37η αγ.: Η Γιουβέντους το ντέρμπι χάρη στον Οσβάλντο, κίνδυνος για Κιελίνι

Η Γιουβέντους πήρε το ντέρμπι κορυφής με τη Ρόμα χάρη σε έναν πρώην "τζιαλορόσο" και έκανε ρεκόρ συγκομιδής πόντων σε μία σεζόν στη Serie A, μετά από το 1-0 στο "Ολίμπικο". Κίνδυνος για το Μουντιάλ για τον Κιελίνι. Μία... οβίδα του Μπριέντζα στις καθυστερήσεις ολοκλήρωσε την ανατροπή της Αταλάντα επί της Μίλαν στο 96' και οδήγησε τους "ροσονέρι" σε ήττα 2-1 που δυσκολεύει αφάνταστα την απόπειρα κατάληψης ευρωπαϊκού "εισιτηρίου". Η Φιορεντίνα έριξε τη Λιβόρνο και "κλείδωσε" την 4η θέση και τους ομίλους του Europa League, θρίαμβος για Νάπολι επί της Σαμπντόρια.

37η αγ.: Η Γιουβέντους το ντέρμπι χάρη στον Οσβάλντο, κίνδυνος για Κιελίνι

Το πρώτο γκολ του Πάμπο Οσβάλντο με τη φανέλα της Γιουβέντους ήταν μοιραίο να σημειωθεί απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του στην Ιταλία, τη Ρόμα, και να κρίνει το ντέρμπι κορυφής της Serie A, αφού σημειώθηκε δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της συνάντησης ( 1-0). Ο Ιταλός επιθετικός οδήγησε τους "μπιανκονέρι" στην 32η νίκη τους στη σεζόν (διεύρυνση ρεκόρ) και στους 99 βαθμούς, με τους οποίους καταρρίπτουν το ρεκόρ συγκομιδής της Ίντερ με 97. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ενδιαφέρον, με τους δύο (αναπληρωματικούς) τερματοφύλακες να έχουν αρκετή δουλειά, αλλά να τη φέρνουν εις πέρας. Στη μοναδική περίπτωση που ο Σκορούπσκι δεν κατάφερε να αντιδράσει, το δοκάρι τον βοήθησε σε προσπάθεια του Πολ Πογκμπά.

37η αγ.: Η Γιουβέντους το ντέρμπι χάρη στον Οσβάλντο, κίνδυνος για Κιελίνι

Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι ήταν ο πρωταγωνιστής της συνάντησης στη συνέχεια, αφού έδωσε αγκωνιά στον Μίραλεμ Πιάνιτς που βρισκόταν στο τείχος σε εκτέλεση φάουλ χωρίς να γίνει αντιληπτός από τον διαιτητή, αλλά με τις κάμερες να καταγράφουν τη φάση. Ο Ιταλός αμυντικός ήταν ήδη "κιτρινισμένος" και γλίτωσε την αποβολή, ωστόσο κινδυνεύει ακόμα και αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, αφού η ενέργειά του παραβιάζει τον κώδικα ηθικής που έχει επιβάλλει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ιταλίας, Τσέζαρε Πραντέλι. Ως απάντηση στην ενέργεια αυτή, ο Βόσνιος μέσος έπαιξε πολύ σκληρά τον Κιελίνι και "κιτρινίστηκε", με συνέπεια το παιχνίδι να πάρει "φωτιά", μέχρι να τη... σβήσει ο Οσβάλντο στις καθυστερήσεις. Η Γιουβέντους νίκησε για πρώτη φορά μετά από 3 προσπάθειες την ομάδα του Βασίλη Τοροσίδη (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι) στο "Ολίμπικο" και ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη ιταλική ομάδα με τριψήφιο αριθμό πόντων.

Ρόμα (4-3-3): Τοροσίδης, Μπενατιά (71' Τολόι), Καστάν, Μπάστος, Πιάνιτς, Ντε Ρόσι (55' Ταντέι), Ναϊνγκολάν, Ζερβίνιο, Τότι, Ντέστρο (80' Φλορέντζι)

Γιουβέντους (3-5-2): Στοράρι, Μπαρτζάλι (74' Κάσερες), Μπονούτσι, Κιελίνι, Λίχτσταϊντερ, Πογκμπά, Πίρλο, Παντοΐν (83' Μαρκίζιο), Ασαμόα, Γιορέντε (74' Οσβάλντο), Τέβες

37η αγ.: Η Γιουβέντους το ντέρμπι χάρη στον Οσβάλντο, κίνδυνος για Κιελίνι

Με γκολ του νεοεισελθόντα Φράνκο Μπριέντζα στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, η αδιάφορη Αταλάντα επικράτησε 2-1 της Μίλαν, η οποία έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την έξοδο στο Europa League. Η ομάδα του Κλάρενς Ζέεντορφ έψαχνε βαθμούς στο πιο δύσκολο από τα δύο παιχνίδια που είχαν απομείνει στο πρόγραμμά της και είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Οι γηπεδούχοι, πάντως, είχαν την καλύτερη ευκαιρία με τον Κάρλος Καρμόνα, την οποία σπατάλησαν, με συνέπεια το 0-0 να διατηρηθεί στο 1ο ημίχρονο. Ο Ολλανδός τεχνικός έριξε στο παιχνίδι τον Στεφάν ελ Σαραουί για πρώτη φορά μέσα στο 2014, με τον Ιταλό επιθετικό να βγάζει ενέργεια, στην προσπάθεια να αξιοποιήσει τα κενά της Αταλάντα.

37η αγ.: Η Γιουβέντους το ντέρμπι χάρη στον Οσβάλντο, κίνδυνος για Κιελίνι

Σε μία αντεπίθεση στο 51ο λεπτό, ο Σούλεϊ Μουντάρι επιχείρησε να βγάλει ασίστ στον αμαρκάριστο Μάριο Μπαλοτέλι, ο Τζιανπάολο Μπελίνι παρενεβλήθη και έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα και διατήρησαν τον έλεγχο, αλλά σε μία σπάνια επιθετική ενέργεια των παικτών του Στέφανο Κολαουντόνο, ο Κονστάντ υπέπεσε σε πέναλτι και ο Ερμάν Ντένις ισοφάρισε σε 1-1 με το 14ο φετινό τέρμα του. Το παιχνίδι όδευε προς το τέλος του, όταν ο Μπαλοτέλι σούταρε στο δοκάρι κι ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία, μία βολίδα του Μπριέντζα στο 96' έδωσε τη νίκη στην Αταλάντα.

Αταλάντα (4-3-3): Κονσίλι, Ραϊμόντι, Μπεναλουάν, Μπελίνι, Μπρίβιο, Καρμόνα, Τσιγκαρίνι, Μπαζέλι (74' Μιλιάτσιο), Μοράλες (88' Μπριέντσα), Ντένις, Μποναβεντούρα (68' Ντε Λούκα)

Μίλαν (4-4-2): Αμέλια, Ντε Σίλιο, Κονστάντ, Ντε Γιονγκ, Ραμί, Μεξές, Μοντολίβο, Χόντα (46' Ελ Σαραουί), Κακά (80' Πατσίνι), Μπαλοτέλι, Μουντάρι (76' Τααράμπτ)

37η αγ.: Η Γιουβέντους το ντέρμπι χάρη στον Οσβάλντο, κίνδυνος για Κιελίνι

Η Νάπολι βρίσκεται σε οργιώδη φόρμα και το απέδειξε ταπεινώνοντας τη Σαμπντόρια μέσα στο "Μαράσι" με 5-2, "καθαρίζοντας" το παιχνίδι μέσα σε μία ώρα. Οι "παρτενοπέι", έχοντας διασφαλίσει την 3η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ του Champions League και το Coppa Italia, δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, αλλά αποδείχθηκε ότι είχε ψυχολογικό. Αρπάζοντας το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ντούρβαν Σαπάτα στο 19' και ο Λορέντζο Ινσίνιε στο 27' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ο Έντερ μείωσε για το συγκρότημα του Σίνισα Μιχάιλοβιτς, αλλά η Νάπολι είχε το μομέντουν κι έφτασε σε ακόμα 2 γκολ. Πρώτα με τον Χοσέ Καγεχόν και στο 47' με τον Μάρεκ Χάμσικ και το πρώτο τέρμα του από τον Οκτώβριο. Ο Σκορντάν Μουσταφί σημείωσε αυτογκόλ στο 61ο λεπτό και ολοκλήρωσε τη δεύτερη συντριβή μέσα στα τελευταία τρία εντός έδρας παιχνίδια των γηπεδούχων, παρά τη μείωση στο τέλος του Πάβε Βσόλεκ.

Σαμπντόρια (4-2-3-1): Φιορίλο, Ντε Σιλβέστρο, Μουσταφί, Γκασταλντέλο, Ρετζίνι, Παλόμπο, Κέρστιτσιτς (58' Ρενάν), Γκαμπιαντίνι (64' Σανσόνε), Έντερ, Σοριάνο, Λόπες (80' Βσόλεκ)

Νάπολι (4-2-3-1): Ρέινα (79' Ενρίκε), Μάτζιο, Ρεβεγέ, Φερνάντες, Μέστο, Ζορζίνιο, Ινλέρ, Καγεχόν (72' Σούνιγα), Χάμσικ (65' Μέρτενς), Ινσίνιε, Σαπάτα

37η αγ.: Η Γιουβέντους το ντέρμπι χάρη στον Οσβάλντο, κίνδυνος για Κιελίνι

Η Φιορεντίνα εξασφάλισε θέση στη φάση των ομίλων του Europa League μετά από τη νίκη της με 1-0 στο "Αρμάντο Πίκι" επί της Λιβόρνο, η οποία, με τη σειρά της, έγινε η πρώτη ομάδα που υποβιβάζεται και μαθηματικά στη Serie B, μετά από μόλις μία σεζόν στην πρώτη κατηγορία. Το ντέρμπι της Τοσκάνης περιελάμβανε μεγάλη ένταση και λίγες καλές στιγμές. Ο Τζιακομέλι Πιέρο χρειάστηκε να βάλει αρκετές φορές το χέρι του στο τσεπάκι για να βγάλει κίτρινη κάρτα.

Στο 50ό λεπτό, ο Χουάν Βάργκας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ωστόσο λίγο αργότερα μία συνεργασία του Τζιουζέπε Ρόσι με τον Χουάν Κουαδράδο έχρισε σκόρερ τον Κολομβιανό εξτρέμ. Οι ουραγοί του βαθμολογικού πίνακα δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν και το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, ολοκληρώνοντας μία αγωνιστική νωρίτερα τη σεζόν για Φιορεντίνα, Λιβόρνο και... Ίντερ, η οποία θα παραμείνει στην 5η θέση.

Λιβόρνο (4-3-3): Ανανία, Τσεκερίνι (67' Πιτσίνι), Ρινάουντο, Έμερσον, Καστελίνι (58' Μπόρχα), Μπιατζιάντι, Μοσκέρα, Ντάνκαν (62' Μπενάσι), Σιλιγκάρντι, Μπελφοντίλ, Μεσμπά

Φιορεντίνα (4-3-1-2): Ροζάτι, Ρονκάγλια, Ροντρίγκες, Σάβιτς, Βάργκας, Ακουιλάνι, Αμπροζίνι, Βαλέρο (85' Φερνάντες), Ίλιτσιτς (55' Ρόσι), Μάτος (46' Πισάρο), Κουαδράδο

Σε ρυθμούς twitter

# Ακόμα ένα ρατσιστικό περιστατικό, αυτήν τη φορά στο Μπέργκαμο, με θύμα μπανάνας τον Κέβιν Κονστάντ.

37η αγ.: Η Γιουβέντους το ντέρμπι χάρη στον Οσβάλντο, κίνδυνος για Κιελίνι

# Στιγμιότυπο από το Σαμπντόρια - Νάπολι.

# Η εντός έδρας ήττα της Μπολόνια από την Κατάνια έφερε τους Σικελούς πάνω από τους "ροσομπλού" των Παναγιώτη Κονέ και Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου (αγωνίστηκαν σε όλο το παιχνίδι), αλλά υποβιβάστηκαν αμφότερες μετά από τις νίκες των Σασουόλο και Κιέβο.

# Ο Μάριος Οικονόμου παρακολούθησε από τον πάγκο την εντός έδρας ήττα της Κάλιαρι με 1-0 από την Κιέβο.

# Ο Γιάννης Φετφατζίδης πέρασε ως αλλαγή στο 69' στην εκτός έδρας ήττα της Τζένοα από τη Σασουόλο.

# Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης πέρασε στο παιχνίδι στο 84', στην ισοπαλία της Τορίνο με την Πάρμα 1-1, που διατηρεί την "γκρανάτα" σε τροχιά Europa League.

# Ο Λάμπης Κιάκης έμεινε εκτός αποστολής στην εκτός έδρας νίκη της Κάρπι με 2-0 επί της Βαρέζε για τη Serie B.

# Εκτός αποστολής έμεινε ο Δημήτρης Βοσνακίδης, στη νίκη 3-0 της Μπάρι επί της Γιούβε Στάμπια.

# Ο Σάββας Γκέντσογλου αγωνίστηκε για 73 λεπτά στην εκτός έδρας ήττα της Σπέτσια με 2-0 από την Αβελίνο.

# Ο Γιάννης Ποτουρίδης αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο στην εκτός έδρας ήττα της Νοβάρα με 3-1 από την Μόντενα. Εκτός αποστολής έμεινε ο Γιώργος Κατίδης.

# Η Άσκολη του Θανάση Τοπούζη δεν έχει άλλες υποχρεώσεις φέτος στη Lega Pro 1.

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

19:00 Βερόνα - Ουντινέζε 2-2

(14' πέν. Τόνι, 54' Χάλφρεντσον - 56' Ντι Νατάλε, 90' Μπαντού)

21:45 Ίντερ - Λάτσιο 4-1

(7', 34', 37' Παλάσιο, 79' Ερνάνες - 2' Μπιάβα)

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

13:30 Αταλάντα - Μίλαν 2-1

(68' πέν. Ντένις, 96' Μπριέντσα - 51' αυτ. Μπεναλουάν)

16:00 Μπολόνια - Κατάνια 1-2

(79' Μορλέο - 22' Μονσόν, 84' Κατάνια)

16:00 Κάλιαρι - Κιέβο 0-1

(72' Νταϊνέλι)

16:00 Λιβόρνο - Φιορεντίνα 0-1

(67' Κοιυαδράδο)

16:00 Σαμπντόρια - Νάπολι 2-5

(30' Έντερ, 88' Βσόλεκ - 19' Σαπάτα, 27' Ινσίνιε, 32' Καγεχόν, 47' Χάμσικ, 61' αυτ. Μουσταφί)

16:00 Σασουόλο - Τζένοα 4-2

(16', 89' Φλόρο Φλόρες, 66' Μπιοντίνι, 86' Σανσόνε - 40' Καλαϊό, 76' Τζιλαρντίνο)

16:00 Τορίνο - Πάρμα 1-1

(42' Ιμόμπιλε - 71' Μπιαμπιανί)

18:45 Ρόμα - Γιουβέντους 0-1

(90+4' Οσβάλντο)

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Μπολόνια (3-5-1-1): Κούρτσι, Σόρενσεν (36' Κριστάλντο), Νατάλι, Άντονσον, Γκάριτς, Φρίμπεργκ, Κριν (46' Ίμπσον), Χριστοδουλόπουλος, Μορλέο, Κονέ, Μπιάνκι (62' Ακουαφρέσκα)

Κατάνια (4-3-3): Φριζόν, Περούτσι, Γκιομπέρ, Ρολίν, Μονσόν, Ίσκο, Ρινάουντο, Μπαριέντος (56' Πλάσιλ), Λέτο (64' Μπελούσι), Μπερχέσιο, Κάστρο (76' Μπιράγκι)

Κάλιαρι (4-4-2): Αβράμοφ, Πέρικο, Ροσετίνι, Αστόρι, Μούρου (74' Αβελάρ), Ντεσένα, Ταμπανελι, Έρικσον (83' Ιμπραϊμί), Κόσου, Ιμπάρμπο, Σάου (86' Λόι)

Κιέβο (4-4-2): Αγκάτσι, Σάρντο (14' Φρε), Σέζαρ, Νταϊνέλι, Ντραμέ, Ριγκόνι (74' Γκουαρέντε), Γκουάνα, Ραντοβάνοβιτς, Χετεμάι, Τερό (84' Ρουμπίν), Παλόσκι

Σασουόλο (4-3-3): Πέγκολο, Ρόζι (61' Μέντες), Αντέι, Καναβάρο, Τσίγκλερ, Μπιοντίνι (85' Μισιρόλι), Μανιανέλι, Μπρίγκι (64' Σανσόνε), Μπεράρντι, Τζάτζα, Φλόρο Φλόρες

Τζένοα (4-4-2): Περίν, Αντονίνι, Μπουρδίσο, Γκαμπερίνι (69' Φετφατζίδης), Αντονέλι, Βερσάλικο, Καμπράλ, Μπερτολάτσι (70' Ντε Μαϊό), Σεντουριόν, Καλαϊό (79' Κονατέ), Τζιλαρντίνο

Τορίνο (3-5-2): Παντέλι, Μπόβο, Γκλικ, Μορέτι, Μακσίμοβιτς, Κούρτιτς, Βίβες (84' Ταχτσίδης), Ελ Καντουρί (87' Μετζιορίνι), Νταρμιάν, Τσέρτσι, Ιμόμπιλε

Πάρμα (4-3-3): Μιράντε, Κασάνι, Παλέτα, Λουκαρέλι, Γκόμπι, Ακουά, Μαρκιόνι (77' Αμαουρί), Πάρντο, Μπιαμπιανί, Κασάνο (84' Όμπι), Μολινάρο (46' Στσελότο)

News 24/7

24MEDIA NETWORK