Γιούβε, η πιο λαοφιλής και...μισητή ομάδα της Serie A

Η Γιουβέντους κατέχει την πρωτιά στις προτιμήσεις των Ιταλών φιλάθλων, αλλά και τον τίτλο της πιο αντιπαθητικής ομάδας από τους αντιπάλους της. Στη δεύτερη θέση του λαοφιλέστερου συλλόγου η Ίντερ, στην τρίτη η Μίλαν. Ο Αντόνιο Κόντε χαίρει της εμπιστοσύνης τον Ιταλών φιλάθλων σε ποσοστό 74%.

Juventus' supporters hold their team's scarves during the Italian Serie A football match between Juventus and Inter Milan at the Juventus Stadium in Turin on March 25, 2012. Juventus beat Inter Milan 2-0. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE        (Photo credit should read GIUSEPPE CACACE/AFP/GettyImages)
Juventus' supporters hold their team's scarves during the Italian Serie A football match between Juventus and Inter Milan at the Juventus Stadium in Turin on March 25, 2012. Juventus beat Inter Milan 2-0. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE (Photo credit should read GIUSEPPE CACACE/AFP/GettyImages) AFP/GETTY IMAGES

Ιταλική εταιρία δημοσκοπήσεων ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας της, αντικείμενο της οποίας ήταν η χαρτογράφηση των οπαδικών προτιμήσεων στη γειτονική χώρα. Τα αποτελέσματα της "Demos e Pl" ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα:

η ομάδα που συγκεντρώνει την προτίμηση των Ιταλών φιλάθλων είναι η Γιουβέντους (31%), ενώ ακολουθούν κατά σειρά οι Ίντερ (18%), Μίλαν (16%), Νάπολι (10%), Ρόμα (6%), Φιορεντίνα και Λάτσιο (3%).

Η Γιουβέντους βρίσκεται επίσης και στην κορυφή της κατηγορίας για την πιο αντιπαθητική ομάδα της χώρας συγκεντρώνοντας το 28%, ενώ την τριάδα συμπληρώνουν οι δύο ομάδες του Μιλάνου (11% για Ίντερ και 6% για Μίλαν).

Περίπου 7/10 τιφόζι της Μίλαν αντιπαθούν περισσότερο τη Γιουβέντους, ενώ αντίθετα, για τους οπαδούς των "μπιανκονέρι" η ομάδα που έχει την πρωτιά στη αντιπάθεια είναι η Ίντερ (57%) . Ακολουθεί η Μίλαν (22%) ενώ το υπόλοιπο 21% αφορά τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας μεταξύ των οποίων η Νάπολι και η Ρόμα.

Τέλος, οι Ιταλοί φίλαθλοι φαίνεται να εμπιστεύονται τον Αντόνιο Κόντε για τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της χώρας. Ο πρώην παίκτης της Γιουβέντους συγκέντρωσε το 74% των προτιμήσεων, ενώ το παράξενο είναι πως η πλειοψηφία των υποστηρικτών του έρχεται από τους οπαδούς της Μίλαν!

News 24/7

24MEDIA NETWORK