8η αγ.: Πήρε το ντέρμπι η ασταμάτητη Ρόμα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μίραλεμ Πιάνιτς, η Ρόμα πήρε το Derby del Sole (2-0 την Νάπολι υπό το βλέμμα του Ντιέγο Μαραντόνα), σημείωσε την όγδοη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια και, πλέον, απέχει πέντε βαθμούς από τους διώκτες της.

8η αγ.: Πήρε το ντέρμπι η ασταμάτητη Ρόμα

Ο Ράφα Μπενίτεθ εξέπληξε με την απόφασή του να αφήσει στον πάγκο του Πάμπλο Αρμέρο και Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ενώ στον αντίποδα, ο Ρούντι Γκαρσιά δεν χρησιμοποίησε τον Βασίλη Τοροσίδη. Μετά το πρώτο τέταρτο όπου η Ρόμα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, η ένταση και η αποχώρηση του τραυματία Φραντσέσκο Τότι λειτούργησαν ευεργετικά για την Νάπολι, η οποία έχασε τετ-α-τετ με τον Γκόραν Πάντεφ (στο 35') και είχε δοκάρι με τον Λορέντσο Ινσίνιε (στο 45').

Το πρώτο ημίχρονο έμελλε να ολοκληρωθεί με γκολ. Ο νεοεισελθών Πάολο Καναβάρο έκανε φάουλ στον Ζερβίνιο και ο Μίραλεμ Πιάνιτς με υπέροχη εκτέλεση έδωσε το προβάδισμα στους "τζιαλορόσι" και πανηγύρισε δείχνοντας το πίσω μέρος της φανέλας του στους 5.000 φιλοξενούμενους.

Η Νάπολι μπήκε φορτσάτη στο δεύτερο μέρος, είχε δοκάρι στο 49ο λεπτό με τον Γκοκχάν Ινλέρ και πίεσε πολύ για την ισοφάριση. Η τύχη, όμως, δεν ήταν με το μέρος της αφού ο Μάρεκ Χάμσικ σημάδεψε για τρίτη φορά το δοκάρι! Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 71ο λεπτό ο Καβανάρο υπέπεσε σε πέναλτι και αποβλήθηκε, ενώ ο Πιάνιτς έγραψε το 2-0 από την άσπρη βούλα.

Οι συνθέσεις

Ρόμα (4-3-3): Ντε Σάνκτις, Μάικον, Μπενατιά, Καστάν, Ντοντό, Ντε Ρόσι, Πιάνιτς, Στρότμαν, Τότι (33' Μποριέλο), Φλορέντσι (81' Μαρκίνιο), Ζερβίνιο (53' Λιάιτς).

Νάπολι (4-2-3-1): Ρέινα, Μάτζο, Αλμπιόλ, Μπρίτος (45' Καναβάρο), Μέστο, Ινλέρ (82' Τζεμαϊλί), Μπεχράμι, Χάμσικ, Καγιεχόν, Ινσίνιε, Πάντεβ (68' Ιγκουαΐν).

Σε ρυθμούς twitter

# Επόμενος αντίπαλος της Ρόμα είναι η Ουντινέζε. Αν νικήσει θα κάνει το "9 στα 9" και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της Γιουβέντους από τη σεζόν 2005-06.

# Η Ρόμα έχει βάλει οκτώ γκολ από στημένες φάσεις εφέτος (τέσσερα πέναλτι, δύο φάουλ, δύο κόρνερ), περισσότερα από οποιαδήποτε ιταλική ομάδα.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Ρόμα - Νάπολι 2-0

(45+4', 71' πέν. Πιάνιτς)

Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Κάλιαρι - Κατάνια (19:00)

Μίλαν - Ουντινέζε (21:45)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Αταλάντα - Λάτσιο (13:30)

Φιορεντίνα - Γιουβέντους (16:00)

Τζένοα - Κιέβο (16:00)

Λιβόρνο - Σαμπντόρια (16:00)

Σασουόλο - Μπολόνια (16:00)

Βερόνα - Πάρμα (16:00)

Τορίνο - Ίντερ

News 24/7

24MEDIA NETWORK