10η αγ.: Ο Ιμπραΐμοβιτς κυρίαρχος στο ντέρμπι των αιθέρων

Στην κορυφή του Καμπιονάτο πέρασε η Μίλαν μετά τη νίκη επί της Ρόμα με 3-2 στο πρώτο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής. Δύο γκολ ο Σουηδός, σε ένα ντέρμπι που κρίθηκε στον αέρα. Νέα γκέλα της Νάπολι.

AS Roma defender Jose Valdes Diaz (L) vies with AC Milan's Zlatan Ibrahimovic during their Serie A football match at Rome's Olympic Stadium on October 29, 2011 . AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE (Photo credit should read FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty Images)
AS Roma defender Jose Valdes Diaz (L) vies with AC Milan's Zlatan Ibrahimovic during their Serie A football match at Rome's Olympic Stadium on October 29, 2011 . AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE (Photo credit should read FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Μίλαν πήρε το προβάδισμα στο 17’, όταν από το φάουλ του Ακουϊλάνι ο Ιμπραΐμοβιτς μπήκε ανάμεσα σε Μπουρντίσο και Ζουάν και κέρδισε τον άλλοτε συμπαίκτη του στον Άγιαξ, Μάρτεν Στεκέλενμπουργκ. Η απάντηση της Ρόμα ήρθε στο 28’ με τον Μπουρντίσο να κερδίζει μόνος του την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι. Οι Ρωμαίοι δεν πρόλαβαν να χαρούν το προβάδισμα τους, αφού στο 30’ ο Νέστα σκόραρε και αυτός από αέρος, με τη Μίλαν να πηγαίνει προηγούμενη στα αποδυτήρια. Πριν το ημίχρονο η Ρόμα έχασε με τραυματισμό τον Μπορίνι και τη θέση του πήρε ο Μπόγιαν.

Στο 78’ ο Ακουϊλάνι έδωσε τη δεύτερη ασίστ του στον αγώνα και ο Ιμπραΐμοβιτς βρήκε και πάλι στόχο. Ο Σουηδός σημείωσε με το κεφάλι και το 4ο γκολ του αγώνα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ. Η Ρόμα μείωσε στο 87’ μετά από κοντινέ πλασέ του Μπόγιαν και παρά το ότι είχε χρόνο να αντιδράσει γνώρισε την 4η εφετινή της ήττα. Την ίδια ώρα οι "ροσονέρι" πέρασαν μόνοι πρώτοι. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Μπόατενγκ αποβλήθηκε μόλις έγινε αλλαγή, ενώ στα αποδυτήρια πήγε νωρίτερα και ο Αλέγκρι

Ο Εντίνσον Καβάνι μπορεί να έδωσε τέλος στην επιθετική του ξηρασία στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κατάνια, αλλά το γκολ (1’) του Ουρουγουανού δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του να παραμείνει σε νικηφόρα πορεία. Η Κατάνια έχει «πάρει τον αέρα» των μεγάλων ομάδων της κατηγορίας και το απέδειξε σε άλλον έναν αγώνα. Στο 25’ ο Μαρκέζε πανηγύρισε το παρθενικό του γκολ στη Serie A και έφερε τον αγώνα στα ίσια. Οι ισορροπίες άλλαξαν περαιτέρω όταν στο 42’ ο Σαντάνα είδε την κόκκινη και άφησε τη Νάπολι με 10 παίκτες. Η Κατάνια το εκμεταλλεύτηκε μόλις στο 48’ με κεφαλιά του Μπερχέσιο. Με το διαμορφωθέν 2-1 έφθασε στο τρίποντο και είναι ισόβαθμη της αντιπάλου της.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο

Σάββατο 29/10

Κατάνια – Νάπολι 2-1

(25’ Μαρκέζε, 48’ Μπερχέσιο – 1’ Καβάνι)

Ρόμα – Μίλαν 2-3

(28’ Μπουρντίσο, 87’ Κρκιτς – 17’, 78’ Ιμπραΐμοβιτς, 30’ Νέστα)

Ίντερ – Γιουβέντους 1-2

(28' Μαϊκόν - 12' Βούτσινιτς, 33' Μαρκίσιο)

Κυριακή 30/10

Σιένα – Κιέβο (13:30)

Μπολόνια – Αταλάντα (16:00)

Φιορεντίνα – Τζένοα (16:00)

Λέτσε – Νοβάρα (16:00)

Πάρμα – Τσεζένα (16:00)

Ουντινέζε – Παλέρμο (16:00)

Κάλιαρι – Λάτσιο (21:45)

News 24/7

24MEDIA NETWORK