5η αγ.: Ταπείνωση για Ίντερ, ισόπαλη η Μίλαν (VIDEOS)

Η Ίντερ γνώρισε μία από τις πιο βαριές ήττες της σύγχρονης ιστορίας της, με 4-1 από την Κάλιαρι μέσα στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" για την 5η αγωνιστική της Serie A και μένει πίσω στη μάχη του τίτλου. Η Μίλαν ισόπαλη σε ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι, με 1-1 κόντρα στην Τσεζένα. Νίκη βάλσαμο για Νάπολι.

5η αγ.: Ταπείνωση για Ίντερ, ισόπαλη η Μίλαν (VIDEOS)

Η Zemanlandia τρέλανε για ακόμα μία φορά την Ιταλία και συγκεκριμένα το Μιλάνο. Η Κάλιαρι του Ζντένεκ Ζέμαν συνέτριψε την Ίντερ με 4-1, ένα σκορ που διαμορφώθηκε από το 1ο ημίχρονο. Οι Σαρδήνιοι προέρχονται από 4 παιχνίδια δίχως νίκη μακριά από το νησί τους, παρ' όλα αυτά προηγήθηκαν στο σκορ με τον Μάρκο Σάου. Ο φορμαρισμένος Ντάνιελ Οσβάλντο ισοφάρισε γρήγορα, ωστόσο δύο γρήγορες κίτρινες κάρτες για φάουλ στον Αντρέα Κόσου (η δεύτερη αυστηρή) του Γιούτο Ναγκατόμο άφησε τους γηπεδούχους δίχως αρχηγό και με 10 παίκτες (27').

5η αγ.: Ταπείνωση για Ίντερ, ισόπαλη η Μίλαν (VIDEOS)

Κάπου εκεί ήρθε η καταστροφή. Ο πρώην μέσος της Γιουβέντους, Άλμπιν Έκνταλ, ο οποίος σε 77 εμφανίσεις με την Κάλιαρι μετρούσε μόλις 3 γκολ, διπλασίασε την επίδοσή του μέσα σε 15 λεπτά! Ο Σουηδός σκόραρε στο 29', στο 34' και στο 44' (μετά από πέναλτι του Κόσου που απέκρουσε ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς) και "πάγωσε" τις εξέδρες του γηπέδου. Ο οικτρός Νεμάνια Βίντιτς, με 12 χαμένες μπάλες στο 1ο μέρος και με ένα πέναλτι στην πλάτη του, δεν σταμάτησε να κάνει λάθη ούτε στο 2ο ημίχρονο, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να "φλερτάρουν" με μεγαλύτερο θρίαμβο. Ο Χαντάνοβιτς κράτησε το σκορ στα ίδια επίπεδα, αλλά δεν απέτρεψε την πρώτη ήττα της Ίντερ στο "Μεάτσα" από την Κάλιαρι από το 1995.

Ίντερ (3-5-2): Χαντάνοβιτς, Αντρεόλι, Βίντιτς, Ζεζούς, Ναγκατόμο, Ερνάνες, Μέδελ (46' Γκουαρίν), Κόβατσιτς, Ντοντό (43' Ντ' Αμπρόζιο), Οσβάλντο, Παλάσιο (69' Ικάρντι)

Κάλιαρι (4-3-3): Κράνιο, Μπαλτζάνο, Τσεπιτέλι, Ροσετίνι, Αβελάρ, Ντεσένα (90' Πέδρο), Κρίζετιγκ, Έκνταλ, Ιμπάρμπο (69' Φαρίας), Σάου (73' Λόνγκο), Κόσου

5η αγ.: Ταπείνωση για Ίντερ, ισόπαλη η Μίλαν (VIDEOS)

Η Μίλαν άφησε ακόμα δύο πόντους σε εκτός έδρας παιχνίδι μετά από το 1-1 με την Τσεζένα. Οι "ροσονέρι" παρουσιάστηκαν με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το 2-2 κόντρα στην Έμπολι και με νέο σύστημα, ώστε στο 4-2-3-1 να χωρέσει και ο Φερνάντο Τόρες στην κορυφή, πίσω από τους Κεϊσούκε Χόντα, Ζερεμί Μενέζ και Τζιάκομο Μποναβεντούρα. Η κακή αμυντική λειτουργία και το λάθος του Κριστιάν Αμπιάτι, όμως, προσέφεραν το πρώτο γκολ του αγώνα στους γηπεδούχους με τον Ντάβιντε Σούτσι (10'). Η απάντηση ήταν άμεση, με κεφαλιά του Αντέλ Ραμί μετά από κόρνερ και το 1-1 έδωσε ώθηση στους φιλοξενουμένους.

5η αγ.: Ταπείνωση για Ίντερ, ισόπαλη η Μίλαν (VIDEOS)

Ο Μενέζ ήταν ξανά σε κέφια, αλλά δεν υπήρξε σύνδεση με τον Τόρες στην κορυφή. Η απουσία του Ρικάρντο Μοντολίβο ήταν εμφανής για τους "ροσονέρι", από τη στιγμή που είχαν την κατοχή της μπάλας και έπρεπε να δημιουργήσουν εκείνοι παιχνίδι, αντί να επιλέξουν τις αντεπιθέσεις που αποτελούν το δυνατό σημείο τους φέτος. Δίχως την αξιοποίηση της ταχύτητας, δεν υπήρξαν και πολλές ευκαιρίες. Στο 73', μάλιστα, αποβλήθηκε ο Κριστιάν Σαπάτα, με συνέπεια οι παίκτες του Φίλιπο Ιντζάγκι να δώσουν μέτρα στον αντίπαλο. Η Τσεζένα σκόραρε στα τελευταία λεπτά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Τσεζένα (4-1-2-1-2): Λεάλι, Καπέλι (72' Πέρικο), Βόλτα, Λουκίι, Ρεντζέτι, Κασιόνε, Ζε Εντουάρντο (46' Ντε Φέουντις), Κόπολα, Μπριέντζα, Σούτσι (62' Ντεφρέλ), Μαριλούνγκο

Μίλαν (4-2-3-1): Αμπιάτι, Αμπάτε, Ραμί, Σαπάτα, Ντε Σίλιο, Πόλι (72' Εσιέν), Ντε Γιονγκ, Χόντα (75' Άλεξ), Μενέζ, Μποναβεντούρα, Τόρες (71' Πατσίνι)

5η αγ.: Ταπείνωση για Ίντερ, ισόπαλη η Μίλαν (VIDEOS)

Μετά από μόλις έναν πόντο σε 3 αγώνες πρωταθλήματος, η νίκη ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη για τη Νάπολι, η οποία την πήρε χάρη στο γκολ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν με 1-0 επί της Σασουόλο. Οι "παρτενοπέι" άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες από τα πρώτα λεπτά, με τον Μάρεκ Χάμσικ να βρίσκει εμπόδιο στο πρόσωπο του Αντρέα Κονσίλι. Έχοντας το ρεκόρ συλλόγου των 33 τελικών κόντρα στην Κιέβο, το "φάντασμα" της αποτυχίας έμοιαζε να ελλοχεύει πάνω από το "Τσιτά ντελ Τρικολόρε". Στο 28', όμως, ο Χοσέ Καγεχόν βρήκε δίχτυα για δεύτερο σερί παιχνίδι κι έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ.

5η αγ.: Ταπείνωση για Ίντερ, ισόπαλη η Μίλαν (VIDEOS)

Η απουσία του τιμωρημένου Ντομένικο Μπεράρντι δεν έκανε λιγότερο επικίνδυνη την ομάδα του Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο, που με τον Σιμόνε Τζάτζα έψαχνε διαρκώς το γκολ της ισοφάρισης. Οι Λορέντζο Ινσίνιε και Γκονσάλο Ιγκουαΐν είχαν τις ευκαιρίες στους στο 2ο ημίχρονο, η μεγαλύτερη όλων, όμως, ανήκε στον Φεντερίκο Πελούζο, που είχε δοκάρι στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Σασουόλο (4-3-3): Κονσίλι, Γκατσόλα (76' Βερσάλικο), Καναβάρο, Ατσέρμπι, Πελούζο, Μπρίγκι (56' Μισιρόλι), Μανιανέλι, Ταϊντέρ, Φλόκαρι (72' Παβολέτι), Τζάτζα, Σανσόνε

Νάπολι (4-2-3-1): Ράφαελ, Σούνιγα, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μπρίτος, Γκάργκανο (77' Ζορζίνιο), Λόπεθ, Καγεχόν, Χάμσικ (61' Ντε Γκούζμαν), Ινσίνιε, Ιγκουαΐν (70' Σαπάτα)

5η αγ.: Ταπείνωση για Ίντερ, ισόπαλη η Μίλαν (VIDEOS)

Η απουσία... ολόκληρης της γραμμής κρούσης της Φιορεντίνα είχε επιπτώσεις στο Πιεμόντε, όπου οι "βιόλα" έμειναν στην ισοπαλία 1-1 με την Τορίνο. Με τους Τζιουζέπε Ρόσι, Μάριο Γκόμεθ, Χουάν Κουαδράδο, Μάρκο Μάριν και Χοακίν νοκ άουτ, το έργο του Βιτσέντσο Μοντέλα ήταν αρκετά δύσκολο.

5η αγ.: Ταπείνωση για Ίντερ, ισόπαλη η Μίλαν (VIDEOS)

Το παιχνίδι ήταν αρκετά γρήγορο, με τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα να προκαλεί ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενουμένων και τον Κουμά Μπαμπακάρ αντίστοιχα σε εκείνη των γηπεδούχων. Ο Ζιγιόμ Ζιγέ είπε "όχι" στον Σενεγαλέζο επιθετικό στο 1ο ημίχρονο, ενώ στο 2ο μέρος ο Ματέο Νταρμιάν είχε την καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, μέχρι να έρθουν τα γκολ. Ο Κουαλιαρέλα άνοιξε το σκορ για την "γκρανάτα" στο 62', ωστόσο στο 78' ο Μπαμπακάρ ισοφάρισε για τους Τοσκανούς χάρη στην ασίστ του Φιλίπο Μπερναρντέσκι με το πρώτο άγγιγμα της μπάλας. Ο 20χρονος μέσος είχε και μία καλή κεφαλιά (άουτ) στα τελευταία λεπτά, χάνοντας την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας της ομάδας του.

Τορίνο (4-3-2-1): Ζιλέ, Πέρες, Γκλικ, Μακσίμοβιτς, Νταρμιάν (87' Μολιάρο), Βίβες, Μορέτι, Γκάτσι, Σάντσες Μίνιο (72' Μπενάσι), Κουαλιαρέλα, Ελ Καντουρί (57' Πέρεθ)

Φιορεντίνα (4-1-2-1-2): Νέτο, Ρίτσαρντς (78' Μπερναρντέσκι), Ροντρίγκες, Σάβιτς, Πασκουάλ, Μπάντελι (63' Πισάρο), Κούρτιτς, Βαλέρο (68' Ακουιλάνι), Φερνάντες, Ίλιτσιτς, Μπαμπακάρ

Η Σαμπντόρια αναδείχθηκε νικήτρια 1-0 στο derby della lanterna με αντίπαλο την Τζένοα στο "Λουίτζι Φεράρις", με την παράσταση να κλέβουν οι εξέδρες που φιλοξένησαν εντυπωσιακά κορεό και τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ιταλίας, Αντόνιο Κόντε. Εντός αγωνιστικού χώρου, μία σέντρα φάουλ του Μανόλο Γκαμπιαντίνι στο 75' πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Ματία Περίν, ο οποίος δεν έκανε καμία επέμβαση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο τραυματίας Γιάννης Φετφατζίδης έμεινε εκτός αποστολής.

Τζένοα (3-4-3): Περίν, Ρονκάγλια, Ντε Μαϊό, Μπουρδίσο (71' Μπερτολάτσι), Εντενίλσον, Στουράρο, Ρινκόν (81' Φαλκέ), Αντονέλι, Περότι, Πινίγια, Κούτσκα (60' Μάτρι)

Σαμπντόρια (4-3-3): Βιβιάνο, Ντε Σιλβέστρι, Σιλβέστρε, Ρομανιόλι, Ρετζίνι (11' Μεσμπά), Σοριάνο, Παλόμπο, Ομπιάνγκ (90' Κέρστιτσιτς), Γκαμπαντίνι (85' Σανσόνε), Οκάκα, Έντερ

Σε ρυθμούς twitter

# Τελευταία φορά που η Ίντερ δέχθηκε 4 γκολ στο 1ο ημίχρονο αγώνα της Serie A ήταν τον Μάρτιο του 1960 από τη Μίλαν (4-1 ημίχρονο, 5-3 τελικό).

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

19:00 Ρόμα - Βερόνα 2-0

(75' Φλορέντζι, 86' Ντέστρο)

21:45 Αταλάντα - Γιουβέντους 0-3

(35', 59' Τέβες, 83' Μοράτα)

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

13:30 Σασουόλο - Νάπολι 0-1

(28' Καγεχόν)

16:00 Τσεζένα - Μίλαν 1-1

(10' Σούτσι - 19' Ραμί)

16:00 Κιέβο - Έμπολι 1-1

(50' Μετζιορίνι - 59' Πουτσιαρέλι)

16:00 Ίντερ - Κάλιαρι 1-4

(18' Οσβάλντο - 10' Σάου, 29', 34', 44' Έκνταλ)

16:00 Τορίνο - Φιορεντίνα 1-1

(62' Κουαλιαρέλα - 78' Μπαμπακάρ)

21:45 Τζένοα - Σαμπντόρια 0-1

(75' Γκαμπιαντίνι)

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

20:00 Ουντινέζε - Πάρμα

22:00 Παλέρμο - Λάτσιο

Οι συνθέσεις των υπολοίπων αγώνων

Κιέβο (4-3-3): Μπάρντι, Φρε, Νταϊνέλι, Σέζαρ, Μπιράγκι, Χετεμάι, Ραντοβάνοβιτς, Κόφι (80' Λαζάρεβιτς), Μπότα, Παλόσκι (70' Λόπες), Μπίρσα (46' Μετζιορίνι)

Έμπολι (4-1-2-1-2): Σέπε, Λορινί (32' Ρούι), Τονέλι, Ρουγκάνι, Χισάι, Σινιορέλι, Βεσίνο, Κρότσε, Βέρντι (83' Γκουαρέντε), Πουτσιανέλι, Ταβανό (54' Μακαρόνε)

News 24/7

24MEDIA NETWORK