34η αγ.: Εξάλεπτο ξέσπασμα για Νάπολι με Μίλαν, απώλεια για Λάτσιο, προσπέρασε η Ρόμα (VIDEO)

Η Νάπολι καθυστέρησε, αλλά όταν νίκησε τον Ντιέγκο Λόπεθ, το έκανε με επιβλητικό τρόπο, επικρατώντας 3-0 της Μίλαν των 10 παικτών. Η Λάτσιο περιορίστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας με αντίπαλο την Αταλάντα στον Μπέργκαμο, με συνέπεια η Ρόμα να την προσπεράσει στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά από τη νίκη της επί της Τζένοα για την 34η αγωνιστική της Serie A. Γλίτωσε η Ίντερ, αλλά μένει εκτός Ευρώπης.

34η αγ.: Εξάλεπτο ξέσπασμα για Νάπολι με Μίλαν, απώλεια για Λάτσιο, προσπέρασε η Ρόμα (VIDEO)

Η Νάπολι σημείωσε όλα τα τέρματά της μέσα σε 6 λεπτά και πήρε τη νίκη με 3-0 επί της Μίλαν στο "Σαν Πάολο" συνεχίζοντας τη μάχη για το Champions League. Ένα λεπτό χρειάστηκε η ομάδα του Φίλιπο Ιντζάγκι για να... ρίξει την χρηματιστηριακή αξία της σε μία άκρως ιδιαίτερη περίοδο όπου ολοκληρώνεται η πώλησή της σε επενδυτές με επικεφαλής Ταϊλανδό μπρόκερ. Ένα λεπτό μέχρι ο Ματία ντε Σίλιο να κάνει πέναλτι και αντικρίσει κόκκινη κάρτα, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη των γηπεδούχων. Μπορεί ο Ντιέγκο Λόπεθ να απέκρουσε την εκτέλεση του Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ωστόσο το παιχνίδι πήρε τέτοια τροπή, που το γκολ των "παρτενοπέι" έμοιαζε αναπόφευκτο.

34η αγ.: Εξάλεπτο ξέσπασμα για Νάπολι με Μίλαν, απώλεια για Λάτσιο, προσπέρασε η Ρόμα (VIDEO)

Οι γηπεδούχοι έχασαν σωρεία ευκαιριών, με όλους τους ποδοσφαιριστές να απειλούν τον Ισπανό τερματοφύλακα των "ροσονέρι", ο οποίος για ακόμα ένα παιχνίδι δεν είχε υποστήριξη από την άμυνά του. Πότε ο ίδιος, πότε το δοκάρι, κρατούσαν απαραβίαστη την εστία, με συνέπεια το άγχος να αυξάνεται σταδιακά. Στο 70ό λεπτό ήρθε η "λύτρωση", με τον Μάρεκ Χάμσικ να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ και να δίνει το σύνθημα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ιγκουαΐν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και στο 76' ήταν η σειρά του Μανόλο Γκαμπιαντίνι να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Νάπολι (4-2-3-1): Αντούχαρ, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Μπρίτος, Γκουλάμ, Ζορζίνιο ), Λόπεθ (84' Λουπέρτο), Καγεχόν, Χάμσικ, Ινσίνιε (69' Μέρτενς), Ιγκουαΐν

Μίλαν (4-3-3): Λόπεθ, Ντε Σίλιο, Άλεξ, Παλέτα, Μποκέτι (61' Μπονέρα), Πόλι, Ντε Γιονγκ, Φαν Χίνκελ, Χόντα, Ντέστρο (57' Πατσίνι), Μποναβεντούρα (84' Φελιτσιόλι)

34η αγ.: Εξάλεπτο ξέσπασμα για Νάπολι με Μίλαν, απώλεια για Λάτσιο, προσπέρασε η Ρόμα (VIDEO)

Η Λάτσιο έχασε μία θέση στον βαθμολογικό πίνακα στη μάχη που δίνει με τη Ρόμα, αφού έμεινε στην ισοπαλία 1-1 στο "Ατλέτι Ατζούρι" του Μπέργκαμο με αντίπαλο την Αταλάντα, λίγες ώρες μετά από τη νίκη των "τζιαλορόσι". Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να προηγηθούν με τον Μπαλντέ Κεϊτά, ο οποίος είχε δοκάρι μόλις στο 6ο λεπτό της συνάντησης, ωστόσο στη συνέχεια υπήρχε μόνο μία ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Έντι Ρέια, απέναντι στην πρώην ομάδα του προπονητή τους, είχαν την πρωτοβουλία και τις ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε γκολ.

34η αγ.: Εξάλεπτο ξέσπασμα για Νάπολι με Μίλαν, απώλεια για Λάτσιο, προσπέρασε η Ρόμα (VIDEO)

Μέχρι στο 49ο λεπτό, όταν αρχικά ο Αλεχάντρο Γκόμες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και λίγο αργότερα ο Τζιουζέπε Μπιάβα από κοντά άνοιξε το σκορ. Η Λάτσιο δεν έβρισκε τρόπο να απαντήσει, παρά την είσοδο του Φίλιπ Τζόρτζεβιτς. Η απουσία του Μίροσλαβ Κλόζε ήταν εμφανής, ωστόσο στο 77', ο Μάρκο Παρόλο κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να ισοφαρίσει σε 1-1. Οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν στα τελευταία λεπτά και κράτησαν το ισόπαλο αποτέλεσμα, που αφήνει τη Λάτσιο στην 3η θέση.

Αταλάντα (4-5-1): Σπορτιέλο, Μπελίνι, Μπιάβα, Μαζιέλο, Ντελ Γκρόσο, Ντ' Αλεσάντρο (70' Τζαπακόστα), Μιλιάτσιο, Τσιγκαρίνι (79' Μοράλες), Καρμόνα, Γκόμες, Πινίγια (70' Πινίγια)

Λάτσιο (4-2-3-1): Μαρκέτι, Μπάστα, Μαουρίσιο, Σιανί, Ράντου (69' Μπράαγχαϊντ), Παρόλο, Κατάλντι, Καντρέβα, Μάουρι (64' Τζόρτζεβιτς), Άντερσον, Κεϊτά (76' Περέα)

34η αγ.: Εξάλεπτο ξέσπασμα για Νάπολι με Μίλαν, απώλεια για Λάτσιο, προσπέρασε η Ρόμα (VIDEO)

Δεύτερη σερί νίκη για τη Ρόμα, η οποία επικράτησε με 2-0 της Τζένοα στο "Ολίμπικο" και ανέβηκε, έστω και προσωρινά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Το σκορ άνοιξε για τους "τζιαλορόσι" o Σεϊντού Ντουμπιά στο 35ο της αναμέτρησης, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Φακούντο Ρονκάγλια και με υπέροχη ατομική ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ματία Περίν.

34η αγ.: Εξάλεπτο ξέσπασμα για Νάπολι με Μίλαν, απώλεια για Λάτσιο, προσπέρασε η Ρόμα (VIDEO)

Η Τζένοα πίεσε για την ισοφάριση, αλλά η Ρωμαίοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα κενά στην άμυνα, πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Αλεσάντρο Φλορέντσι. Ο Ιταλός άσος ξεκίνησε πίσω από τη σέντρα (!), έφτασε στην μεγάλη περιοχή και με όμορφο σουτ "κλείδωσε" τη νίκη για την ομάδα του.

Ρόμα (4-3-3): Ντε Σάνκτις, Φλορέντσι, Μανωλάς, Αστόρι, Τοροσίδης, Ναϊνγκολάν, Ντε Ρόσι, Πιάνιτς (73' Γιανγκά Εμπιβά), Ζερβινιό, Ντουμπιά (60' Ιτούρμπε), Ιμπάρμπο (87' Χολέμπας)

Τζένοα (4-3-3): Περίν, Ρονκάλια, Ντε Μάιο, Ίτσο, Τάμπε (46' Φαλκέ), Ρινκόν, Μπερτολάτσι (73' Κόστα), Κούτσκα, Λασάλτ (59' Λεστιέν), Νιάνγκ, Μπεργκντίς

34η αγ.: Εξάλεπτο ξέσπασμα για Νάπολι με Μίλαν, απώλεια για Λάτσιο, προσπέρασε η Ρόμα (VIDEO)

Οι ελπίδες ευρωπαϊκής εξόδου εξανεμίζονται για την Ίντερ μετά από τη "λευκή" ισοπαλία στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" με αντίπαλο την Κιέβο. Οι "νερατζούρι" απέτυχαν να φτάσουν τις 2 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και δύσκολα θα καταφέρουν να σώσουν τη σεζόν με παιχνίδια όπως αυτά στο "Ολίμπικο" της Ρώμης κόντρα στη Λάτσιο και στο Μιλάνο με τη Γιουβέντους να ακολουθούν. Όλα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά εάν στο 19' ο Μάουρο Ικάρντι είχε δώσει καλύτερη τροχιά στην μπάλα, η οποία κατέληξε στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι είχαν 14 τελικές προσπάθειες στο 1ο ημίχρονο, ωστόσο μόλις 2 εξ αυτών ήταν εύστοχες, αφού δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές επικίνδυνες στιγμές.

34η αγ.: Εξάλεπτο ξέσπασμα για Νάπολι με Μίλαν, απώλεια για Λάτσιο, προσπέρασε η Ρόμα (VIDEO)

Στο 2ο ημίχρονο, μάλιστα, η ομάδα της Βερόνα ήταν πολύ πιο επικίνδυνη και είχε 3 καλές ευκαιρίες με τον Ρικάρντο Μετζιορίνι, ωστόσο ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς φώναξε "παρών" και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Όταν δεν το κατάφερε, στο 85ο λεπτό σε προσπάθεια του Τσέζαρε Μπιράγκι, τον βοήθησε το οριζόντιο δοκάρι, με συνέπεια το 0-0 να παραμείνει μέχρι τέλους και η Ίντερ να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Φετφατζίδη (έμεινε στον πάγκο).

Ίντερ (4-1-2-1-2): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο, Ρανόκια, Βίντιτς, Ζουάν, Μέδελ, Μπρόζοβιτς (53' Ποντόλσκι), Γκουαρίν, Ερνάνες (64' Σατσίρι), Παλάσιο (77' Κόβατσιτς), Ικάρντι

Κιέβο (4-4-2): Μπιτσάρι, Στσελότο, Νταϊνέλι (60' Σάρντο), Σέζαρ, Φρε (8' Μπιράγκι), Ίσκο, Ραντοβάνοβιτς, Κρίστιανσεν, Χετεμάι (57' Γκαμπερίνι), Παλόσκι, Μετζιορίνι

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Βαγγέλης Μόρας και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης αγωνίστηκαν και στα 90 λεπτά της εντός έδρας ήττας της Βερόνα από την Ουντινέζε με 1-0. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος παρακολούθησε από τον πάγκο. Για τους θραμβευτές, ο Ορέστης Καρνέζης υπερασπίστηκε με επιτυχία τα καρέ του, ενώ ο Παναγιώτης Κονέ έγινε αλλαγή στο 71'.

# Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο 37χρονος Αντόνιο ντι Νατάλε, με το 13ο στη σεζόν και έφτασε τα 188 γκολ με τους "μπιανκονέρι", φτάνοντας τον Αλεσάντρο ντελ Πιέρο στην 4η θέση της κατάταξης των γκολ με έναν σύλλογο της Serie A.

# Ο Ιταλός φορ μετράει 159 γκολ από τη στιγμή που έγινε 30 ετών στο πρωτάθλημα, την ίδια στιγμή που ο Μάικλ Όουεν είχε 150 γκολ σε όλη την καριέρα του στην Premier League!

# Πριν από τη σέντρα του Ίντερ - Κιέβο, οι "νερατζούρι" τίμησαν 3 πρώην σπουδαίους ποδοσφαιριστές τους: Βάλτερ Τζένγκα, Ιβάν Σαμοράνο και Ρουμπέν Σόσα.

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

19:00 Σαμπντόρια - Γιουβέντους 0-1

(32' Βιδάλ)

21:45 Σασουόλο - Παλέρμο 0-0

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

13:30 Ρόμα - Τζένοα 2-0

(35' Ντουμπιά, 90 +3' Φλορέντσι)

16:00 Φιορεντίνα - Τσεζένα 3-1

(31' πέν., 35' Ίλιτσιτς, 56' Τζιλαρντίνο - 59' Ροντρίγκεθ)

16:00 Ίντερ - Κιέβο 0-0

16:00 Αταλάντα - Λάτσιο 1-1

(49' Μπιάβα - 77' Παρόλο)

16:00 Βερόνα - Ουντινέζε 0-1

(62' Ντι Νατάλε)

21:45 Νάπολι - Μίλαν 3-0

(70' Χάμσικ, 74' Ιγκουαΐν, 76' Γκαμπιαντίνι)

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

21:45 Κάλιαρι - Πάρμα

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

16:00 Τορίνο - Έμπολι

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Φιορεντίνα (4-3-3): Νέτο, Τόμοβιτς, Σάβιτς, Μπασάντα, Βάργκας, Κούρτιτς, Μπάντελι, Βαλέρο (72' Φερνάντες), Σαλάχ (63' Ντιαμάντι), Τζιλαρντίνο, Ίλιτσιτς (82' Λάτσαρι)

Τσεζένα (4-3-1-2): Αλιάρντι, Πέρικο, Καπέλι, Κράιντς, Ρεντζέτι, Καρμπονέρο, Μουντιγκαγί (73' Νταλ Μόντε), Τζιόρτζι (46' Κασιόνε), Μπριέντζα, Ντεφρέλ, Ροντρίγκεθ (75' Τζούριτς)

Βερόνα (4-3-3): Μπενούσι, Σάλα, Μάρκες, Μόρας, Πιζάνο, Ομπαντί (77' Σαβιόλα), Ταχτσίδης, Γκρέκο, Λόπες (63' Αγκοστίνι), Τόνι, Γιάνκοβιτς (87' Φερναντίνιο)

Ουντινέζε (4-1-2-1-2): Καρνέζης, Γουντιμέρ, Ντανίλο, Μπούμπνιτς, Πίρις, Πίντζι, Αλάν, Κονέ (71' Φερνάντες), Γκιλιέρμε, Τερό (88' Αγκίρε), Πέριτσα (59' Ντι Νατάλε)

News 24/7

24MEDIA NETWORK