Μίλαν-Γιουβέντους 1-1

Mε γκολ των Νοτσερίνο και Μάτρι Μίλαν και Γιουβέντους πήραν από ένα βαθμό (1-1) στο ντέρμπι... της διαιτησίας. Η Μίλαν διατηρήθηκε στο +1 από τη Μεγάλη Κυρία που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Μίλαν-Γιουβέντους 1-1

Η Ημέρα των Ευχαριστιών δεν έχει περάσει τον Ατλαντικό Ωκεανό ως γιορτή. Ίσως γι' αυτό στο Μίλαν-Γιουβέντους δεν ακούστηκε ούτε ένα "ευχαριστώ", για τα τόσα δώρα που άλλαξαν χέρια. Οι οικοδεσπότες "ροσονέρι", ως όφειλαν, έκαναν την αρχή και αγωνίστηκαν χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, λόγω της ανόητης ενέργειας του 1ου σκόρερ του συλλόγου φέτος να χαστουκίσει αντίπαλο στο παιχνίδι της Νάπολι. Οι "μπιανκονέρι", από την πλευρά τους, οφείλουν ένα ευχαριστώ και για την... ευγενική παραχώρηση του Αντρέα Πίρλο, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κόσμο των πρωταθλητών Ιταλίας, όταν τον χειροκρότησε πρώτα κατά το ζέσταμα και εν συνεχεία την ώρα που πήγε να εκτελέσει ένα κόρνερ.

Το παιχνίδι άρχισε ισορροπημένα, ωστόσο στο 14ο λεπτό ήρθε η ώρα για ακόμα ένα δώρο. Του Λεονάρντο Μπονούτσι στους επιτιθέμενους της Μίλαν, που εκμεταλλεύθηκαν το λάθος του και με τον Αντόνιο Νοτσερίνο έφτασαν στο 1-0. Ο διεθνής Ιταλός μέσος, που χρησιμοποίησε και την... πλάτη του Μπονούτσι για να σκοράρει, αποτελεί κι αυτός δώρο, πρώτα από τη Γιουβέντους, όπου άρχισε την καριέρα του και στη συνέχεια από την Παλέρμο, η οποία την τελευταία μέρα της θερινής μεταγραφικής περιόδου της φετινής σεζόν τον άφησε να φύγει με προορισμό τη Λομβαρδία έναντι μόλις 500.000 ευρώ.

Το τέρμα έδωσε ώθηση στους "ροσονέρι", που πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησαν και νέο τέρμα, την ώρα που η "γηραιά κυρία" έψαχνε διέξοδο προς την εστία του Κρίστιαν Αμπιάτι κυρίως με αντεπιθέσεις. Στο 25ο λεπτό ήρθε η ώρα για ακόμα ένα δώρο, αυτήν τη φορά από τον διαιτητή. Το... δώρο της Ίντερ στη Μίλαν τον Ιανουάριο, ο δανεικός Σούλεϊ Μουντάρι, έστειλε την μπάλα στην εστία του Τζιανλουίτζι Μπουφόν, με τον Ιταλό τερματοφύλακα να διώχνει μέσα από τη γραμμή. Ο διαιτητής κι ο βοηθός δεν αντιλήφθηκαν το γεγονός και δεν μέτρησαν το καθαρό τέρμα. Ο εκνευρισμός των γηπεδούχων μετατράπηκε σε αγωνιστική υπεροχή, με την αποδιοργανωμένη Γιουβέντους να κλείνεται στο μισό γήπεδό της και να περιμένει τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι απέσυρε το "δώρο" του 1ου ημιχρόνου στη Γιουβέντους, τον Αλεσάντρε Πάτο, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο παιχνίδι. Αντιστοίχως, ο Αντόνιο Κόντε άφησε εκτός τον Μαρσέλο Εστιγαρίμπια, που αν και ήταν καλός στα επιθετικά καθήκοντα, δεν συμμετείχε καθόλου στην αμυντική λειτουργία. Το καλοδουλεμένο 3-5-2 της "γηραιάς κυρίας" έγινε 4-3-3 κι η μεταβολή είχε θετική έκβαση, αφού με το πέρασμα των λεπτών η Μίλαν εγκλωβίστηκε και έχανε συνεχώς την μπάλα. Η αντικατάσταση του Μάρκο Μποριέλο με τον Μίρκο Βούτσινιτς έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αφού οι φιλοξενούμενοι έδιωξαν όλη τη... φύρα της ενδεκάδας και με "φρέσκα πνευμόνια" στην επίθεση απέκτησαν τη δυνατότητα να απειλούν διαρκώς την ασταθή άμυνα των γηπεδούχων.

Κάπου εκεί ήρθαν τα τελευταία δώρα του αγώνα. Ο Αλέγκρι έκανε και... δεύτερο στη Γιουβέντους, αποσύροντας τον Ούρμπι Εμάνουελσον, για να βάλει τον βαρύ και δυσκίνητο Μάσιμο Αμπροζίνι, την ώρα που η άμυνα της Γιουβέντους είχε ανοίξει, με τον Τζιόρτζι Κιελίνι να ανεβαίνει πολλά μέτρα, στην αναζήτηση της ισοφάρισης. Ακολούθησε αυτό του βοηθού που δεν μέτρησε το τέρμα της Μίλαν στο 1ο ημίχρονο, ο οποίος ακύρωσε λανθασμένα ως οφσάιντ το γκολ που σημείωσε ο Αλεσάντρο Μάτρι, που είχε περάσει στη θέση του Φάμπιο Κουαλιαρέλα, μόλις ο βραχύσωμος επιθετικός είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία.

Το τελευταίο δώρο ήρθε στο 83ο λεπτό. Ο Μάτρι, ο οποίος άρχισε την καριέρα του στις ακαδημίες των "ροσονέρι", είπε το... ευχαριστώ στους Μιλανέζους που τον άφησαν να φύγει και ισοφάρισε σε 1-1, μετουσιώνοντας σε γκολ την κυριαρχία της Γιουβέντους στο τελευταίο ημίωρο. Η κόκκινη του τραυματία Αρτούρο Βιδάλ στα τελευταία λεπτά δεν έπαιξε κάποιο ρόλο κι η "γηραιά κυρία" διατήρησε το φετινό αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις, παραμένοντας 1 πόντο πίσω από τη Μίλαν, με 1 παιχνίδι λιγότερο.

Μίλαν-Γιουβέντους 1-1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

* Το live του derby

* 'Εσωσε την παρτίδα στο 96' η Τζένοα

* Βαθμολογία και στατιστικά

News 24/7

24MEDIA NETWORK