6η αγ.: "Σκόρπισε" τη Ρόμα η Γιουβέντους, γκέλα για Μίλαν

Οι προκλήσεις του Ζντένεκ Ζέμαν απαντήθηκαν εντός γηπέδου από τη Γιουβέντους, με τη "γηραιά κυρία" να διαλύει τη Ρόμα με 4-1 στο Τορίνο για την 6η αγωνιστική της Serie A. "Πέταξε" βαθμούς η Μίλαν με αντίπαλο την Πάρμα.

6η αγ.: "Σκόρπισε" τη Ρόμα η Γιουβέντους, γκέλα για Μίλαν

Ελλείψει... ανταγωνισμού, η Γιουβέντους έπρεπε να αντιμετωπίσει το παρασκήνιο του αγώνα με τη Ρόμα. Η ατμόσφαιρα στη "Γιουβέντους Αρένα" ήταν κατάλληλη για να υποδεχθεί τον Ζντένεκ Ζέμαν και τις απόψεις του και το τελικό 4-1 καταδεικνύει τη... μεταχείριση του Τσέχου από πλευράς πρωταθλητών Ιταλίας. Όλα συνέβησαν σε ένα ημίχρονο. Μέσα σε 7 λεπτά, από το 12' μέχρι το 19', ο Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ είχε μαζέψει 3 φορές την μπάλα από τα δίχτυα του. Θύτες οι Αντρέα Πίρλο (φάουλ), Αρτούρο Βιδάλ (πέναλτι) και Αλεσάντρο Μάτρι. Κλαούντιο Μαρκίζιο και Μίρκο Βούτσινιτς είχαν από ένα δοκάρι, ενώ οι κάθετες μπαλιές στην άμυνα των "τζιαλορόσι" πηγαινοέρχονταν χωρίς κανείς να... ανησυχεί. Η κατ' ευφημισμόν αμυντική γραμμή των Ρωμαίων αριθμούσε 2 πρόσωπα, σε μία συνήθη τακτική του Ζέμαν να αψηφεί τα μετόπισθεν για χάρη της επίθεσης.

Εκεί, η κορυφαία άμυνα της Ευρώπης την περσινή σεζόν δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στον Πάμπλο Οσβάλντο και στον Έρικ Λαμέλα, οι οποίοι δεν είχαν και την απαιτούμενη τροφοδοσία από τους Φραντσέσκο Τότι και Παναγιώτη Ταχτσίδη (αντικαταστάθηκε στο 64'). Στο 2ο μέρος, οι "μπιανκονέρι" δεν έριξαν το ρυθμό τους, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι συμμάζεψαν την άμυνά τους και έκλεισαν κάποιους από τους... αεροδιαδρόμους που άφηναν στο 1ο ημίχρονο. Στο 69', μάλιστα, κέρδισαν ένα (αυστηρό) πέναλτι και μείωσαν με τον Οσβάλντο. Η είσοδος των Σιμόνε Περότα και Ματία Ντέστρο (ο Μαρκίνιος είχε μπει στο ματς από το 1ο μέρος στη θέση του Φεντερίκο Μπαλτζαρέτι) δεν άλλαξαν την κατάσταση. Η "γηραιά κυρία" είχε τον απόλυτο έλεγχο, με το Μαρκίζιο να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι και το Βιδάλ να ακολουθεί σε απόδοση. Ως εκ τούτου, η μοναδική εκκρεμότητα για το... δώρο του Ζέμαν ήταν το κερασάκι στην τούρτα, το οποίο τοποθέτησε στην κορυφή ο Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο στο 90', αναγκάζοντας το διαιτητή Νίκολα Ριτσόλι να μην κρατήσει ούτε τα 3 λεπτά καθυστερήσεων που είχε ζητήσει.

Foto Raffaele Rastelli/LaPresse 29-09-2012 Parma Italia Sport Calcio Parma vs Milan
Campionato Serie A Tim 2012-2013 Stadio Ennio Tardini di Parma
Nella foto: Pabon vs Yepes
Photo Raffaele Rastelli/LaPresse 29-09-2012 Parma (Italy) Sport Soccer Parma vs Milan
Italian Championship league A Tim 2012-2013 Stadio Ennio Tardini Parma
In the photo: Pabon vs Yepes
Foto Raffaele Rastelli/LaPresse 29-09-2012 Parma Italia Sport Calcio Parma vs Milan Campionato Serie A Tim 2012-2013 Stadio Ennio Tardini di Parma Nella foto: Pabon vs Yepes Photo Raffaele Rastelli/LaPresse 29-09-2012 Parma (Italy) Sport Soccer Parma vs Milan Italian Championship league A Tim 2012-2013 Stadio Ennio Tardini Parma In the photo: Pabon vs Yepes LAPRESSE

Η κρίση δεν έχει τελειωμό για τη Μίλαν, η οποία επέστρεψε στις... αναποδιές, μένοντας στο 1-1 με αντίπαλο την Πάρμα στο "Ένιο Ταρντίνι" . Η βροχή έδωσε το στίγμα για το τι θα ακολουθούσε στο παιχνίδι. Πάρμα και Μίλαν δεν προσέφεραν ιδιαίτερο θέαμα στους φιλάθλους, με το μυαλό των 2 ομάδων να βρίσκεται κυρίως στην άμυνα. Ο Σωτήρης Νίνης ( καλεσμένος στην εκπομπή SUPER BALL την Κυριακή) δεν έβγαλε τις μπαλιές που χρειάζονταν οι γηπεδούχοι στην πλάτη της ασταθούς άμυνα των "ροσονέρι", ενώ στον αντίποδα, η Μίλαν εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά δίχως ιδέες και με μηδενική έμπνευση από τη μέση και μπροστά. Μέσα σε αυτήν την εικόνα, το γκολ του Στεφάν ελ Σαραουί (50') αποτέλεσε... παραφωνία. Ο Ντανιέλε Γκαλόπα με μακρινό σουτ ισοφάρισε στο 66' και επανέφερε την ισορροπία και εφόσον οι αλλαγές δεν έπαιξαν κάποιο ρόλο, το αποτέλεσμα έμεινε ως έχει μέχρι τέλους.

Σε ρυθμούς twitter

# Λεονάρντο Μπονούτσι και Μίρκο Βούτσινιτς είχαν μία σοβαρή αψιμαχία στο 1ο μέρος κι ενώ το σκορ ήταν στο 3-0, επειδή ο Μαυροβούνιος έδωσε εντολή στον Ιταλό στόπερ να μαρκάρει έναν παίκτη της Ρόμα σε κόρνερ.

# Αρκετά εκνευρισμένος ήταν ο Ντανιέλε ντε Ρόσι με κάποιον παίκτη της Γιουβέντους στο ημίχρονο, αλλά ο Τζιόρτζιο Κιελίνι τον συγκράτησε προτού εκφράσει το θυμό του με πιο έντονο τρόπο.

# Πριν τη σέντρα του αγώνα, η ιστοσελίδα της Πάρμα μπέρδεψε αρκετό κόσμο, έχοντας τον Ινιάτζιο Αμπάτε στη θέση του Λούκα Αντονίνι στην ενδεκάδα και τον Ματία ντε Σίλιο αριστερά. Εν τέλει, ο νεαρός μπακ αγωνίστηκε στη θέση του δεξιά και είχε πολύ καλή απόδοση, ενώ αριστερά ο Αντονίνι.

# Οι παίκτες της Μίλαν πήγαν να χαιρετίσουν τους φίλους της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα, εκτός από το Ρομπίνιο που έφυγε κατευθείαν για τα αποδυτήρια.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Πάρμα-Μίλαν 1-1

(66' Γκαλόπα - 50' Ελ Σαραουί)

Γιουβέντους-Ρόμα 4-1

(12' Πίρλο, 16' πέν. Βιδάλ, 19' Μάτρι, 90' Τζιοβίνκο - 69' πέν. Οσβάλντο)

Κυριακή 30 Οκτωβρίου

13:30 Ουντινέζε-Τζένοα

16:00 Αταλάντα-Τορίνο

16:00 Μπολόνια-Κατάνια

16:00 Κάλιαρι-Πεσκάρα

16:00 Λάτσιο-Σιένα

16:00 Παλέρμο-Κιέβο

16:00 Σαμπντόρια-Νάπολι

21:45 Ίντερ-Φιορεντίνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK