33η αγ.: Νίκη τίτλου η Γιουβέντους

Η Γιουβέντους εκμεταλλεύθηκε το νέο στραβοπάτημα της Μίλαν, καθώς φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τη Ρόμα και αύξησε στους 3 βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά.

33η αγ.: Νίκη τίτλου η Γιουβέντους

Η "γηραιά κυρία" άνοιξε το σκορ μόλις στο 4' με εν κινήσει πλασέ του Βιντάλ, έπειτα από γύρισμα του Ντε Τσέλιε, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 με διαγώνιο πλασέ στην κίνηση.

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 26ο λεπτό, όταν ο Στεκέλενμπουργκ ανέτρεψε εντός περιοχής τον Μαρκίζιο, με συνέπεια να αποβληθεί και να αντικατασταθεί από τον Κούρτσι (βγήκε ο Μπορίνι). Ο Πίρλο αστόχησε στο πέναλτι, αλλά πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 3-0.

Η νίκη της Γιουβέντους πήρε διαστάσεις θριάμβου στο 52ο λεπτό, όταν ο Μαρκίζιο έκανε το 4-0 με μακρινό, διαγώνιο σουτ στην αριστερή γωνία του Κούρτσι.

Τάσεις αυτοχειρίας επέδειξε για πολλοστή φορά φέτος η Μίλαν, καθώς παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στην Μπολόνια του Παναγιώτη Κονέ.

Οι "ροσονέρι" είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Ιμπραΐμοβιτς, Αμπάτε, ένα λάθος του Φαν Μπόμελ στη μεσαία γραμμή όμως, έδωσε την ευκαιρία στον Ραμίρες να ανοίξει το σκορ.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο για τη Μίλαν, όταν στο 82ο λεπτό ο Μπονέρα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ακουαφρέσκα.

Εν τέλει, ύστερα από ωραία σέντρα του Εμάνουελσον και αμυντική αδράνεια, ο Ιμπραΐμοβιτς με εναέριο πλασέ, νίκησε τον Αλιάρντι και χάρισε το βαθμό στην ομάδα του, η οποία πίεσε για το δεύτερο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ισόπαλοι χωρίς γκολ αναδείχθηκαν Φιορεντίνα και Ίντερ σε ένα μέτριο ματς. Οι "νερατζούρι" είχαν τη -φλύαρη- υπεροχή, αλλά υστέρησαν στην τελική προσπάθεια. Η σημαντικότερη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε από πλευράς γηπεδούχων, πάντως, αφού στο 71ο λεπτό ο Λιάιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζούλιο Σέζαρ από το σημείο του πέναλτι.

Έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία πήρε η Λέτσε που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Λάτσιο. Η ρωμαϊκή ομάδα προηγήθηκε στο 82' με κεφαλιά του Ματουζάλεμ, έπειτα από σέντρα του Σκαλόνι, ενώ οι φιλοξενούμενοι έσωσαν την παρτίδα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολ του Μποζίνοφ, μετά από φάση διαρκείας.

Σε ένα ημίχρονο γράφτηκε η ιστορία του αγώνα Τσεζένα-Παλέρμο. Η ομάδα της Σικελίας προηγήθηκε στο 20' με τον Μπέρτολο, αλλά οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν τα δεδομένα μέσα σε ένα λεπτό. Στο 27' ο Σαντάνα εξέθεσε την αντίπαλη άμυνα και ισοφάρισε, ενώ στο 28' ο Ρενέγια έκανε το 2-1 με βολέ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σιλβέστρ με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μίκολι.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής

Κιέβο - Ουντινέζε 0-0

Πάρμα - Κάλιαρι 3-0

(24' Τζιοβίνκο, 73' πεν. Φλοκάρι, 90' πεν. Οκακά)

Κατάνια - Αταλάντα 2-0

(31' Γκόμες, 85' Σέιμουρ)

Νάπολι - Νοβάρα 2-0

(21΄Καβάνι, 37' Καναβάρο)

Φιορεντίνα - Ίντερ 0-0

Μίλαν - Μπολόνια 1-1

(90' Ιμπραΐμοβιτς / 26' Ραμίρες)

Τσεζένα - Παλέρμο 2-2

(27' Σαντάνα, 28' Ρενέγια / 20' Μπέρτολο, 45+2' Σιλβέστρ)

Λάτσιο - Λέτσε 1-1

(82' Ματουζάλεμ / 91' Μποζίνοφ)

Τζένοα - Σιένα 1-4

(79' αυτ. Ντελ Γκρόσο / 17', 37' Μπριέντσα, 19' Ντέστρο, 49' Τζιόρτζι)

Γιουβέντους - Ρόμα 4-0

(4', 8' Βιντάλ, 29' Πίρλο, 52' Μαρκίζιο)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK