Ίντερ - Γιουβέντους 1-2

Η Γιουβέντους έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι κόντρα στην Ίντερ και έφυγε με το "τρίποντο" από το "Τζιουζέπε Μεάτσα" μετά το 2-1 που διαμορφώθηκε από ένα ξέφρενο πρώτο ημίχρονο. Βούτσινιτς και Μαρκίζιο τα γκολ για τους "μπιανκονέρι" που βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην κορυφή της Serie A, ο Μάικον είχε ισοφαρίσει για τους "νερατζούρι" που "βυθίζονται" ακόμη περισσότερο.

Juventus' forward Mirko Vucinic (R) celebrates after scoring against Inter Milan during their Italian serie A football match at the San Siro stadium in Milan on October 29, 2011. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN (Photo credit should read OLIVIER MORIN/AFP/Getty Images)
Juventus' forward Mirko Vucinic (R) celebrates after scoring against Inter Milan during their Italian serie A football match at the San Siro stadium in Milan on October 29, 2011. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN (Photo credit should read OLIVIER MORIN/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Το άλλοτε Derby d' Italia άρχισε με έναν καθηλωτικό ρυθμό και την Ίντερ να επιτίθεται, μιας και δεν διέθετε πλέον περιθώρια για νέες απώλειες. Η πίεση δεν αιφνιδίασε τους "μπιανκονέρι", οι οποίοι κράτησαν το μηδέν και απάντησαν με το ίδιο νόμισμα. Εκμετάλλευση κακής θέσης των αμυνομένων, ατομικά λάθη και αυτήν τη φορά οι ευκαιρίες μετατράπηκαν σε γκολ, με τον Μίρκο Βούτσινιτς να κάνει το 1-0 στο 12'. Οι "νερατζούρι" ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, υπό τη βοήθεια της "καυτής" ατμόσφαιρας στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" και με μπροστάρη τον Μάικον του... 2008 κυνήγησαν με αξιώσεις την ισοφάριση.

Ο Βραζιλιάνος στο 28' κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, ωστόσο η χαρά του δεν κράτησε παρά μόνο 5 λεπτά. Νέα, παιδαριώδη αμυντική αντιμετώπιση των γηπεδούχων σε επίθεση της Γιουβέντους έφερε τον Κλαούντιο Μαρκίζιο αμαρκάριστο να "εκτελεί" τον Λούκα Καστελάτσι. Ούτε αυτό το γκολ δεν πτόησε τους παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι, που έβλεπαν πως οι φιλοξενούμενοι, κυρίως από αριστερά με μπακ ανάγκης τον Τζιόρτζιο Κιελίνι, ήταν ευάλωτοι. Μόνο που στην τελική προσπάθεια έλειπε το "καθαρό" μυαλό κι έτσι το 1-2 διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ημιχρόνου. Ίσως τα πράγματα ήταν διαφορετικά εάν ο διαιτητής έδινε κάποιο πέναλτι σε φάσεις που ζήτησαν αμφότερες οι ομάδες, σε τετ-α-τετ του Μαρκίζιο με τον Καστελάτσι (που εάν καταλογιζόταν παράβαση, θα ήταν και αποβολή) και σε χέρι του Λεάντρο Μπονούτσι. Ο Ριτσόλι επέλεξε σιγή και ήρθε αντιμέτωπος με τη... μήνη και των 2 πλευρών.

Στο δεύτερο μέρος ο Μάουρο Σάρατε δεν βγήκε ποτέ από τα αποδυτήρια. Ο Λουκ Καστάινιος τον αντικατέστησε στο ημίχρονο, αν και η άμυνα της Γιουβέντους δεν υπέφερε περισσότερο από την παρουσία του Ολλανδού αντί του Αργεντινού. Αντιθέτως, με ορθότερη αμυντική λειτουργία που βασίστηκε σε οπισθοχωρήσεις των μέσων, έκλεισαν αρκετοί διάδρομοι της Ίντερ που έψαχνε με ανορθόδοξο τρόπο το γκολ. Τα νεύρα αυξήθηκαν, οι κλοτσιές και οι κίτρινες κάρτες έκαναν συχνή εμφάνιση και αυτή η κατάσταση ευνοούσε τους φιλοξενούμενους.

Ο Ρανιέρι επιχείρησε να την αλλάξει ρίχνοντας στο ματς αρχικά τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς και στη συνέχεια τον Ρίκι Άλβαρες, αλλά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Οι παίκτες του δεν έβαλαν την μπάλα κάτω και τις λίγες φορές που το έπραξαν, δεν μπορούσαν να αλλάξουν πολλές πάσες (ειδικά όταν αντικαταστάθηκε ο Σνάιντερ). Ως εκ τούτου, τις πιο ρεαλιστικές πιθανότητες για κάτι καλό τις είχε η Γιουβέντους, η οποία επέλεξε να μην τις διεκδικήσει. Η "γηραιά κυρία" παρέμεινε πίσω, ο Αντόνιο Κόντε έβγαλε και τον Αλεσάντρο Μάτρι για τον Μαρσέλο Εστιγαρίμπια και το παιχνίδι "κλείδωνε" στο διπλό. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η πίεση της Ίντερ έφερε 2 καλές στιγμές, αλλά όχι κάποιο τέρμα. Τα κενά στην άμυνα, μάλιστα, πρόσθεσαν κινδύνους για την εστία του Καστελάτσι που είδε τον Αλεσάντρο ντελ Πιέρο (πέρασε στο τέλος στο ματς) και τον Βούτσινιτς να αστοχούν από πολύ καλή θέση. Δεν είχε σημασία, πάντως, αφού το 2-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και οι 2 ομάδες συνεχίζουν να διανύουν βίους αντίθετους μετά από 9 αγώνες.

Ίντερ: Καστελάτσι, Μάικον, Λούσιο, Κίβου, Ναγκατόμο, Ζανέτι, Καμπιάσο, Όμπι (64' Στάνκοβιτς), Σνάιντερ (78' Άλβαρες), Σάρατε (46' Καστάινιος), Πατσίνι

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Βιντάλ (88' Πατζιέντζα), Πέπε, Βούτσινιτς (84' ντελ Πιέρο), Μάτρι (70' Εστιγαρίμπια)

Διαβάστε ακόμη

10η αγ.: Ο 200άρης "Ίμπρα" καθάρισε για τη Μίλαν

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα της Serie A

Το live του αγώνα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK