13η αγ.: Γηραιά Κυρία έτοιμη για τίτλο

Η Γιουβέντους έκανε άλλο ένα βήμα για την επιστροφή στην κορυφή του Καμπιονάτο. Πέρασε με 1-0 από την έδρα της Λάτσιο και δείχνει πιο σίγουρη από ποτέ, τα τελευταία χρόνια. Ο Καβάνι έσωσε τη Νάπολι.

Juventus' Simone Pepe (C) celebrates with teammates after scoring against Lazio during their Italian Serie A football match on November 26, 2011 at the Olympic stadium in Rome.         AFP PHOTO / VINCENZO PINTO (Photo credit should read VINCENZO PINTO/AFP/Getty Images)
Juventus' Simone Pepe (C) celebrates with teammates after scoring against Lazio during their Italian Serie A football match on November 26, 2011 at the Olympic stadium in Rome. AFP PHOTO / VINCENZO PINTO (Photo credit should read VINCENZO PINTO/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η "Γηραιά Κυρία" έχει να χάσει στο "Ολίμπικο" από το 2003. Με τον Τζιμπρίλ Σισέ να μένει τελικά στον πάγκο οι γηπεδούχοι ήθελαν να αξιοποιήσουν την έδρα τους. Αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, με τους "μπιανκονέρι" να έχουν τις πιο κλασσικές με τους Μαρκίσιο, Μάτρι. Ο Ρόκι προσπάθησε να νικήσει τον Μπουφόν, αλλά ο διεθνής τερματοφύλακας κράτησε το μηδέν για τους Τορινέζους . Στην αντεπίθεση ο Πέπε έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Πιεμόντε και «πάγωσε» το "Ολίμπικο". Στην επανάληψη ο Ρέια έβαλε τον αγώνα τον Σισέ, αλλά ούτε ο Γάλλος μπόρεσε να νικήσει την άμυνα της Γιουβέντους. Αυτή η νίκη ήταν άλλο ένα μήνυμα της "Γηραιάς Κυρίας" ότι εφέτος δείχνει πιο αποφασισμένη για να επιστρέψει στο θρόνο του Καμπιονάτο. Το δοκάρι που είχε ο Ερνάνες στην επανάληψη της επέτρεψε να πάει στο +1 από τη δεύτερη Ουντινέζε.

Η Νάπολι συνηθίζει τον τελευταίο καιρό να είναι μέτρια εντός συνόρων και το απέδειξε και στο εκτός έδρας 1-1 με την Αταλάντα. Τουλάχιστον αυτή τη φορά ο Εντίνσον Καβάνι πρόλαβε να τη σώσει στο 94’ και να της χαρίσει ένα σημαντικό βαθμό. Ο Ουρουγουανός έδρασε λίγες μόνο ημέρες μετά τα δύο γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αγώνας δεν είχε φάσεις στο πρώτο μέρος και μόνο από τύχη ο Γκαργκάνο λίγο έλειψε να κάνει το 0-1. Η Αταλάντα είναι πολύ καλή εφέτος και στο 64’ προηγήθηκε με τον άλλοτε παίκτη της Νάπολι και πολύ αγαπητό στους οπαδούς της, Ντένις. Ο Αργεντινός έφθασε τα 10 γκολ στο Καμπιονάτο, αλλά δεν το χάρηκε με τρίποντο.

Η Νοβάρα έπιασε…στον ύπνο την Πάρμα και με αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος τη νίκησε με 2-1 και πανηγύρισε το δεύτερο εφετινό της τρίποντο. Οι φιλιξενούμενοι πήραν κεφάλι στο 29’ με αυτογκόλ του Σεντουριόνι. Ο τελευταίος προσπάθησε να απομακρύνει μία σέντρα του Μπιαμπιανί, αλλά κατά λάθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (0-1). Η Νοβάρα έχασε με τραυματισμό τους βασικούς Ντελαφιόρε, Πινάρντι και όλα έδειχναν δύσκολα ενόψει του δεύτερου μέρους. Στο 70’ όμως ο Ρουμπίνο ισοφάρισε με κεφαλιά και παράλληλα έκανε ρεκόρ, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου που σκοράρει σε όλες τις κατηγορίες. Εν τέλει η Νοβάρα πήρε τη νίκη με γκολ του Ριγκόνι στο 78’, αν και στα τρία τελευταία λεπτά έπαιξε με παίκτη λιγότερο.

Την 5η της εντός έδρας ήττα σε σύνολο 6 αγώνων γνώρισε η Λέτσε (0-1). Σε ένα ντέρμπι του Νότου, με αντίπαλο την Κατάνια, η ομάδα του Εουτζένιο Ντι Φραντσέσκο ηττήθηκε στο 90’ και παραμένει προτελευταία. Οι Σικελοί επέστρεψαν στις νίκες χάρη σε ένα σουτ του Μπαριέντος, το οποίο δεν υπολόγισε σωστά ο Μπενάσι, με αποτέλεσμα να δει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο 26/11

Λέτσε-Κατάνια 0-1

(90’ Μπαριέντος)

Νοβάρα-Πάρμα 2-1

(70’ Ρουμπίνο, 78’ Ριγκόνι – 29’ αυτ. Σεντουριόνι)

Αταλάντα-Νάπολι 1-1

(64' Ντένις - 94' Καβάνι)

Λάτσιο-Γιουβέντους 0-1

(34’ Πέπε)

Κυριακή 27/11 (16:00)

Κάλιαρι-Μπολόνια

Τσεζένα-Τζένοα

Παλέρμο-Φιορεντίνα

Σιένα-Ίντερ

Μίλαν-Κιέβο (21:45)

Δείτε εδώ τι έγινε στον αγώνα της Παρασκευής

News 24/7

24MEDIA NETWORK