1η αγ.: Στραπάτσο η Μίλαν, εύκολα η Ίντερ

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο εφετινό πρωτάθλημα η Μίλαν, αφού ηττήθηκε 1-0 από τη Σαμπντόρια στο "Σαν Σίρο". Αντίθετα η Ίντερ πέρασε ένα ευχάριστο βράδυ στην Πεσκάρα.

1η αγ.: Στραπάτσο η Μίλαν, εύκολα η Ίντερ

Οι "ροσονέρι" ήταν μετριότατοι στο πρώτο ημίχρονο, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να κρατήσουν άνετα το μηδέν. Εξάλλου, θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί με προσπάθεια του Έντερ.

Τελικά οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 51' με κεφαλιά του Κόστα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και πέντε λεπτά αργότερα στάθηκαν τυχεροί αφού η κεφαλιά του Γέπες κατέληξε στο δοκάρι του Ρομέρο.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η Μίλαν έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, όμως, μία το δοκάρι (σε σουτ του Μπόατενγκ) και μία ο Γκασταλντέλο (απέκρουσε πάνω στη γραμμή), έσωσαν τη Σαμπντόρια.

Σε περίπατο μετέτρεψε την έξοδο στην Πεσκάρα η Ίντερ. Μέσα σε ένα δίλεπτο οι "νερατζούρι" πήραν προβάδισμα δύο γκολ με τους Σνάιντερ και Μιλίτο. Στο 17' ο Ολλανδός με εξ επαφής σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 19' ο Αργεντινός έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από ωραία επιθετική προσπάθεια και σε κενή εστία έκανε το 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κουτίνιο στο 81'.

Με γκολ του Ερνάνες στο 18ο λεπτό, η Λάτσιο ξεπέρασε το εμπόδιο της Αταλάντα. Η ομάδα της πρωτεύουσας κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και δίκαια έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το "Azzuri d' Italia". Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε με εξ επαφής προβολή, έπειτα από γύρισμα του Μάουρι που βρισκόταν σε οριακή θέση.

Ιδιαίτερα χλωμή παρουσιάστηκε η Ρόμα στην πρεμιέρα του εφετινού πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά το γκολ του Λόπες στο 91' της χάρισε το βαθμό στο ματς με την Κατάνια. Η τελευταία προηγήθηκε με τον Μαρκέζε στο 29' και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γκόμες στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Οι "τζιαλορόσι" ισοφάρισαν με ανάποδο ψαλίδι του Οσβάλντο στο 59', αλλά οι φιλοξενούμενοι ξαναπήραν το προβάδισμα στο 68' με τον Γκόμες. Όλα έδειχναν ότι η Κατάνια θα φύγει με τους τρεις βαθμούς από το "Ολίμπικο", όμως λογάριαζε χωρίς τον Λόπες, ο οποίος έγραψε το τελικό 2-2 στο 91'.

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε η Νάπολι την επικίνδυνη έξοδο στο Παλέρμο. Ο Χάμσικ άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Μάτζιο διπλασίασε τα τέρματα των "παρτενοπέι" στο 79ο λεπτό και ο Καβάνι με κοντινή κεφαλιά έγραψε το τελικό 3-0 επί του σικελιανού συλλόγου, ο οποίος ήταν ακίνδυνος καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ενδιαφέρουν...

Η Μίλαν δεν σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 16 αγώνες και συγκεκριμένα από το 0-0 του περασμένου Φεβρουαρίου κόντρα στη Νάπολι.

Η Μίλαν έχασε για δεύτερη φορά σε πρεμιέρα την τελευταία δεκαετία.

Για τρίτη φορά στην καριέρα του, ο Ντιέγκο Μιλίτο κάνει δύο ασίστ σε ένα παιχνίδι.

Τα 10 από τα τελευταία 14 γκολ της Κατάνια στο πρωτάθλημα έχουν προέλθει από στημένες φάσεις.

Ο Ντιέγκο Μιλίτο έβαλε το 21ο του γκολ μέσα στο 2012, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη της Serie A.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Φιορεντίνα - Ουντινέζε 2-1

(67', 91' Γιόβετιτς / 28' Μαϊκοσούελ)

Γιουβέντους - Πάρμα 2-0

(55' Λιχτστάινερ, 58' Πίρλο)

Μίλαν - Σαμπντόρια 0-1

(51' Α. Κόστα)

Αταλάντα - Λάτσιο 0-1

(17' Ερνάνες)

Kιέβο - Μπολόνια 2-0

(65' Πελισιέρ, 78' Κρουσάντο)

Τζένοα - Κάλιαρι 2-0

(51' Μέρκελ, 85' Ιμομπίλε)

Παλέρμο - Νάπολι 0-3

(45+3' Χάμσικ, 79' Μάτζιο, 88' Καβάνι)

Πεσκάρα - Ίντερ 0-3

(17' Σνάιντερ, 19' Μιλίτο, 81' Κουτίνιο)

Ρόμα - Κατάνια 2-2

(59' Οσβάλντο, 91' Λόπες / 29' Μαρκέζε, 68' Γκόμες)

Σιένα - Τορίνο 0-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK