Στον Κορυδαλλό ο Μάκης Ψωμιάδης

Πέρασε το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού ο Μάκης Ψωμιάδης που το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκε με χειροπέδες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να επικυρωθεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκκρεμούσε σε βάρος του εδώ και μήνες για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.

Στον Κορυδαλλό ο Μάκης Ψωμιάδης

Ο κατηγορούμενος για τα στημένα παιχνίδια οδηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην 5η πτέρυγα και συγκεκριμένα στο κελί "2" του 1ου ορόφου.

Ο Μάκης Ψωμιάδης, που παρέμεινε φυγόδικος για περισσότερο από 6 μήνες, είχε οδηγηθεί νωρίτερα και ενώπιον του εισαγγελέα εκδόσεων Ευάγγελου Παντιώρα, προκειμένου να εκτελεστεί και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ενώπιον των δικαστικών αρχών ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου υποστήριξε για μία ακόμη φορά ότι η δίωξή του είναι πολιτική και ότι από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του είχε συναινέσει για την επιστροφή του στην Ελλάδα.

"Ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα. Δεν μου φέρθηκαν καλά στα Σκόπια γιατί ήμουν Έλληνας. Η δίωξη σε βάρος μου είναι πολιτική", φέρεται να υποστήριξε.

Ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου και ένας εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου των στημένων παιχνιδιών παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές το μεσημέρι της Δευτέρας από κλιμάκιο της Ιντερπόλ, στο συνοριακόν σταθμό των Ευζώνων.

Είχε προηγηθεί πολύμηνο διπλωματικό θρίλερ μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας που τερματίστηκε με παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαιωάνου.

Ο Μάκης Ψωμιάδης συνελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο σε βίλα στην Ανάβυσσο και αφέθηκε ελεύθερος μετά από διαφωνία εισαγγελέα - ανακριτή. Ακολούθησε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που έδειχνε τον δρόμο της φυλακής, ωστόσο ο Μάκης Ψωμιάδης είχε ήδη διαφύγει στα Σκόπια. Τον Νοέμβριο συνελήφθη από τις αρχές των Σκοπίων μετά από πληροφορίες που παρείχε η ΕΥΠ.

Ο Μάκης Ψωμιάδης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια αλλά και ηθική αυτουργία σε απάτη κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK