Στημένα: the story so far...

Άσχετα από Μουντιάλ και... λοιπά αγωνιστικά, το 2014 θα μείνει στην ιστορία διότι κατά τη διάρκειά του θα διεξαχθεί η μεγάλη δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Το Contra.gr σας θυμίζει τι έγινε στη δίκη του... 2013, αλλά και όλο το ιστορικό του μεγαλύτερου σκανδάλου διαφθοράς από καταβολής ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στημένα: the story so far...

Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια και τρεις μήνες από το αλήστου μνήμης απόγευμα της 22ας Ιουνίου 2011 με τις μαζικές συλλήψεις, για να ξεκινήσει η πρώτη δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Ένα μικρό κομμάτι της διαχωρίστηκε, λόγω του ότι εξέπνεε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του Μάκη Ψωμιάδη. Μαζί του, στο "σκαμνί" κάθισαν άλλοι δέκα, στη δίκη που ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 και ολοκληρώθηκε -έπειτα από 23 συνεδριάσεις- στις 5 Δεκεμβρίου 2013. Μια δίκη, που θα τη θυμόμαστε κυρίως για τα κλειστά στόματα των μαρτύρων... "κατηγορίας".

Έπειτα από μια μαραθώνια διαδικασία από την οποία βγήκαν πλούσια συμπεράσματα (παρά το νόμο της σιωπής που επικράτησε), το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε τις αποφάσεις του:

-Μάκης Ψωμιάδης: Ποινή φυλάκισης 4,5 ετών και χρηματική ποινή 35.000 ευρώ (εξαγοράσιμη και με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση) για απόπειρα εκβιασμού κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος και για δωροδοκία και δωροληψία κατ' εξακολούθηση.

-Θωμάς Μητρόπουλος: Ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ (εξαγοράσιμη και με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση) για δωροδοκία κατ' εξακολούθηση.

-Κωνσταντίνος Ριαβόγλου: Ποινή φυλάκισης 4,5 ετών και χρηματική ποινή 40.000 ευρώ (εξαγοράσιμη και με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση) για δωροληψία και δωροδοκία κατ' εξακολούθηση και για παράνομο στοιχηματισμό στο παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας-Διαγόρας.

-Διονύσης Κωτούλας: Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή για δωροδοκία.

-Περικλής Αμανατίδης: Ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή για δωροδοκία.

-Γιάννης Παπακώστας: Αθώος λόγω αμφιβολιών.

-Γιώργος Χριστοβασίλης: Αθώος λόγω αμφιβολιών.

-Βαγγέλης Αγγελής: Αθώος λόγω αμφιβολιών.

-Δημήτρης Δημητρίου: Αθώος λόγω αμφιβολιών.

-Γιώργος Χαβενετίδης: Αθώος λόγω αμφιβολιών.

-Σταύρος Ψωμιάδης: Αθώος όλων των κατηγοριών.

Οι καταδικαστικές αποφάσεις για τους πέντε εκ των κατηγορουμένων, αφορούν έξι παιχνίδια τα οποία και με τη βούλα ποινικού δικαστηρίου κρίθηκαν χειραγωγημένα:

-Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας 4-1

-Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 0-3

-Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα 3-0

-Ηλυσιακός-Αγροτικός Αστέρας 3-2

-Ηλυσιακός-Εθνικός 3-2

-Ολυμπιακός Βόλου-Ηλυσιακός 0-1

Εν αναμονή του νέου βουλεύματος...

Τους πρώτους μήνες του 2014 αναμένεται να εκδοθεί το βούλευμα για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, προκειμένου να μάθουμε ποιοι από αυτούς θα παραπεμφθούν σε δίκη και ποιοι θα απαλλαχθούν δια βουλεύματος. Το δικαστήριο που θα ακολουθήσει δεν θα έχει καμία σχέση με το πρώτο: Θα έχει δεκάδες κατηγορούμενους, πολλούς περισσότερους μάρτυρες και πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από δικαστικές πηγές, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση έχουν ξεπεράσει τους 170! Επίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η "μεγάλη" δίκη για τα στημένα ματς, θα ξεκινήσει οπωσδήποτε πριν το καλοκαίρι και φυσικά θα διαρκέσει για πολύ καιρό.

The story so far...

Όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2009: ο τότε επικεφαλής του πειθαρχικού τμήματος της UEFA, Πέτερ Λίμαχερ, παραχωρεί μια συνέντευξη στην “Καθημερινή” και ουσιαστικά προαναγγέλλει αυτό που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Μιλάει για τουλάχιστον 15 ελληνικούς αγώνες μέσα στο 2009 που ήταν πιθανότατα στημένοι και εκφράζει την αίσθησή του ότι ειδικά στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής το... στήσιμο έχει γίνει σύστημα. Από τότε ξεκίνησε και η αποστολή των περίφημων εκθέσεων της UEFA, στις οποίες περισσότερα από 40 ματς έως το 2011, χαρακτηρίζονταν από “ελαφρώς ύποπτα” μέχρι και “άκρως διεφθαρμένα”.

Οι εκθέσεις κατέληγαν στην Εισαγγελία. Την υπόθεση είχε αναλάβει η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου, που με τη σειρά της την είχε αναθέσει στη νεαρή εισαγγελέα του οικονομικού εγκλήματος Πόπη Παπανδρέου. Στις αρχές του 2011, η ΕΥΠ παίρνει εντολή να ξεκινήσει τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με τον περίφημο υπερ-κοριό σε στοχευμένα πρόσωπα. Τον Φλεβάρη του ίδιου έτους, τέσσερα στελέχη της UEFA έρχονται στην Αθήνα και καταθέτουν στην κα Παπανδρέου.

Ακολουθούν πολλά… Το επεισοδιακό ντέρμπι των “αιωνίων” στο Καραϊσκάκη, η “υπόθεση των κασετών” που κατέληξε σε ποινική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο για απόπειρα εκβίασης του Γιώργου Δαλούκα (έχει ήδη πάρει δυο αναβολές και εκδικάζεται τον Απρίλιο), το σκάνδαλο στην ΕΠΟ με τις πλαστογραφίες κ.α. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν μια βραδυφλεγής βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Και το απόγευμα της 22ης Ιουνίου εξερράγη…

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της ασφάλειας και με τη συνδρομή της αντιτρομοκρατικής, περισσότερες από 20 προσαγωγές λαμβάνουν χώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πιάνοντας τους πάντες στον ύπνο.

Για 15 από αυτούς υπάρχει ένταλμα σύλληψης και συλλαμβάνονται οι Αχιλλέας Μπέος, Σταύρος Ψωμιάδης, Γιώργος Τσακογιάννης, Νίκος Χάλκος, Νίκος Παντέλης, Δημήτρης Ζαβαντίας, Θανάσης Ντότσης, Ανδρέας Δημόπουλος, Βασίλης Καρακούλιας και Νίκος Ζαμάνης. Λίγες ημέρες αργότερα παραδίδονται στις Αρχές και οι Γιάννης Παπακώστας, Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος και Βασίλης Γεωρτσιάκος. Ο Μάκης Ψωμιάδης που διέφευγε της σύλληψης, τελικά συλλαμβάνεται στις 15 Σεπτεμβρίου στην Ανάβυσσο. Ανακριτής και εισαγγελέας διαφωνούν για την προφυλάκισή του και και μέχρι να αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο, εκείνος έχει αφεθεί ελεύθερος και εξαφανίζεται. Συλλαμβάνεται εκ νέου στις 9 Νοεμβρίου στα Σκόπια όπου κρατείται και εκδίδεται στη χώρα μας στις 30 Απριλίου 2012. Στις φυλακές του Κορυδαλλού παρέμεινε προφυλακισμένος για 18 μήνες.

Εν τω μεταξύ, για τους 15 συλληφθέντες, οι κατηγορίες είναι βαριές: Κατά περίπτωση, ασκούνται ποινικές διώξεις για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση, ξέπλυμα, δωροδοκία, παράνομο στοιχηματισμό και άλλα. Παράλληλα ασκούνται ποινικές διώξεις σε επιπλέον 63 άτομα, πολλά εκ των οποίων δημιουργούν μεγάλη αίσθηση στην κοινή γνώμη:

Για απλή συνεργεία σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια σε δωροδοκία σε Μαρινάκη, Κανελλόπουλο.

Για δωροδοκία, δωροληψία και ξέπλυμα σε Θ. Μητρόπουλο, Κομπότη, Καλογιάννη, Μανίκα, Κιοτζένη, Τραυλό, Πουλόπουλο, Προβατίδη, Ρουτζιέρη, Τ. Γιαννόπουλο, Μποροβήλο, Μπάκο, Ναυρινιάδη, Αδαμάκη, Αρφάνη, Γιάχο, Λυμπάντση, Π. Αμανατίδη, Δήμου, Σπάρταλη, Σαλαμαστράκη, Ρέγες, Γκούτμαν, Τσιγιάννη, Καλόπουλο, Τρύφωνα, Πάσσαρη, Χριστοβασίλη, Γρηγορόπουλο, Χρυσοχοΐδη και Γ. Σπάθα.

Για παράνομο στοιχηματισμό απάτη και ξέπλυμα σε Γ. Γεωργιάδη, Ζοσέ Λαορένσο, Αποστολίδη, Πράτο, Βαρούτσικο, Τόρη, Γεωργόπουλο, Τσιγιάννη, Σιδηρόπουλο, Μουστάκα, Καραμανίδη, Καραμάνη, Αβρ. Παπαδόπουλου, Χαβενετίδη, Δ. Δημητρίου, Φασουλή, Αρβανιτάκη, Οικονομίδη, Λυράκη, Παντελίδη, Σφήκα, Θεοχαρίδη, Παπασταθόπουλο, Καλυβίτη, Μενδρινό, Δημητρίου Βίλλα, Τζιβελέκη, Αλβέρτη, Ανδρέου, Μπουλουγούρη, Αυγίδου, Κοτίνη, Βυθοπούλου, Κωστουλέα.

Στις 27 Ιουνίου 2011 οι συλληφθέντες απολογούνται στον ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, διατάζει την προφυλάκιση των Γιώργου Τσακογιάννη (αποφυλακίστηκε τον Νοέμβρη του 2012), Αχιλλέα Μπέου (αποφυλακίστηκε τον Ιούνη του 2012) και του μπουκμέικερ Βασίλη Καρακούλια (αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβρη του 2012). Οι υπόλοιποι (και εκείνοι που θα παραδοθούν αργότερα) αφήνονται ελεύθεροι με εγγύηση και περιοριστικούς όρους.

Μέρος των συνομιλιών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, δημοσιοποιούνται και προκαλείται σοκ στην κοινή γνώμη, όμως στις 11 Ιουλίου 2011 σκάει νέα βόμβα! Το Τμήμα Εκβιαστών Πειραιά το οποίο παρακολουθούσε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις για την εξάρθρωση κυκλωμάτων της νύχτας, πέφτει... κατά τύχη πάνω στο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο! Με το αποκαλυπτικό διαβιβαστικό προς την εισαγγελία, ασκούνται νέες ποινικές διώξεις, σε άτομα που ήδη διώκονταν, αλλά και σε πολλά νέα πρόσωπα:

Για εγκληματική οργάνωση, απάτη, δωροδοκία και παράνομο στοιχηματισμό σε Τσακογιάννη, Γ. Παπαδόπουλο, Χάλκο, Νικολόπουλο. Για υποκίνηση-διευκόλυνση οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις σε Τσακογιάννη, Γ. Παπαδόπουλο, Μαρινάκη και άγνωστους δράστες. Για δωροδοκία, δωροληψία, παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα κατά περίπτωση σε Σφήκα, Κανελλάκη, Άλβες, Σέγγο, Πουλόπουλο, Ρουτζιέρη, Σιδηρόπουλο, Αρφάνη, Κομπότη, Ηλιόπουλο, Θάνο, Δημητρόπουλο, Ριαβόγλου, Φυντάνη, Αδαμάκη, Νύκταρη. Από αυτήν, τη δεύτερη δικογραφία, προκύπτουν 16 νέοι ύποπτοι αγώνες που διεξήχθησαν το 2011.

Στις 15 Δεκεμβρίου, η υπόθεση των στημένων ελληνικών αγώνων “φεύγει” από τα χέρια του 9ου τακτικού ανακριτή, Γιώργου Κασίμη, που “πλήρωσε” το γεγονός ότι ήταν της άποψης να αφεθεί ελεύθερος ο Μάκης Ψωμιάδης. Η υπόθεση ανατίθεται σε δύο ειδικούς εφέτες ανακριτές, τους κ.κ. Καλόφωνο (ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το καλοκαίρι του 2013) και Αυγέρη (που την έχει έως σήμερα).

Ο τελευταίος ετοιμάζει αυτές τις μέρες την πρότασή του για το βούλευμα που θα εκδοθεί προσεχώς και θα αφορά όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Το φιάσκο της αθλητικής δικαιοσύνης

Στο ποινικό κομμάτι της υπόθεσης, οι πρώτοι 11 κατηγορούμενοι δικάστηκαν, 5 από αυτούς καταδικάστηκαν, ενώ αναμένονται τα βουλεύματα για να μάθουμε ποιοι από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους θα οδηγηθούν στο ακροατήριο. Ας θυμηθούμε όμως πως είχε πράξει η αθλητική δικαιοσύνη στις υποθέσεις αυτές, όπου το φιάσκο ήταν -κατά κοινή ομολογία- μεγαλοπρεπέστατο!

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων παραπέμφθηκαν να ελεγχθούν πειθαρχικά, αθωώθηκαν, ενώ ακόμη και οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν επιεικείς και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν προβλέπονταν καν από τους κανονισμούς (βλέπε αφαίρεση βαθμών)! Οι εφέσεις που ασκούσαν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς στις πρωτόδικες αθωωτικές αποφάσεις, δεν έπιαναν τόπο στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, ενώ ακόμα και όταν έπεφτε καμιά βαριά καμπάνα σε πρώτο βαθμό, εξαφανιζόταν σε δεύτερο.

Τα κατηγορητήρια ήταν σε πολλές περιπτώσεις ελλειπή, ενώ ομάδες που συμμετείχαν σε δύο, τρία ή και τέσσερα ύποπτα ματς, δικάζονταν μόνο για ένα (και φυσικά αθωώνονταν). Κάποια σκεπτικά αποφάσεων δε, μοιάζουν με μνημεία αυθαιρεσίας, ενώ βρίθουν και ανακριβειών.

Η περίφημη... αυτοκάθαρση μετετράπη σε ανέκδοτο και η ευθύνη βαραίνει κυρίως την ΕΠΟ αλλά και τις διοργανώτριες Αρχές. Σε δύο περιπτώσεις, μάλιστα, του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, παρενέβη η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που για να “διορθώσει” τις εμπνεύσεις τύπου… αφαίρεση βαθμών, εξαφάνισε (προσωρινά) από το χάρτη και τις δύο ομάδες! Για να έρθουν ένα χρόνο αργότερα η ομοσπονδία και οι δύο λίγκες και να τις τοποθετήσουν στη Β' Εθνική, παραβιάζοντας νόμους, κανονισμούς, προκηρύξεις και καταστατικά, ώστε να αποκατασταθεί μια... “αδικία”, για την οποία έφεραν οι ίδιοι (ΕΠΟ, λίγκες) την ευθύνη.

Ένα από τα πιο τραγελαφικά δε, ήταν ότι οι κατηγορούμενοι διαιτητές, παραπέμφθηκαν να “δικαστούν” από... την ΚΕΔ!

Στην αθλητική δικαιοσύνη, λοιπόν, δικάστηκαν 22 ομάδες (κάποιες περισσότερες από μία φορά): 17 απαλλάχθηκαν και σε 5 επιβλήθηκαν ποινές. Οι τελεσίδικες ποινές ήταν 2 υποβιβασμοί και 3 αφαιρέσεις βαθμών, ενώ πρωτόδικα είχαν τιμωρηθεί 8 ομάδες με 5 υποβιβασμούς.

Μαζί με τις ομάδες δικάστηκαν 53 πρόσωπα (παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, διαιτητές). Τιμωρήθηκαν οι 10, εκ των οποίων οι 4 εφ’ όρου ζωής. Απαλλάχθηκαν 43 πρόσωπα, 10 εκ των οποίων είχαν τιμωρηθεί πρωτοδίκως αλλά κέρδισαν την έφεση.

Διαβάστε αναλυτικά τις ομάδες και τα πρόσωπα που δικάστηκαν και τις αποφάσεις που εκδόθηκαν:

ΟΜΑΔΕΣ:

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Υποβιβασμός στην Γ’ Εθνική και 225.000 ευρώ πρόστιμο (στην συνέχεια αποβλήθηκε με απόφαση της ΕΕΑ).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Υποβιβασμός στην Γ’ Εθνική και 225.000 ευρώ πρόστιμο (στην συνέχεια αποβλήθηκε με απόφαση της ΕΕΑ).

ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ: Αφαίρεση 11 βαθμών (-6 και -5 για δύο υποθέσεις) και 70.000 ευρώ πρόστιμο (40.000+30.000). (Σε α’ βαθμό του είχε επιβληθεί υποβιβασμός στη Δ’ Εθνική και 150.000 ευρώ πρόστιμο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Αφαίρεση 10 βαθμών από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας (σε α’ βαθμό του είχε επιβληθεί υποβιβασμός στην Β’ Εθνική και 300.000 ευρώ πρόστιμο), (στη συνέχεια αποβλήθηκε με απόφαση της ΕΕΑ λόγω μη αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς).

ΚΑΒΑΛΑ: Αφαίρεση 8 βαθμών από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας (σε α’ βαθμό της είχε επιβληθεί υποβιβασμός στην Β’ Εθνική και 300.000 ευρώ πρόστιμο), (στη συνέχεια αποβλήθηκε με απόφαση της ΕΕΑ λόγω μη αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Απαλλάχθηκε (σε α’ βαθμό του είχε επιβληθεί υποβιβασμός στην Β’ Εθνική και 300.000 ευρώ πρόστιμο).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Απαλλάχθηκε (σε α’ βαθμό του είχε επιβληθεί υποβιβασμός στην Γ’ Εθνική και 225.000 ευρώ πρόστιμο).

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Απαλλάχθηκε (σε α’ βαθμό του είχε επιβληθεί υποβιβασμός στην Γ’ Εθνική και 225.000 ευρώ πρόστιμο).

ΟΦΗ: Απαλλάχθηκε.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Απαλλάχθηκε.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Απαλλάχθηκε.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Απαλλάχθηκε.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Απαλλάχθηκε.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Απαλλάχθηκε.

ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ: Απαλλάχθηκε.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Απαλλάχθηκε.

ΡΟΔΟΣ: Απαλλάχθηκε.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Απαλλάχθηκε.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ: Απαλλάχθηκε.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Απαλλάχθηκε.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Απαλλάχθηκε.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Απαλλάχθηκε.

ΠΡΟΣΩΠΑ:

Γ. Τσακογιάννης: Απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής, απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής και 180.000 ευρώ πρόστιμο (90.000+90.000 για δύο υποθέσεις).

Αχ. Μπέος: Απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής, απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής και 90.000 ευρώ πρόστιμο.

Μ. Ψωμιάδης: Απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής, απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής και 90.000 ευρώ πρόστιμο.

Ν. Χάλκος: Απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής, απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής και 45.000 ευρώ πρόστιμο.

Χρ. Κανελλάκης: Απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 7 χρόνια, απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για 3 χρόνια και 24.000 ευρώ πρόστιμο.

Κ. Χαραλαμπίδης: Απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 7 χρόνια, απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για 3 χρόνια και 24.000 ευρώ πρόστιμο.

Γ. Παπαδόπουλος: Απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 6 χρόνια, απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για 4 χρόνια και 20.000 ευρώ πρόστιμο (σε α’ βαθμό του είπε επιβληθεί απαγόρευση δραστηριότητας και απαγόρευση εισόδου εφ’ όρου ζωής και 30.000 ευρώ πρόστιμο).

Ι. Ναυρινιάδης: Απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 6 χρόνια (3+3 για δύο υποθέσεις), απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για 4 χρόνια (2+2) και 70.000 ευρώ πρόστιμο (40.000+30.000). (Σε α’ βαθμό του είχε επιβληθεί απαγόρευση δραστηριότητας και απαγόρευση εισόδου εφ’ όρου ζωής και 60.000 ευρώ πρόστιμο).

Θ. Ντότσης: Απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 3 χρόνια, απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για 3 χρόνια και 30.000 ευρώ πρόστιμο.

Μ. Νικολόπουλος: Απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 2 χρόνια.

Δ. Λερογιάννης: Απαλλάχθηκε (σε α’ βαθμό του είχε επιβληθεί απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 7 χρόνια, απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για 3 χρόνια και 24.000 ευρώ πρόστιμο).

Κ. Χρυσοχοϊδης: Απαλλάχθηκε (σε α’ βαθμό του είχε επιβληθεί απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 7 χρόνια, απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για 3 χρόνια και 24.000 ευρώ πρόστιμο).

Κ. Ριαβόγλου: Απαλλάχθηκε (σε α’ βαθμό του είχε επιβληθεί απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 7 χρόνια, απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για 3 χρόνια και 24.000 ευρώ πρόστιμο).

Γ. Μποροβήλος: Απαλλάχθηκε (σε α’ βαθμό του είχε επιβληθεί απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 3 χρόνια, απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για 3 χρόνια και 30.000 ευρώ πρόστιμο).

Γ. Πουλόπουλος: Απαλλάχθηκε (σε α’ βαθμό του είχε επιβληθεί απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 3 χρόνια, απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για 3 χρόνια και 16.000 ευρώ πρόστιμο).

Γ. Σέγγος: Απαλλάχθηκε (σε α’ βαθμό του είχε επιβληθεί απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 3 χρόνια, απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για 3 χρόνια και 16.000 ευρώ πρόστιμο).

Π. Ρουτζιέρης: Απαλλάχθηκε (σε α’ βαθμό του είχε επιβληθεί απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 3 χρόνια, απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για 3 χρόνια και 16.000 ευρώ πρόστιμο).

Απαρεσίδο Άλβες Μιγκέλ Λουίς: Απαλλάχθηκε (σε α’ βαθμό του είχε επιβληθεί απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 3 χρόνια, απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για 3 χρόνια και 16.000 ευρώ πρόστιμο).

Γ. Ντίτσος: Απαλλάχθηκε (από την ΚΕΔ) (σε α’ βαθμό του είχε επιβληθεί απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 3 χρόνια, απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για 3 χρόνια και 16.000 ευρώ πρόστιμο).

Ν. Παντέλης: Απαλλάχθηκε (σε α’ βαθμό του είχε επιβληθεί απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 2 χρόνια).

Η. Νύκταρης: Κρίθηκε ατιμώρητος ελλείψει δικαιοδοσίας.

Ν. Μαχλάς: Απαλλάχθηκε.

Γ. Χριστοβασίλης: Απαλλάχθηκε.

Γ. Παπακώστας: Απαλλάχθηκε.

Ι. Ρόδης: Απαλλάχθηκε.

Α. Δημητρόπουλος: Απαλλάχθηκε.

Θ. Σαββάκης: Απαλλάχθηκε.

Δ. Τζελέπης: Απαλλάχθηκε.

Θ. Σάμιος: Απαλλάχθηκε.

Γ. Τυριακίδης: Απαλλάχθηκε.

Μ. Κασσής: Απαλλάχθηκε.

Α. Θάνος: Απαλλάχθηκε.

Κ. Ηλιόπουλος: Απαλλάχθηκε.

Γ. Κομπότης: Απαλλάχθηκε.

Α. Μαρτίνης: Απαλλάχθηκε.

Β. Αδαμάκης: Απαλλάχθηκε.

Α. Μανίκας: Απαλλάχθηκε.

Ι. Ντούμος: Απαλλάχθηκε.

Σ. Παπαδόπουλος: Απαλλάχθηκε.

Δ. Ελευθεριάδης: Απαλλάχθηκε.

Π. Δήμου: Απαλλάχθηκε.

Ι. Τσιγιάννης: Απαλλάχθηκε.

Α. Ζώης: Απαλλάχθηκε.

Α. Μπαλάσας: Απαλλάχθηκε.

Α. Βοσνιάδης: Απαλλάχθηκε.

Α. Λιόντου: Απαλλάχθηκε.

Θ. Γιάχος: Απαλλάχθηκε (από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα).

Ε. Κιοτζένης: Απαλλάχθηκε (από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα).

Χ. Καλογερόπουλος: Απαλλάχθηκε (από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα).

Δ. Βερρής: Απαλλάχθηκε (από την ΚΕΔ).

Π. Κουτσουμπού: Απαλλάχθηκε (από την ΚΕΔ).

Α. Δημητρόπουλος: Απαλλάχθηκε (από την ΚΕΔ).

Δ. Καλόπουλος: Απαλλάχθηκε (από την ΚΕΔ).

*Η υπόθεση δωροδοκίας της Παναχαϊκής (για το ματς με τη Χερσόνησο) ήταν εκτός δικογραφίας των στημένων αγώνων. Στην Παναχαϊκή επιβλήθηκε αφαίρεση 5 βαθμών, στον Π.Σταθάκη απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 5 χρόνια, απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 2 χρόνια και 15.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ οι Αλ.Κούγιας και Μ.Κουβαράς απαλλάχθηκαν.

*Για τρία παιχνίδια τα οποία η UEFA έχει χαρακτηρίσει "ύποπτα", δεν έχει ακόμη επιληφθεί η αθλητική δικαιοσύνη. Πρόκειται για τα φετινά: Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2, Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 και ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2.

News 24/7

24MEDIA NETWORK