9η αγ.: Φουλ για κορυφή η Νάπολι, η Ρόμα την πρωτιά

Η Νάπολι επικράτησε και της Κιέβο και βρέθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τη Ρόμα που αποκαθήλωσε τη Φιορεντίνα. Η Γιουβέντους διέλυσε την Αταλάντα παρά το "φτωχό" 2-0 και έδειξα να επιστρέψει, την ώρα που η Μίλαν χρειάστηκε τη διαιτησία για να μην χάσει βαθμούς.

Napoli's Gonzalo Higuain exults after scoring the goal of 0-1 during the italian serie A soccer match AC Chievo Verona ? SSC Napoli at Bentegodi stadium in Verona, 25 October 2015. ANSA / GIUSEPPE ZANARDELLI
Ιγκουαΐν-Νάπολι ANSA

Η Νάπολι συνεχίζει να βρίσκεται σε οργιώδη φόρμα και με την έκτη σερί νίκη, το 1-0 επί της Κιέβο στη Βερόνα, μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου, περνώντας στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πρωταγωνιστής σε ακόμα έναν αγώνα ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 59ο λεπτό και έφτασε τα επτά γκολ στα τελευταία οκτώ παιχνίδια των "παρτενοπέι" σε όλες τις διοργανώσεις.

9η αγ.: Φουλ για κορυφή η Νάπολι, η Ρόμα την πρωτιά
Ιγκουαΐν-Νάπολι

Ο "πιπίτα" έψαχνε το γκολ από το 1ο ημίχρονο, όπου είχε μερικές καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ. Ευκαιρίες υπήρχαν και για τους γηπεδούχους, ωστόσο ο Πέπε Ρέινα κράτησε το μηδέν, για τέταρτο σερί παιχνίδι. Ο Αλμπάνο Μπιτσάρι συνέχισε να έχει δουλειά από την πλευρά του, αποτρέποντας το 2-0 που θα τελείωνε τον αγώνα. Ο Αλμπέρτο Παλόσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Νάπολι, αλλά από θέση οφσάιντ κι έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Κιέβο (4-3-1-2): Μπιτσάρι, Κατσιατόρε, Γκαμπερίνι, Σέζαρ, Γκόμπι, Κάστρο, Πίντζι (64' Μπίρσα), Ριγκόνι, Πέπε (72' Πελισιέρ), Μετζιορίνι, Παλόσκι (82' Ινγκλέζε)

Νάπολι (4-3-3): Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Αλάν, Ζορζίνιο, Χάμσικ (77' Λόπεθ), Καγεχόν, Ιγκουαΐν (83' Γκαμπιαντίνι), Ινσίνιε (70' Μέρτενς)

9η αγ.: Φουλ για κορυφή η Νάπολι, η Ρόμα την πρωτιά
Μάτζουκιτς-Ντιμπάλα-Γιουβέντους

Η Γιουβέντους άφησε πίσω τις δύο "λευκές" ισοπαλίες με Ίντερ και Γκλάντμπαχ και επικράτησε 2-0 της Αταλάντα, με συνέπεια να πάρει μία μεγάλη βαθμολογική ανάσα και δειλά δειλά να μπαίνει ξανά στη μάχη του σκουντέτο. Οι "μπιανκονέρι" παρατάχθηκαν με αλλαγές απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχαν νικήσει εννέα από τις προηγούμενες εντός έδρας δέκα αναμετρήσεις και ο Μάρκο Σπορτιέλο εξ αρχής έγινε πρωταγωνιστής της συνάντησης. Ο Ιταλός τερματοφύλακας χρειάστηκε να σώσει αρκετές φορές την εστία του, μέχρι να αποτύχει πρώτη φορά σε προσπάθεια του Πάουλο Ντιμπάλα στο 28', με τον Αργεντινό να τον ξεγελάει με φαλτσαριστό μακρινό σουτ που κόντραρε στον Γκαμπριέλ Παλέτα.

9η αγ.: Φουλ για κορυφή η Νάπολι, η Ρόμα την πρωτιά
Ντιμπάλα-Γιουβέντους

Οι τραυματισμοί δεν κόπασαν για τους γηπεδούχους που έχασαν τον Ρομπέρτο Περέιρα λίγο αργότερα. Ο Πολ Πογκμπά πέρασε πίσω από τους επιθετικούς κι έκανε ακόμα πιο επικίνδυνη τη Γιουβέντους που συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, μέχρι ο Μάριο Μάντζουκιτς γράψει το 2-0 στο 49'. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 74' ο Ραφαέλ Τολόι άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την Αταλάντα όταν η Γιουβέντους κέρδισε πέναλτι, αλλά η προκλητικά αργή εκτέλεση του Πογκμπά έγινε εύκολη λεία για τον Σπορτιέλο, που έκανε την τέταρτη επέμβασή του σε πέναλτι στην καριέρα του.

Γιουβέντους (4-3-1-2): Μπουφόν, Παντοΐν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Κεντίρα (89' Στουράρο), Μαρκιζιο, Πογκμπά, Περέιρα (37' Ασαμόα), Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς (77' Μοράτα)

Αταλάντα (4-3-3): Σπορτιέλο, Μπελίνι (46' Μαζιέλο), Τολόι, Παλέτα, Ντραμέ, Γκράσι, Ντε Ρουν (73' Μιλιάτσιο), Κούρτιτς, Ντ' Αλεσάντρο, Πινίγια, Μοράλες (52' Γκόμες)

9η αγ.: Φουλ για κορυφή η Νάπολι, η Ρόμα την πρωτιά
Μπάκα-Μίλαν-Σασουόλο

Η Μίλαν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να αποτύχει απέναντι στην Σασουόλο, ωστόσο η διαιτησία δεν της το επέτρεψε, με συνέπεια να φτάσει στη νίκη με 2-1. Η αρχή έγινε από τον ίδιο τον Σίνισα Μιχάιλοβιτς, ο οποίος στην προσπάθειά του να ταρακουνήσει τα νερά, χρησιμοποίησε στο τέρμα τον 16χρονο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα που έγινε ο δεύτερος πιο νέος παίκτης που κάνει ντεμπούτο στη Serie A μετά από τον Πάολο Μαλντίνι. Οι "ροσονέρι" δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, σε ένα παιχνίδι που η αποτυχία πιθανότατα να σήμαινε και αλλαγή προπονητή, ωστόσο ο Τζιανλούκα Ρόσι έσωσε τη θέση του Σέρβου προπονητή, αφού σε "θέατρο" του Κάρλος Μπάκα σε τετ α τετ είδε πέναλτι και αποβολή του Αντρέα Κονσίλι. Ο Κολομβιανός ανέλαβε την εκτέλεση κι έγραψε το 1-0, δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους.

9η αγ.: Φουλ για κορυφή η Νάπολι, η Ρόμα την πρωτιά
Μίλαν-Σασουόλο

Η φετινή Σασουόλο, όμως, δεν είναι μία ευκατάβλητη ομάδα, ακόμα κι αν έμεινε με παίκτη λιγότερο. Η παρουσία του Ντομένικο Μπεράρντι προκαλεί πάντα απειλές για κάθε αντίπαλο και ο 21χρονος διεθνής επιθετικός το απέδειξε στο 53ο λεπτό, όταν ισοφάρισε με εκτέλεση φάουλ στην κλειστή γωνία του Ντοναρούμα. Στο παιχνίδι πέρασαν οι Λουίς Αντριάνο και Αντρέα Μπερτολάτσι, ωστόσο η Μίλαν δεν δημιούργησε καμία ευκαιρία για να ανακτήσει το προβάδισμα. Αυτό εν τέλει συνέβη στο 86ο λεπτό, μετά από κόρνερ από δεξιά, με τον Αντριάνο να πιάνει ανενόχλητος κεφαλιά και να δίνει "λυτρωτική" νίκη στους "ροσονέρι".

Μίλαν (4-3-3): Ντοναρούμα, Αμπάτε, Άλεξ, Ρομανιόλι, Αντονέλι, Κούτσκα (70' Μπερτολάτσι), Μοντολίβο, Πόλι (60' Αντριάνο), Τσέρτσι (90' Χόντα), Μπάκα, Μποναβεντούρα

Σασουόλο (4-3-3): Κονσίλι, Βερσάλικο, Καναβάρο, Ατσέρμπι, Πελούζο, Λαρίμπι (71' Σανσόνε), Μανιανέλι, Μισιρόλι, Μπεράρντι (77' Τερανόβα), Ντεφρέλ, Φλόρο Φλόρες (31' Πέγκολο)

9η αγ.: Φουλ για κορυφή η Νάπολι, η Ρόμα την πρωτιά
Σαλάχ-Ρόμα

Η Ρόμα αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής της βαθμολογίας και με το 2-1 στην Τοσκάνη επί της Φιορεντίνα την προσπέρασε στην πρώτη θέση και την αποκαθήλωσε μετά από τρεις αγωνιστικές. Η συνοχή αποδείχθηκε το μυστικό της επιτυχίας για τους Ρωμαίους, που κράτησαν τους γηπεδούχους μακρια από την περιοχή του Βόιτσιεχ Στσέσνι. Οι προσπάθειες του Κώστα Μανωλά έπιαναν τόπο και μόλις στο 6' ο αγώνας πήρε ευχάριστη τροπή για τους "τζιαλορόσι". Όπως ήταν... αναμενόμενο, ο παίκτης τον οποίο γιούχαρε όλο το γήπεδο, ο παίκτης που οι "βιόλα" θεωρούν ότι τους "πρόδοσε" το καλοκαίρι με την επιμονή του να γυρίσει στην Τσέλσι κι εν τέλει να επιστρέψει στην Ιταλία, ο Μοχάμεντ Σαλάχ, με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ άνοιξε το σκορ (δεν πανηγύρισε).

Foto Alfredo Falcone - LaPresse
25/10/2015 Firenze ( Italia)
Sport Calcio
Fiorentina - Roma
Campionato di Calcio Serie A Tim 2015 2016 - Stadio Artemio Franchi di Firenze
Nella foto:esultanza roma

Photo Alfredo Falcone - LaPresse
25/10/2015 Florence (Italy)
Sport Soccer
Fiorentina - Roma
Italian Football Championship League A Tim 2015 2016 - Artemio Franchi Stadium of Florence
In the pic:roma celebrates
Φιορεντίνα-Ρόμα LAPRESSE

Σε μία άπιαστη αντεπίθεση, ο Ζερβίνιο έκανε το 2-0 για τους φιλοξενούμενους κι ενώ ο Νίκολα Κάλινιτς είχε χάσει μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Οι παίκτες του Πάουλο Σόουζα είχαν την μπάλα στα πόδια αλλά απειλούσαν μόνο με σουτ εκτός περιοχής. Ο Μίραλεμ Πιάνιτς (ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Βασίλη Τοροσίδη στο 79'), από την πλευρά του, έχασε μία τεράστια ευκαιρία με την οποία θα είχε "κλειδώσει" τη νίκη. Ο τραυματισμός του Ντανιέλε ντε Ρόσι έφερε τη Φιορεντίνα στα καρέ των Ρωμαίων στα τελευταία λεπτά, ενώ στο 86' αποβλήθηκε και ο Σαλάχ. Το γκολ του Κουμά Μπαμπακάρ στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και μετά από μία καταπληκτική εκκίνηση, η Φιορεντίνα μετράει πλέον τρεις σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.

Φιορεντίνα (3-4-2-1): Ταταρουσάνου, Ρονκάγλια, Ροντρίγκες (82' Μπαμπακάρ), Αστόρι, Μπλαστσικόβσκι (61' Ρόσι), Μπάντελι (61' Φερνάντες), Βεσίνο, Μπερναρντέσκι, Ίλιτσιτς, Βαλέρο, Κάλινιτς

Ρόμα (4-3-3): Στσέσνι, Φλορέντζι, Μανωλάς, Ρίντιγκερ, Ντιν, Ναϊνγκολάν, Ντε Ρόσι (37' Βενκέρ), Πιάνιτς (79' Τοροσίδης), Ζερβίνιο, Τζέκο, Σαλάχ

Σε ρυθμούς twitter

9η αγ.: Φουλ για κορυφή η Νάπολι, η Ρόμα την πρωτιά

# Την παράσταση έκλεψε η φανέλα του Πολ Πογκμπά στο Γιουβέντους - Αταλάντα. Ο Γάλλος μέσος είχε γράψει "+5") δίπλα στο νούμερο 10 της εμφάνισής του και άφησε όλο τον πλανήτη να αναρωτιέται για ποιον λόγο. Το 5ο πρωτάθλημα που θα κατακτήσει με τη "γηραιά κυρια"; Ο αριθμός "6" που φορούσε μέχρι πέρυσι (1+0+5=6);

# Ο Ορέστης Καρνέζης κράτησε το μηδέν στη νίκη της Ουντινέζε με 1-0 επί της Φροζινόνε, με τον Παναγιώτη Κονέ νοκ άουτ λόγω τραυματισμού.

# Ο Βαγγέλης Μόρας ήταν βασικός στη συντριβή της Βερόνα από τη Σαμπντόρια με 4-1. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν εκτός αποστολής για τους γηπεδούχους.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

16:00 Έμπολι - Τζένοα 2-0

(44' Κρούνιτς, 57' Ζιελίνσκι)

19:00 Κάρπι - Μπολόνια 1-2

(24' Λετίτζια - 47' Γκασταλντέλο, 90+3' Μασινά)

21:45 Παλέρμο - Ίντερ 1-1

(66' Τζιλαρντίνο - 60' Πέρισιτς)

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

13:30 Σαμπντόρια - Βερόνα 4-1

(11' Μουριέλ, 28' Ζουκάνοβιτς, 45' Σοριάνο, 54' Έντερ - 75' Ιονίτσα)

16:00 Γιουβέντους - Αταλάντα 2-0

(28' Ντιμπάλα, 49' Μάντζουκιτς)

16:00 Μίλαν - Σασουόλο 2-1

(31' πέν. Μπάκα, 86' Αντριάνο - 53' Μπεράρντι)

16:00 Ουντινέζε - Φροζινόνε 1-0

(20' Λόντι)

19:00 Φιορεντίνα - Ρόμα 1-2

(90+4' Μπαμπακάρ - 6' Σαλάχ, 34' Ζερβίνιο)

19:00 Λάτσιο - Τορίνο 3-0

(40' Λούλιτς, 70', 90+4' Άντερσον)

21:45 Κιέβο - Νάπολι 0-1

(59' Ιγκουαΐν)

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Σαμπντόρια (4-3-3): Βιβιάνο, Κασάνι, Σιλβέστε, Ζουκάνοβιτς, Ρετζίνι, Μπαρέτο (75' Ιβάν), Φερνάντο, Σοριάνο, Καρμπονέρο, Μουριέλ (62' Μπονατσόλι), Έντερ (71' Κορέα)

Βερόνα (3-5-2): Ραφαέλ, Μόρας, Μάρκες, Χελάντερ (46' Ιονίτσα), Πιζάνο (46' Σιλιγκάρντι), Σάλα, Γκρέκο, Χάλφρεντσον (58' Ματουζαλέμ), Σουπραγέν, Γκόμες, Πατσίνι

Ουντινέζε (3-5-2): Καρνέζης, Γουαγκέ, Ντανίλο, Φελίπε, Εντενίλσον, Μπαντού, Λόντι, Φερνάντες (67' Μαρκίνιο), Αντνάν (70' Γουιντμέρ), Τερό, Ντι Νατάλε (78' Αγκίρε)

Φροζινόνε (4-4-1-1): Λεάλι, Μ. Τσιοφάνι, Ρούσο, Ντιακιτέ, Κριβέλο, Τόνεφ (78' Ντιονίζι), Σαμάρκο, Γκόρι (62' Σοντίμο), Φράρα (88' Ντ. Τσιοφάνι), Καρλίνι, Καστίγιο

Λάτσιο (4-2-3-1): Μαρκέτι, Μπάστα, Μαουρίσιο, Χεντιλέτι, Λούλιτς, Ονάζι (90+2' Μόρισον), Μπίγλια, Καντρέβα (75' Κίσνα), Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Άντερσον, Κλόζε (79' Μάτρι)

Τορίνο (3-5-2): Παντέλι, Μπόβο, Γκλικ, Μορέτι, Πέρες, Ακουά (61' Μπενάσι), Βίβες (72' Πέρτσιτς), Μπαζέλι, Μολινάρο, Μπελότι (61' Λόπες), Κουαλιαρέλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Serie A 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK