6η αγ.: Βίοι αντίθετοι για τους Μιλανέζους, σοκ για Νάπολι

Αφήνοντας στην άκρη της νέα ήττα της Ίντερ (2-1 από την Κατάνια) η Μίλαν επικράτησε άνετα της Παλέρμο και πανηγύρισε τη 2η νίκη της (3-0) στο πρωτάθλημα. Ήττα-σοκ για τη Νάπολι από την Πάρμα.

6η αγ.: Βίοι αντίθετοι για τους Μιλανέζους, σοκ για Νάπολι

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας έκατσε κάτω από τα δοκάρια της Παλέρμο, ωστόσο πέρασε δύσκολες ώρες με αντίπαλο την πρωταθλήτρια. Στο 37' υποχρεώθηκε σε μία εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Ρομπίνιο, αλλά τρία λεπτά μετά δεν είχε απάντηση στο κοντινό πλασέ του Νοτσερίνο. Ο Ιταλός αμυντικός, ο οποίος άφησε την τελευταία στιγμή την Παλέρμο για τη Μίλαν (σ.σ είχε αποχωρήσει τραυματίας στο 15' ο Τιάγκο Σίλβα), βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι και άνοιξε το σκορ. Στο 55' η νέα κόντρα Ρομπίνιο-Τζόρβα είχε νικητή αυτή τη φορά τον Βραζιλιάνο, ο οποίος αξιοποίησε πάσα του Ιμπραϊμοβιτς. Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Έλληνας τερματοφύλακας έσωσε και άλλες φορές την εστία του, αλλά δεν μπόρεσε να αποσωβήσει το 3-0 του Αντόνιο Κασάνο στο 64'.

Η Νάπολι δείχνει αρκετά μπερδεμένη με τις διπλές υποχρεώσεις (Καμπιονάτο και Τσάμπιονς Λιγκ) και υποχρεώθηκε σε ήττα-σοκ από την Πάρμα (1-2). Το εντυπωσιακό πέρασμα από την έδρα της Ίντερ και η επιστροφή του Καβάνι επέτρεπαν στους οπαδούς της Νάπολι να ονειρεύονται ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στους "παρμέντσι". Τα δύσκολα ήρθαν όμως στο 57' όταν ο Γκόμπι νίκησε με αριστερό σουτ τον Ντε Σάνκτις και άφησε τους γηπεδούχους να μετράνε τις ευκαιρίες που είχαν να ανοίξουν το σκορ. Το κοινό του "Σαν Πάολο" χρειάζονταν επειγόντως μία...φλόγα και του την έδωσε στο 76' ο Μασκάρα, έπειτα από εξαιρετικά πάσα του Χάμσικ. Οι γηπεδούχοι ανοίχτηκαν έδωσαν και άλλο χώρο στον υπερδραστήριο Τζιοβίνκο και ο Ιταλός δεν συγχώρησε. Έκανε σέντρα στον Μοντέστο και αυτός δεν έχασε την ευκαιρία να σκοράρει όντας μόνος στο δεύτερο δοκάρι. Η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι είχε την ευκαιρία να πατήσει κορυφή, αλλά την απεμπόλησε.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι έκατσε τελικά στον πάγκο της Ίντερ, αφού σβήστηκε η τιμωρία που του είχε επιβληθεί για την αποβολή του στον αγώνα με τη Νάπολι. Έκανε, ωστόσο, μία κίνηση που κανείς δεν περίμενε. Ο Σούλεϊ Μουντάρι συμπεριελήφθη στο αρχικό σχήμα και ενώ πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν τελειωμένος. Οι συμπαίκτες του δεν είχαν κανένα πρόβλημα και προηγήθηκαν στο 6' με τον Εστέμπαν Καμπιάσο να σκοράρει το 4ο γκολ της καριέρας του κατά των Σικελών. Το σκορ δεν άλλαξε ως το ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να μην απειλούν και ιδιαίτερα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ψυχρολουσία για την Ίντερ. Στο 47' ο Αλμιρόν ισοφάρισε για τους γηπεδούχους και πριν προλάβουν να το καταλάβουν οι "νερατζούρι" βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ. Ο Καστελάτσι έπαιξε στη θέση του τραυματία Σέζαρ, αλλά δεν δικαίωσε τον προπονητή του, αφού έκανε πέναλτι στον Μπερχέσιο. Ο Λόντι δεν αστόχησε από τα 11 βήματα και η Κατάνια πανηγύρισε μία σημαντική νίκη. Ο Ρανιέρι έκανε αλλαγές, πέρασε στον αγώνα τους Άλβαρες, Σάρατε, αλλά θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός που στο 82' ο Καστελάνι "τα έχασε" μπροστά στον Καστελάτσι και δεν έκανε το 3-1. Μ' αυτά και μ' αυτά η Ίντερ γνώρισε την 4η εφετινή της ήττα.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο 15/10

Κατάνια-Ίντερ 2-1

(47' Αλμιρόν, 51' πεν. Λόντι - 6' Καμπιάσο)

Μίλαν-Παλέρμο 3-0

(40' Νοτσερίνο, 55' Ρομπίνιο, 64' Κασάνο)

Νάπολι-Πάρμα 1-2

(76' Μασκάρα, 57' Γκόμπι, 82' Μοντέστο)

Κυριακή 16/10

Τσεζένα-Φιορεντίνα (13:30)

Αταλάντα-Ουντινέζε

Κάλιαρι-Σιένα

Κιέβο-Γιουβέντους

Τζένοα-Λέτσε

Νοβάρα-Μπολόνια

Λάτσιο-Ρόμα (21:45)

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία του Καμπιονάτο

News 24/7

24MEDIA NETWORK