5η αγ.: Πρώτες νίκες για Μίλαν, Ίντερ

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Ίντερ ο Κλαούντιο Ρανιέρι εξασφάλισε την παρθενική νίκη των “νερατζούρι” στο πρωτάθλημα. Πρώτο τρίποντο και για τη Μίλαν, στο μηδέν έμεινε η Νάπολι

5η αγ.: Πρώτες νίκες για Μίλαν, Ίντερ

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα τους στο "Νταλ' Άρα" τα πάντα πήγαν καλά για τους “νερατζούρι”. Ο Τζιανπάολο Πατσίνι επέστρεψε στο αρχικό σχήμα και στο 38' δικαίωσε το νέο προπονητή για την επιλογή του, αφού άνοιξε το σκορ με κεφαλιά έπειτα από προσπάθεια του Φορλάν. Νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι είχαν και άλλες ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά δεν τα κατάφεραν τόσο ο Φορλάν, όσο και ο Κουτίνιο.

Η Μπολόνια πίεσε από την αρχή της επανάληψης και δικαιώθηκε στο 66', όταν κέρδισε πέναλτι και ο Ντιαμάντι νίκησε τον Σέζαρ από τα 11 βήματα. Οι “ροσομπλού” είχαν φύγει μεσοβδόμαδα με βαθμό και από την έδρα της Γιουβέντους και έδειξαν ικανοί να κάνουν τη ζημιά.

Παρά το γηραιό της ηλικίας αρκετών παικτών η Ίντερ συνεχίζει να σκοράρει στα τελευταία 10λεπτα των εφετινών αγώνων της στο Καμπιονάτο. Στο 81' ο Μιλίτο δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία από το σημείο του πέναλτι και αυτός που ηρέμησε οριστικά τον Ρανιέρι και τους συμπαίκτες του ήταν ο Λούσιο. Ο Βραζιλιάνος διαμόρφωσε το τελικό 1-3 με κεφαλιά στο 87' και οι κυπελλούχοι Ιταλίας πανηγύρισαν το πρώτο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα. Σε όλο τον αγώνα έπαιξε ο Παναγιώτης Κονέ.

Η πρωταθλήτρια Μίλαν δεν είχε επίσης γευθεί τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα. Ευτυχώς για τον Μαξ Αλέγκρι και τους παίκτες του ο πολύπειρος Κλάρενς Ζέεντορφ σκόραρε μόλις στο 5' και μπήκαν οι βάσεις για το τρίποντο με αντίπαλο την Τσεζένα. Ο Αμπιάτι είδε τους παίκτες της Τσεζένα να χάνουν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, αλλά και τους συμπαίκτες του να μην μπορούν να δώσουν τέλος στην υπόθεση νίκη. Τελικά το 1-0 έμεινε μέχρι το 90' και το κοινό των "ροσονέρι" πανηγύρισε την πρώτη τους εφετινή επιτυχία.

Από γκέλα σε γκέλα η Νάπολι. Η φιλόδοξη ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Φιορεντίνα. Οι Καβάνι, Χάμσικ. Λαβέτσι, Καμπανιάρο ήταν στο αρχικό σχήμα, αλλά στο πρώτο μέρος οι "βιόλα" ήταν αυτοί που κυριάρχησαν. Είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν χάρη στον επανακάμψαντα Στέφαν Γιόβετιτς, ο οποίος αποδεικνύει πόσο τους έλειψε την περυσινή χρονιά. Για την ομάδα της Τωσκάνης εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Βάλον Μπεράμι. Στο δεύτερο μέρος οι "παρτενοπέι" εγκαταστάθηκαν στα καρέ του Μπόρουτς, αλλά πότε ο Πολωνός, πότε η δική τους αστοχία δεν τους επέτρεψαν να επιστρέψουν στις νίκες.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Σάββατο 24/09

Μπολόνια-Ίντερ 1-3

(66' πεν. Ντιαμάντι - 38' Πατσίνι, 81' πεν. Μιλίτο, 87' Λούσιο)

Μίλαν-Τσεζένα 1-0
(5' Σέεντορφ)

Νάπολι-Φιορεντίνα 0-0

Κυριακή 25/09

Κιέβο-Τζένοα (13:30)

Κατάνια-Γιουβέντους (16:00)

Αταλάντα-Νοβάρα (16:00)

Κάλιαρι-Ουντινέζε (16:00)

Λάτσιο-Παλέρμο (16:00)

Σιένα-Λέτσε (16:00)

Πάρμα-Ρόμα (21:45)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Serie A.

News 24/7

24MEDIA NETWORK