30ή αγ.: Σκόνταψε η Μίλαν

Έπειτα από ένα χορταστικό παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες, Κατάνια και Μίλαν αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ των γηπεδούχων.

30ή αγ.: Σκόνταψε η Μίλαν

Οι "ροσονέρι" κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους και έχασαν καλές ευκαιρίες για να προηγηθούν σε προσπάθειες των Εμάνουελσον και Ιμπραΐμοβιτς. Τελικά το κατάφεραν στο 34ο λεπτό μετά από ωραία συνεργασία του Ρομπίνιο με τον Ιμπραΐμοβιτς και κοντινό σουτ του πρώτου.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα του μεγαλύτερου διαστήματος στο δεύτερο ημίχρονο. Η Κατάνια όχι μόνο ισορρόπησε το ματς, αλλά μπήκε ουκ ολίγες φορές με αξιώσεις στα καρέ του Αμπιάτι. Σε μία εξ αυτών στο 57ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Λεγκροτάλιε έδωσε με το κεφάλι στον Σπόλι, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει με εξ επαφής προβολή.

Νωρίτερα, ο Γκόμες είχε παραβιάσει με κεφαλιά την εστία του Αμπιάτι, ο βοηθός όμως, λανθασμένα καταλόγισε οφ σάιντ με συνέπεια να μην υπάρξει γκολ. Η έτερη φάση του αγώνα που θα συζητηθεί πολύ έγινε στο 64ο λεπτό. Ο Ρομπίνιο έκανε ένα σιγανό πλασέ, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια δύο αμυντικών και ο Μαρκέζε έδιωξε, πριν -κατά τον ρέφερι- η μπάλα περάσει την τελική γραμμή.

Στα τελευταία λεπτά ο Καρίσο έκανε κάποιες σπουδαίες επεμβάσεις, χαρίζοντας το βαθμό στην ομάδα του. Παράλληλα έδωσε στην Γιουβέντους την ευκαιρία να πλησιάσει στους 2 βαθμούς, αν κερδίσει την Ουντινέζε.

Την τέταρτη εκτός έδρας ήττα της στα πέντε τελευταία ματς υπέστη η Λάτσιο με θύτη την Πάρμα. Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ένας πρώην παίκτης της ρωμαϊκής ομάδας, ο Σέρχιο Φλοκάρι.

Ο Ιταλός επιθετικός έβγαλε την ασίστ για το πρώτο γκολ των "παρμέντσι" (στο 6' με σκόρερ τον Μαρίγκα), ενώ έβαλε τα άλλα δύο (στο 12' με κεφαλιά και στο 72' μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζιοβίνκο). Οι φιλοξενούμενοι είχαν μειώσει προσωρινά με ωραίο σουτ του Σκαλόνι στο 37ο λεπτό.

Ενδιαφέρουν...

Κόντρα στην Μίλαν, η Κατάνια έχει σημειώσει τις περισσότερες ισοπαλίες στη Serie A (11).

Ο Ρομπίνιο έχει βάλει 3 γκολ στα τελευταία 3 ματς με την Κατάνια.

Η Κατάνια έχει βάλει 9 γκολ από κόρνερ, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος.

Η Λάτσιο έχει βάλει 23 γκολ στο "Ένιο Ταρντίνι". Μόνο η Ρόμα έχει σκοράρει περισσότερα στο εν λόγω γήπεδο.

Την περυσινή σεζόν, ο Φλοκάρι έβαλε από ένα γκολ στις δύο αναμετρήσεις με την Πάρμα και απόψε σκόραρε δύο φορές κατά της πρώην ομάδας του.

Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής

Κατάνια - Μίλαν 1-1

57' Σπόλι / 34' Ρομπίνιο)

Πάρμα - Λάτσιο 3-1

(6' Μαρίγκα, 12', 72' Φλοκάρι / 37' Σκαλόνι)

Κυριακή 01 Απριλίου

Ρόμα - Νοβάρα (13:30)

Μπολόνια - Παλέρμο (16:00)

Κάλιαρι - Αταλάντα (16:00)

Φιορεντίνα - Κιέβο (16:00)

Ίντερ - Τζένοα (16:00)

Λέτσε - Τσεζένα (16:00)

Σιένα - Ουντινέζε (16:00)

Γιουβέντους - Νάπολι (21:45)

News 24/7

24MEDIA NETWORK