VIDEO ANALYSIS: "Ο Μανωλάς μπορεί να είναι ατραξιόν"

Μονομαχίες και κλεψίματα πολύ ψηλά στο γήπεδο, κερδισμένες και χαμένες μάχες με τον Γκόμεθ, μικρά αβίαστα λάθη και εγκώμια απ’τους ξένους σχολιαστές. Video analysis για το ντεμπούτο του Κώστα Μανωλά στο Καμπιονάτο.

VIDEO ANALYSIS: "Ο Μανωλάς μπορεί να είναι ατραξιόν"

Σίγουρα ο Κώστας Μανωλάς δεν έκανε το κορυφαίο παιχνίδι της καριέρας του στο ντεμπούτο του στο Καμπιονάτο. Όμως, σίγουρα τα πήγε πολύ καλά αν σκεφτεί κανείς πως ξεκίνησε βασικός ενώ είχε κάνει ελάχιστες προπονήσεις με τη Ρόμα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, κόντρα στην 4η ομάδα της περσινής Serie A, απέναντι στον Μάριο Γκόμεθ και τον Κουμά Μπαμπακάρ και στη θέση του Μεχντί Μπενατιά, που αγαπήθηκε στη Ρώμη και έφυγε για το Μόναχο.

Όλοι περίμεναν να δουν πώς θα τα πάει ο καινούργιος, που έπεσε κατευθείαν στα βαθιά στα 23 του, και δεν κόστισε δα και λίγα για να γίνει ο νέος βασικός στόπερ της ομάδας του Ρουντί Γκαρσιά. Ο Μανωλάς έπαιξε 67’, προφανώς γιατί ο προπονητής του γνώριζε πως δεν είναι ακόμα σε αγωνιστικό ρυθμό που να του επιτρέπει να βγάλει ενενηντάλεπτο. Και σ’ αυτό το διάστημα πρόλαβε να δείξει τα προσόντα που τον έφεραν στη Ρώμη, αλλά και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει κάθε εβδομάδα, σε συνθήκες πολύ πιο απαιτητικές απ’ αυτές της Super League.

Ο... καλός Μανωλάς

Στο VIDEO που ετοιμάσαμε, μπορείτε να δείτε όλες τις αμυντικές ενέργειες του κόντρα στη Φιορεντίνα. Δεν συμπεριλάβαμε όλες τις πάσες, εκτός από δύο πολύ ωραία ανοίγματα που έκανε προς τα αριστερά, αφού όλες οι υπόλοιπες μεταβιβάσεις ήταν εύκολες κοντινές πάσες στον Βασίλη Τοροσίδη ή στον Ντανιέλε ντε Ρόσι, που έχει πάντα το ρόλο να βγάλει την ομάδα μπροστά. Ο Μανωλάς δεν είχε ούτε μία λάθος πάσα, με 25/25.

Στο αμιγώς αμυντικό κομμάτι, θα δείτε στο VIDEO πως σχεδόν όλες οι ενέργειές του ήταν έξω απ’ την περιοχή και αρκετές εξ αυτών ήταν πολύ ψηλά, πάνω απ’ τη σέντρα. Ο Μανωλάς ήταν πολύ κοντά σε Γκόμεθ ή Μπαμπακάρ, όπως άλλωστε το συνηθίζει. Έκανε δύο φάουλ, όταν ο Γκόμεθ χρησιμοποίησε καλά το σώμα του, και κέρδισε άλλα δύο, όταν ο ίδιος κατάφερε να βγει πρώτος στην μπάλα.

Χάρη στην ταχύτητά του είχε το εντυπωσιακό νούμερο των 5 interceptions (παρενέβη δηλαδή σε πάσα των αντιπάλων και έγινε κάτοχος της μπάλας), εκ των οποίων οι τρεις ήταν πάνω απ’ τη σέντρα. Έχασε δύο εναέριες μονομαχίες μακριά απ’την περιοχή, είχε 3/3 διωξίματα και ένα πετυχημένο τάκλινγκ στα μόλις δύο που επιχείρησε, σαφής απόδειξη πως προτιμούσε να βγαίνει πρώτος και να καθαρίζει, χωρίς να πέφτει συνέχεια στο χορτάρι.

Ο... κακός Μανωλάς

Απ’ την άλλη, μόλις στο 2ο λεπτό κατάλαβε πως το έργο είναι διαφορετικό στην Ιταλία. Έχασε προς στιγμήν τον Μπαμπακάρ, στη συνέχεια του πήρε την μπάλα, πιέστηκε στη γωνία, αλλά έπεσε εύκολα, πιστεύοντας πως θα πάρει φάουλ. Δεν το πήρε και η Ρόμα κινδύνευσε. Στο 19’ βγήκε πρώτος σε σέντρα στην περιοχή, αλλά η μπάλα ακούμπησε στο χέρι του και στη συνέχεια στραβοκλώτσησε στο διώξιμο. Οι σχολιαστές είπαν ίσως θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι στην επέμβασή του και πως στάθηκε τυχερός.

Όμως, όπως θα ακούσετε και στο VIDEO, οι Άγγλοι είχαν μόνο καλά λόγια να πουν γι’ αυτόν νωρίτερα: "Νομίζω πως έκανε ένα εκπληκτικό Μουντιάλ για την Ελλάδα, είναι νέος αμυντικός και μου έκανε εντύπωση που δεν υπήρχε περισσότερο ενδιαφέρον απ’ τις ομάδες της Premier League που έψαχναν στόπερ, νομίζω πως για νέος αμυντικός έκανε ένα πολύ καλό Μουντιάλ. Μπορεί να είναι μία ατραξιόν για τη Ρόμα, η Ελλάδα ήταν μία απ’τις καλύτερες αμυντικές ομάδες στο Μουντιάλ και ο Μανωλάς ήταν στην καρδιά αυτής της άμυνας".

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα δείτε στο τετράλεπτο VIDEO που ακολουθεί. Σίγουρα ο Μανωλάς μπορεί να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος στη συνέχεια, σίγουρα έχει και πολλά να πάθει και να μάθει στο Καμπιονάτο. Το καλό γι’ αυτόν δεν είναι μόνο πως θα έχει τον Τοροσίδη και τον Χοσέ Χολέμπας, αλλά το γεγονός πως πήγε σε μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Η Ρόμα έχει πολύ καλή εικόνα στο γήπεδο, ο Ντε Ρόσι είναι πάντα εκεί για να βοηθήσει τους στόπερ στην άμυνα και να πάρει απ’αυτούς τη σκυτάλη στην επίθεση και ο Μανωλάς έχει την ταχύτητα για να παίξει ψηλά όπως απαιτούν οι αρχές του παιχνιδιού της ομάδας του Φραντσέσκο Τότι.

Το ντεμπούτο Μανωλά στη Ρόμα

News 24/7

24MEDIA NETWORK