7η αγ.: Σώθηκε η Γιουβέντους, κατά πόδας η Νάπολι

Η Γιουβέντους αγκομάχησε για τη νίκη στη Σιένα, παραμένοντας επικεφαλής της βαθμολογίας της Serie A μετά από 7 αγωνιστικές. Συγκάτοικός της εξακολουθεί να είναι η Νάπολι που επικράτησε 2-1 της Ουντινέζε.

7η αγ.: Σώθηκε η Γιουβέντους, κατά πόδας η Νάπολι

Η Γιουβέντους διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα για 46ο σερί παιχνίδι, αλλά η νίκη 2-1 επί της Σιένα στην Τοσκάνη προέκυψε δια πυρός και σιδήρου, δίχως να κρύβει τα επιθετικά προβλήματα των πρωταθλητών Ιταλίας. Το πανομοιότυπο φάουλ του Αντρέα Πίρλο με αυτό που άνοιξε το σκορ στο ματς με τη Ρόμα είχε κι εδώ την ίδια τύχο. Ο αειθαλής μέσος το εκτέλεσε χαμηλά, το τείχος μπερδεύτηκε κι η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ. Παρ' όλα αυτά, οι Μίρκο Βούτσινιτς και Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, με συνέπεια η κατοχή της μπάλας από τους φιλοξενούμενους να περνάει ανεκμετάλλευτη. Ένα φάουλ του Πίρλο κατέληξε στο δοκάρι στο 39ο λεπτό και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εμανουέλε Καλαϊό "τιμώρησε" τη "γηραιά κυρία" ισοφαρίζοντας σε 1-1.

7η αγ.: Σώθηκε η Γιουβέντους, κατά πόδας η Νάπολι

Η είσοδος του Κουάντουο Ασαμόα στα αριστερά της μεσαίας γραμμής ενδυνάμωσε ανασταλτικά την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, αλλά το επιθετικό πρόβλημα εξακολούθησε να υφίσταται. Η Γιουβέντους κέρδιζε όλο και περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και γινόταν πιο επικίνδυνη, αφήνοντας, όμως, κενά στην άμυνα. Οι γηπεδούχοι έχασαν 2 ευκαιρίες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στο 78ο λεπτό, μέχρι ο κορυφαίος της Γιουβέντους, Κλαούντιο Μαρκίζιο, δώσει τη λύση στο 84' και σημειώσει το νικητήριο γκολ των πρωτοπόρων της βαθμολογίας.

Francesco Pecoraro - LaPresse
07 10 2012 Napoli ( Italia )
Sport Calcio Napoli vs Udinese - Campionato TIM Serie A 2012 2013
Stadio San Paolo Napoli
Nella foto: l'esultanza di hamsik dopo il gol del 1-0


Francesco Pecoraro - LaPresse
07 10 2012 Napoli ( Italia )
Sport Soccer Napoli versus Udinese - Italian Serie A Soccer League 2012 2013
San Paolo Stadium Napoli
In the Photo: hamsik celebrates
Francesco Pecoraro - LaPresse 07 10 2012 Napoli ( Italia ) Sport Calcio Napoli vs Udinese - Campionato TIM Serie A 2012 2013 Stadio San Paolo Napoli Nella foto: l'esultanza di hamsik dopo il gol del 1-0 Francesco Pecoraro - LaPresse 07 10 2012 Napoli ( Italia ) Sport Soccer Napoli versus Udinese - Italian Serie A Soccer League 2012 2013 San Paolo Stadium Napoli In the Photo: hamsik celebrates LAPRESSE

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους γράφτηκε η ιστορία της αναμέτρησης Νάπολι-Ουντινέζε που βρήκε νικήτρια την πρώτη με 2-1. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Χάμσικ άνοιξε το σκορ, πριν ο Πίντσι φέρει το ματς στα ίσα δύο λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Ο τελευταίος λόγος ανήκε στους γηπεδούχους που ξαναπήραν το προβάδισμα με πανέμορφο γκολ του Πάντεφ.

Στο δεύτερο μέρος οι "φριουλάνι" κατέβαλαν μία αξιέπαινη προσπάθεια για να φύγουν με βαθμό από τον ιταλικό νότο, αλλά δεν τα κατάφεραν παρότι είχαν την κατοχή της μπάλας και ήταν καλύτεροι. Δεν έλειψαν και τα παράπονα για τη διαιτησία του Ντοβέρι, ο οποίος απέβαλε στο 78' τον προπονητή των φιλοξενούμενων Φραντσέσκο Γκουιντολίν εξαιτίας των έντονων διαμαρτυριών.

7η αγ.: Σώθηκε η Γιουβέντους, κατά πόδας η Νάπολι

Την "παρθενική" εντός έδρας νίκη σημείωσε η Ρόμα, η οποία επικράτησε 2-0 της Αταλάντα, παρότι οι φιλοξενούμενοι έχασαν αμέτρητες ευκαιρίες. Ο Ζντένεκ Ζέμαν άφησε στον πάγκο αρκετά "αστέρια" των "τζιοαλορόσι" (Ντανιέλε ντε Ρόσι, Νίκολας Μπουρδίσο, Πάμπλο Οσβάλντο) και οι Ρωμαίοι κινδύνεψαν να το πληρώσουν τουλάχιστον 5 φορές στο πρώτο ημίωρο του αγώνα. Οι μπερκαμάσκι έχασαν καταπληκτικές ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων τετ-α-τετ του Ερνάν Ντένις και δοκάρι του Μάξι Μοράλες. Σε μία ανύποπτη φάση στο 30', ο Έρικ Λαμέλα άνοιξε το σκορ για τη Ρόμα, η οποία είχε κι αυτή δοκάρι με το Ματία Ντέστρο.

Στο 2ο μέρος, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς, ο Φραντσέσκο Τότι δοκίμασε ορισμένα μακρινά σουτ και τελικά ο Μάικλ Μπράντλεϊ σημείωσε το 2-0 μετά από ριμπάουντ, σηματοδοτώντας με το 1ο τέρμα στη νέα ομάδα του, την επιστροφή του από τραυματισμό. Οι "τζιαλορόσι" συνέχισαν να απειλούν επιθετικά, αλλά τα κενά στην άμυνα φάνηκαν σε ακόμα μία φάση προς το τέλος, με τον Ερνάν Ντένις να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα "σπάζοντας" το τεχνητό οφσάιντ, αλλά το βοηθό διαιτητή να ακυρώνει το γκολ λανθασμένα.

7η αγ.: Σώθηκε η Γιουβέντους, κατά πόδας η Νάπολι

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το... κατ' ευφημισμόν ντέρμπι του "Αντριάτικο". Μπορεί η Πεσκάρα να διαφήμιζε το ματς ως την έναρξη της... κυνηγετικής σεζόν για αετούς, κάνοντας σαφή αναφορά στη μασκότ της Λάτσιο, ωστόσο η επόμενη αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League "σκόρπισε" απογοήτευση στο "Αντριάτικο" μέσα σε διάστημα μισής ώρας. Το καταπληκτικό τέρμα του Ερνάνες από τα 25 μέτρα στο 5' ήταν απλά η αρχή για τους "λατσιάλι", που έκαναν σμπαράλια την άμυνα των γηπεδούχων στο 1ο ημίχρονο.

PESCARA 07/10/12 PESCARA - LAZIO, 7^ GIORNATA SERIE A TIM 2012/13
NELLA FOTO IL GOL DEL VANTAGGIO DI HERNANES SU PUNIZIONE
© PIERANUNZI LUCIANO - PESCARA 07/10/12 PESCARA - LAZIO, 7^ GIORNATA SERIE A TIM 2012/13
NELLA FOTO IL GOL DEL VANTAGGIO DI HERNANES SU PUNIZIONE
© PIERANUNZI LUCIANO
PESCARA 07/10/12 PESCARA - LAZIO, 7^ GIORNATA SERIE A TIM 2012/13 NELLA FOTO IL GOL DEL VANTAGGIO DI HERNANES SU PUNIZIONE © PIERANUNZI LUCIANO - PESCARA 07/10/12 PESCARA - LAZIO, 7^ GIORNATA SERIE A TIM 2012/13 NELLA FOTO IL GOL DEL VANTAGGIO DI HERNANES SU PUNIZIONE © PIERANUNZI LUCIANO PIERANUNZI LUCIANO

Στο 25' και στο 36' ήταν η σειρά του Μίροσλαβ Κλόζε να χριστεί σκόρερ και να "κλειδώσει" τη νίκη, εκμεταλλευόμενος αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Τζιοβάνι Στρόπα δεν απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Φεντερίκο Μαρκέτι και το κοινό αντέδρασε αποδοκιμάζοντας τους γηπεδούχους. Το 2ο ημίχρονο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Πεσκάρα να επιτίθεται περισσότερο, αλλά χωρίς χειροπιαστό αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, με τους Ερνάνες και Σέρτζιο Φλόκαρι, και το τελικό 3-0 τους έστειλε ξανά στην 3η θέση του πίνακα της βαθμολογίας και σε κοντινή απόσταση με την κορυφή.

Σε ρυθμούς twitter

# Παρά τις αλλαγές στο βασικό σχήμα, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης παραμένει αναντικατάστατος και αγωνίστηκε σε όλο το ματς της Ρόμα με την Αταλάντα.

7η αγ.: Σώθηκε η Γιουβέντους, κατά πόδας η Νάπολι

# Ο οξύθυμος τεχνικός της Σιένα Σέρζε Κόσμι δεν κράτησε τα νεύρα του στο παιχνίδι με τη Γιουβέντους και αποβλήθηκε λίγο πριν οι Τοσκανοί ισοφαρίσουν σε 1-1.

# Η φετινή έκπληξη της σεζόν μέχρι στιγμής, Σαμπντόρια, ισοφάρισε (προσωρινά) το ματς με την Κιέβο με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του πρώην μέσου του Ολυμπιακού, Έντζο Μαρέσκα.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Κιέβο - Σαμπντόρια 2-1

(45' Τερό, 87' Ντι Μικέλε - 61' Μαρέσκα)

Τζένοα - Παλέρμο 1-1

(53' Μποριέλο - 14' Τζιόρτζι)

Ρόμα - Αταλάντα 2-0

(30' Λαμέλα, 62' Μπράντλεϊ)

Κατάνια - Πάρμα 2-0

(2' Γκόμες, 79' Μπερχέσιο)

Φιορεντίνα - Μπολόνια 1-0

(7' Γιόβετιτς)

Πεσκάρα - Λάτσιο 0-3

(5' Ερνάνες, 25', 36' Κλόζε)

Σιένα - Γιουβέντους 1-2

(45' Καλαϊό - 14' Πίρλο, 85' Μαρκίζιο)

Τορίνο - Κάλιαρι 0-1

(74' πέν. Νενέ)

Μίλαν - Ίντερ 0-1

(3' Σάμουελ)

Νάπολι - Ουντινέζε 2-1

(30' Χάμσικ, 45+1' Πάντεφ - 43' Πίντσι)

Τα υπόλοιπα videos της 7ης αγωνιστικής

Τζένοα - Παλέρμο 1-1

Κάλιαρι - Τορίνο 0-1

Κατάνια - Πάρμα 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK