα καταψηφίσει το αθλητικό νομοσχέδιο σε όλα τα άρθρα του.

"Δεν ρισκάρουμε το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού και του ελληνικού ποδοσφαίρου", ανέφερε χαρακτηριστικά. "Τα μέτρα επιφανειακά, άδικα και σύμφωνα με την κρίση του Υπουργού", συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία και η διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου θα διακοπεί σήμερα στις 23:00 για να συνεχιστεί το μεσημέρι της Πέμπτης (7/5) στις 12:00.

Την επιφύλαξη του ΠΑΣΟΚ για τα άρθρα 5 και 15 του αθλητικού νομοσχεδίου εξέφρασε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ζητώντας από τον Σταύρο Κοντονή να διαβεβαιώσει ότι η συμφωνία με τις διεθνείς ομοσπονδίες είναι αποδεκτή.

Διαβάστε ακόμη:

"Παίζουν με τις λέξεις UEFA-FIFA"

Προειδοποιεί η UEFA, "δεν έχουμε κάνει νέες αλλαγές" λέει ο Κοντονής

Επικοινωνία Υπουργείου-UEFA και διευκρινίσεις

News 24/7

24MEDIA NETWORK