11η αγ.: Η Ίντερ έκλεισε το σπίτι της Γιουβέντους, "ξύπνησε" η Μίλαν

Η μοναδική αντίπαλος της Γιουβέντους για το φετινό τίτλο της Serie A, η Ίντερ, έσπασε το αήττητο σερί 49 αγώνων των πρωταθλητών Ιταλίας, αφού επιβλήθηκε με 3-1 μέσα στο Τορίνο για την 11η αγωνιστική και την πλησίασε στον πόντο, στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας. Καταιγιστική η Μίλαν, 5-1 την Κιέβο.

11η αγ.: Η Ίντερ έκλεισε το σπίτι της Γιουβέντους, "ξύπνησε" η Μίλαν

Εάν το θέμα μείζον ζήτημα στην προαναγγελία του 159ου derby d' Italia ήταν η διαιτησία του Πάολο Ταλιαβέντο, η επιβεβαίωση ήρθε 18 δευτερόλεπτα αργότερα. Μόνο που η Ίντερ δεν πτοήθηκε από τις διαιτητικές αδικίες και απέδειξε ότι το σερί της είναι πιο ισχυρό από αυτό της Γιουβέντους. Οι "νερατζούρι" έφτασαν στην 9η εκτός έδρας νίκη φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, σε ισάριθμα παιχνίδια και διέκοψαν το σερί 49 αγώνων πρωταθλήματος δίχως ήττα των "μπιανκονέρι". Το τελικό 2-1 είχε πολλούς πρωταγωνιστές.

11η αγ.: Η Ίντερ έκλεισε το σπίτι της Γιουβέντους, "ξύπνησε" η Μίλαν

Αρχικά ο διαιτητής και ο βοηθός που επέτρεψαν στον Κουάντουο Ασαμόα να συνεχίσει την 1η φάση του αγώνα, από την οποία προέκυψε το γκολ του Αρτούρο Βιδάλ στο 18ο δευτερόλεπτο. Ακολούθως ο Στέφαν Λίχτσταϊνερ, ο οποίος προσπάθησε να ανακόψει την υπεροχή των φιλοξενούμενων όσο κυλούσε ο χρόνος με 2 αντιαθλητικά τάκλιν μέσα σε 5 λεπτά, τα οποία έπρεπε να τιμωρηθούν αμφότερα με κίτρινη κάρτα. Ο Ταλιαβέντο έπραξε έτσι μόνο για την πρώτη φάση, με συνέπεια ο Ελβετός να φύγει από το γήπεδο στο 37', αλλά ως αλλαγή.

11η αγ.: Η Ίντερ έκλεισε το σπίτι της Γιουβέντους, "ξύπνησε" η Μίλαν

Και φυσικά, υπάρχει και ο πρωταγωνιστής του 2ου ημιχρόνου, ο Ντιέγο Μιλίτο. Ο Αργεντινός επιθετικός σημείωσε τα τέρματα της ανατροπής, πρώτα με (αυστηρό, αλλά ορθό) πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 59' και στο 75' έκανε το 2-1 με ριμπάουντ μετά από αντεπίθεση και επέμβαση του Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Inter Milan's Diego Milito (L) scores a penalty against Juventus during their Italian Serie A soccer match at the Juventus stadium in Turin November 3, 2012. 
REUTERS/Giorgio Perottino (ITALY - Tags: SPORT SOCCER)
Inter Milan's Diego Milito (L) scores a penalty against Juventus during their Italian Serie A soccer match at the Juventus stadium in Turin November 3, 2012. REUTERS/Giorgio Perottino (ITALY - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Ο πραγματικός πρωταγωνιστής, όμως, ο MVP της αναμέτρησης, δεν είχε φανεί ακόμα στα στατιστικά του αγώνα. Ο Ροδρίγο Παλάσιο αναστάτωσε την αριστερή πλευρά της άμυνας της "γηραιάς κυρίας" σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με τον Αντόνιο Κασάνο εξαφανισμένο από την άλλη πλευρά, ήταν η μόνιμη πηγή κινδύνου από πλευράς φιλοξενουμένων. Κάθε καλή επίθεση (και έγιναν πολλές, ιδίως σε περιπτώσεις αντεπιθέσεις), άρχιζε από τα πόδια του. Ως εκ τούτου, στο 90ό λεπτό επιστέγασε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση στα τελευταία ματς, με ένα γκολ, το 4ο σε 5 ματς, με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

11η αγ.: Η Ίντερ έκλεισε το σπίτι της Γιουβέντους, "ξύπνησε" η Μίλαν

Η καλύτερη φετινή Μίλαν υπέταξε στο Σαν Σίρο το μόνιμο "θύμα" της στη Serie A, Κιέβο, με 5-1 και κέρδισε αρκετές θέσεις στον πίνακα της βαθμολογίας. Ο υπό πίεση Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αναζητούσε τη νίκη μετά από το "στραπάτσο" στο Παλέρμο και χρησιμοποίησε όλους τους υγιείς επιθετικούς του ρόστερ του. Ο Ούρμπι Εμάνουελσον ήταν, όμως, αυτός που θα τον έβγαζε ασπροπρόσωπο, αρχικά ανοίγοντας το σκορ (16').

11η αγ.: Η Ίντερ έκλεισε το σπίτι της Γιουβέντους, "ξύπνησε" η Μίλαν

Ο Σέρτζιο Πελισιέρ απάντησε αμέσως, με τους "ροσονέρι" να δέχονται γκολ για πολλοστή φορά από στημένη φάση, ωστόσο επιθετικά ήταν καταιγιστικοί και με 2 ασίστ του Εμάνουελσον, οι Ρικαρντο Μοντολίβο (36') και Μπόγιαν Κρκιτς (41') "καθάρισαν" από νωρίς τη νίκη. Στο 2ο μέρος ο ρυθμός ήταν και πάλι καλός, με τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι και το αναμενόμενο γκολ του Στεφάν ελ Σαραουί, το 8ο φετινό (1ος σκόρερ της Serie A), μαζί με αυτό του Τζιαμπάολο Πατσίνι διαμόρφωσαν το τελικό 5-1.

Σε ρυθμούς twitter

# Τελευταία ήττα της Γιουβέντους στο πρωτάθλημα είναι αυτή από την Ουντινέζε εντός έδρας, στις 30 Ιανουαρίου του 2011 (49 αγώνες πριν). Επιπλέον, πρόκειται για την πρώτη ήττα στο "Γιουβέντους Στέντιουμ", που άνοιξε το Σεπτέμβριο του 2011 (σε 28 ματς).

# Η σύζυγος του Αντόνιο Κασάνο, η οποία είναι έγκυος στο 2ο παιδί του ζευγαριού, έγραψε στο Twitter στο τέλος του Γιουβέντους - Ίντερ: "Θα γεννήσω τώρα!".

# Ο Μπόγιαν Κρκιτς σημείωσε το 1ο τέρμα του στο πρωτάθλημα για τη Μίλαν με την 6η προσπάθεια προς την εστία φέτος.

# Ο Στεφάν ελ Σαραουί χρειάζεται ακόμα ένα γκολ πριν τα Χριστούγεννα, ώστε να φτάσει τα 10 σε όλες τις διοργανώσεις και να απολαύσει τις πληρωμένες διακοπές στην Καραϊβική που του υποσχέθηκε ο αρχηγός της Μίλαν, Μάσιμο Αμπροζίνι, το επόμενο καλοκαίρι.

# Η Κιέβο έφτασε τις 16 ήττες απέναντι στη Μίλαν στη Serie A, περισσότερες από κάθε άλλο αντίπαλο.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Μίλαν - Κιέβο 5-1

(16' Εμάνουελσον, 36' Μοντολίβο, 41' Κρκιτς, 75' Ελ Σαραουί, 93' Πατσίνι - 18' Πελισιέρ)

Γιουβέντους - Ίντερ 1-3

(1' Βιδάλ - 59' πέν., 75' Μιλίτο, 90' Παλάσιο)

04/11 13:30 Πεσκάρα - Πάρμα

04/11 16:00 Μπολόνια - Ουντινέζε

04/11 16:00 Κατάνια - Λάτσιο

04/11 16:00 Φιορεντίνα - Κάλιαρι

04/11 16:00 Νάπολι - Τορίνο

04/11 16:00 Σαμπντόρια - Αταλάντα

04/11 16:00 Σιένα - Τζένοα

04/11 21:45 Ρόμα - Παλέρμο

News 24/7

24MEDIA NETWORK