30ή αγ.: Πήρε εκδίκηση από Ίντερ η Γιουβέντους, στη 2η θέση η Μίλαν

Η Γιουβέντους εκδικήθηκε για την ήττα του 1ου γύρου από την Ίντερ και πέρασε νικηφόρα από το Μιλάνο στο derby d' Italia της 30ής αγωνιστικής στη Serie A, κάνοντας επίδειξη δύναμης και επαγγελματισμού. Στη 2η θέση διατηρήθηκε η Νάπολι μετά το χορταστικό 5-3 επί της Τορίνο.

30ή αγ.: Πήρε εκδίκηση από Ίντερ η Γιουβέντους, στη 2η θέση η Μίλαν

Έναν ολόκληρο γύρο περίμενε την εκδίκηση η Γιουβέντους και την πήρε με το ίδιο νόμισμα, με νίκη στην έδρα του αντιπάλου. Η Ίντερ ήταν η πρώτη ομάδα που τον περασμένο Νοέμβριο τη νίκησε μετά από 49 παιχνίδια πρωταθλήματος και μάλιστα μέσα στο Τορίνο. Η "γηραιά κυρία" έφυγε με νίκη 2-1 από το Μιλάνο, συνεχίζοντας με ταχύ βήμα την πορεία της προς τον τίτλο, την ώρα που οι "νερατζούρι" πλέον αντιμετωπίζουν κίνδυνο να μείνουν ακόμα κι εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

30ή αγ.: Πήρε εκδίκηση από Ίντερ η Γιουβέντους, στη 2η θέση η Μίλαν

Μία εξέλιξη που οφείλεται στην αμυντική αδράνεια που συχνά κάνει την εμφάνισή της στα παιχνίδια τους και που απέναντι σε σύνολα όπως αυτό τον "μπιανκονέρι", επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό της συνάντησης στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", σε ένα 1ο ημίχρονο όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν οι απόλυτοι κυριάρχοι στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσιόνι αδυνατούσαν να κάνουν ακόμα και τα βασικά, να αλλάξουν απλές πάσες, με τους Ματέο Κόβασιτς και Χαβιέρ Σανέτι να είναι 2 από τους ελάχιστους παίκτες που προσπαθούσαν πραγματικά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Τα περιθώρια του Στραματσιόνι ήταν ελάχιστα και μάλιστα έριξε νερό στο κρασί του και έβαλε τον Φρέντι Γκουαρίν στο ημίχρονο, παρότι ο Κολομβιανός τελούσε υπό τιμωρία επειδή άργησε να επιστρέψει από τις διεθνείς υποχρεώσεις. Μία μαγική ενέργεια των Κόβατσιτς, Αντόνιο Κασάνο και Ροδρίγο Παλάσιο οδήγησαν στο 20ό φετινό τέρμα του Αργεντινού επιθετικού σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά η άμυνα της Ίντερ απέδειξε ότι είναι ικανή για το χειρότερο και αμέσως μετά επέτρεψε στον Αλεσάντρο Μάτρι να σπρώξει με άνεση την μπάλα στα δίχτυα του Σαμίρ Χαντάνοβιτς.

30ή αγ.: Πήρε εκδίκηση από Ίντερ η Γιουβέντους, στη 2η θέση η Μίλαν

Όσο κι αν βελτιώθηκαν οι γηπεδούχοι στο 2ο ημίχρονο, ο Αντρέα Πίρλο κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό που χρειαζόταν η Γιουβέντους, να... ξεκουράσει τους συμπαίκτες του ενόψει Μπάγερν Μονάχου και να "σκοτώσει" τις ελπίδες της Ίντερ, συνεπικουρούμενος και από τον διαιτητή Νίκολα Ριτσόλι, που αρνήθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Κασάνο από τον Τζιόρτζιο Κιελίνι. Όταν, μάλιστα, ο Στραματσιόνι έκανε και την 3η αλλαγή του, ο Κασάνο χτύπησε τον αστράγαλο και ουσιαστικά με παίκτη λιγότερο, η Ίντερ παρέδωσε τα όπλα. Ομοίως και ο Εστεμπάν Καμπιάσο, ο οποίος μετά από πολλές αψιμαχίες στη διάρκεια του αγώνα, έκανε εγκληματικό μαρκάρισμα στον Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο και αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις, λίγα δευτερόλεπτα προτού οι "μπιανκονέρι" ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς μέσα στην έδρα του αντιπάλου στο derby d' Italia.

30ή αγ.: Πήρε εκδίκηση από Ίντερ η Γιουβέντους, στη 2η θέση η Μίλαν

Σημείωσε τα 2 καθοριστικά γκολ που έδωσαν στη Νάπολι την εκτός έδρας νίκη 5-3 επί της Τορίνο, στο καταιγιστικό τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Το ένα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, το άλλο με επιβλητική κεφαλιά κι ενώ ενδιάμεσα είχε επιχειρήσει να σκοράρει με σουτ από τα 60 μέτρα. Όλα αυτά έχοντας χάσει την πτήση του από Λατινική Αμερική, με συνέπεια να αγωνιστεί δίχως προπόνηση. Παρ' όλα αυτά, η σπουδαία νίκη των "παρτενοπέι" δεν οφείλεται στον Ουρουγουανό αρχισκόρερ της κατηγορίας με 22 γκολ, ο οποίος, εξάλλου, έκανε και το χέρι με το οποίο ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι. Πρωταγωνιστής ήταν ένας Ελβετός μέσος, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ και για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έπαιζε μόνος του απέναντι στην "γκρανάτα".

30ή αγ.: Πήρε εκδίκηση από Ίντερ η Γιουβέντους, στη 2η θέση η Μίλαν

Ο Μπλερίμ Τζεμαϊλί, ο πρώην μέσος των "ταύρων" από το 2008 μέχρι το 2010, αναγεννήθηκε επιστρέφοντας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τορίνο και σημείωσε 3 γκολ, χάνοντας και 2 πολύ καλές ευκαιρίες για να αυξήσει ακόμη περισσότερο το δείκτη του σκορ. Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Μπαρέτο, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 2,5 χρόνια, ενώ το πέναλτι του Ζόνατας και το σουτ του Ρικάρντο Μετζιορίνι έφεραν την ανατροπή σε ένα αμφίρροπο και γρήγορο παιχνίδι. Το 3ο γκολ του Τζεμαΐλι και τα 2 του Καβάνι, όμως, έδωσαν στους φιλοξενούμενους το "τρίποντο" και επανέφεραν τη Νάπολι στη 2η θέση του πίνακα της βαθμολογίας.

30ή αγ.: Πήρε εκδίκηση από Ίντερ η Γιουβέντους, στη 2η θέση η Μίλαν

Στη μνήμη του Κλαούντιο Λίπι, δημοσιογράφου που εργαζόταν στο επίσημο κανάλι της και σκοτώθηκε στις 26 Μαρτίου σε ηλικία 42 ετών, αφιέρωσε η Μίλαν τη νίκη επί της Κιέβο με 1-0 που την έφερε προσωρινά στη 2η θέση της Serie A, μέχρι τη νίκη της Νάπολι. Οι "ροσονέρι", που αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια, προηγήθηκαν στο 24ο λεπτό με εξ επαφής προσπάθεια του Ρικάρντο Μοντολίβο έπειτα από ασθενή απόκρουση του Κρίστιαν Πουτζιόνι σε εκτέλεση φάουλ του Μάριο Μπαλοτέλι.

30ή αγ.: Πήρε εκδίκηση από Ίντερ η Γιουβέντους, στη 2η θέση η Μίλαν

Ο κακός αγωνιστικός χώρος του "Μαρκ' Αντόνιο Μπεντεγκόντι" δεν επέτρεψε στους παίκτες των 2 ομάδων να αποδώσουν καλό θέαμα, ωστόσο αυτό ποσώς ενόχλησε την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, η οποία κλείδωσε τη νίκη στο 78ο λεπτό όταν αποβλήθηκε ο Ντάριο Νταϊνέλι για μαρκάρισμα από πίσω στον Μπαλοτέλι. Οι 3 βαθμοί της Μίλαν αποκτήθηκαν με μπόλικο κόπο, πράγμα απολύτως φυσιολογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Κιέβο μετρούσε μόλις μία εντός έδρας ήττα στις τελευταίες 11 αναμετρήσεις.

30ή αγ.: Πήρε εκδίκηση από Ίντερ η Γιουβέντους, στη 2η θέση η Μίλαν

Ο Μαουρίτζιο Τζαμπαρίνι ήταν έξαλλος. Η παρουσία του 5ου προπονητή της σεζόν (ή καλύτερα 3ου, αφού οι 2 είναι... ανακάμψαντες) δεν ήταν ο μοναδικός παράγοντας για την καταστροφική φετινή παρουσία της Παλέρμο: "Δεν με νοιάζει εάν προλάβει να αποθεραπευτεί για το ματς με τη Ρόμα, δεν μας έχει δώσει τίποτα φέτος και είναι σε κακή κατάσταση". Ο Φαμπρίτζιο Μίκολι όχι μόνο αποθεραπεύτηκε, αλλά έδωσε την καλύτερη απάντηση στον εκκεντρικό ιδιοκτήτη των "ροζανέρι" με ένα γκολ και μία ασίστ απέναντι στη Ρόμα, δίνοντας το πολύτιμο "τρίποντο" με 2-0 στην ομάδα του.

30ή αγ.: Πήρε εκδίκηση από Ίντερ η Γιουβέντους, στη 2η θέση η Μίλαν

Οι "τζιαλορόσι", αγνώριστοι σε σχέση με την εικόνα τους πριν από τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Ασύνδετοι, ακίνδυνοι πλην μιας περίπτωσης όπου ο Στέφανο Σορεντίνο έσωσε προσπάθεια του Φραντσέσκο Τότι και άψυχοι, όταν βρέθηκαν πίσω από τα γκολ των Γιόζιπ Ίλιτσιτς (21') και Μίκολι (35'). Ο Αουρέλιο Αντρεατσόλι έβγαλε τους Παναγιώτη Ταχτσίδη και Σιμόνε Περότα στο ημίχρονο για τους Πάμπλο Οσβάλντο και Μιραλέμ Πιάνιτς και αργότερα τον Ιβάν Πίρις για τον Βασίλη Τοροσίδη, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν προλάβει να ανασυνταχθούν και να κλείσουν κάθε διάδρομο για την περιοχή τους. Τα μακρινά σουτ των Ρωμαίων δεν είχαν τύχη και το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

30ή αγ.: Πήρε εκδίκηση από Ίντερ η Γιουβέντους, στη 2η θέση η Μίλαν

Το τρένο της Φιορεντίνα έκανε στάση στη Σαρδηνία, όπου η Κάλιαρι επιβλήθηκε 2-1 στην άδεια "ΙΣ Αρένα", αφού για ακόμα μία φορά το αίτημα για έγκριση ενός αριθμού εισιτηρίων απορρίφθηκε για λογαριασμό των γηπεδούχων. Οι "βιόλα", που βρίσκονται σε τροχιά Champions League, προέρχονταν από 3 σερί νίκες και αισιοδοξία στο ζενίθ, μέχρι ο Μαουρίσιο Πινίγια να τους προσγειώσει απότομα.

30ή αγ.: Πήρε εκδίκηση από Ίντερ η Γιουβέντους, στη 2η θέση η Μίλαν

Ο Χιλιανός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό και διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του Μάσιμο Τσελίνο με πέναλτι στο 39', όταν οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για την ισοφάριση και άφησαν κενά στα μετόπισθεν. Ο Βιτσέντζο Μοντέλα ήδη είχε χάσει τον Στέβαν Γιόβετιτς και δεν είχε άλλα περιθώρια. Έριξε στο πλευρό του Μαρσέλο Λαριόντο τον Λούκα Τόνι για να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του και τον Ματίας Φερνάντες για να ανοίξει τους γηπεδούχους από τα πλάγια. Ο Χουάν Κουαδράδο έφτασε στη μείωση του σκορ στο 73ο λεπτό, αλλά οι "βιόλα" δεν πέτυχαν κάτι παραπάνω.

30ή αγ.: Πήρε εκδίκηση από Ίντερ η Γιουβέντους, στη 2η θέση η Μίλαν

Δύο λεπτά ήταν αρκετά για τη Λάτσιο ώστε να επαναφέρει στην τάξη τη φιλόδοξη Κατάνια και να πάρει τη νίκη με 2-1. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς βρισκόταν πίσω στο σκορ μέσα στο "Ολίμπικο" στο 79ο λεπτό και θα έπεφτε στην 8η θέση με τον υπάρχοντα συνδυασμό αποτελεσμάτων, αλλά ένα αυτογκόλ του Νικόλα Λεγκροτάλιε κι ένα πέναλτι του Αντόνιο Καντρέβα έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους και εκτόξευσαν τους "λατσιάλι" στην 5η θέση του πίνακα της βαθμολογίας, ακόμα πιο κοντά στη Φιορεντίνα.

30ή αγ.: Πήρε εκδίκηση από Ίντερ η Γιουβέντους, στη 2η θέση η Μίλαν

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν αρκετά άτυχοι όταν μετά από ένα ημίχρονο γεμάτο πίεση, ευκαιρίες, κόρνερ (10 μόνο στο πρώτο 45λεπτο) και εδαφική κυριαρχία, πήγαν στα αποδυτήρια δίχως γκολ. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν το συγκρότημα του Ρολάντο Μαράν βρήκε ένα τυχερό γκολ από το διώξιμο του Στέφαν Ράντου πάνω στον Μαριάνο Ίσκο στο 50ό λεπτό. Η είσοδος των Λίμπορ Κοζάκ, Έντερσον και Μίροσλαβ Κλόζε διέδωσε το σύνθημα για φουλ επίθεση απέναντι σε μία οπισθοχωρημένη ομάδα και με 2 γκολ στα τελευταία λεπτά η ανατροπή έφερε το "τρίποντο".

Σε ρυθμούς twitter

# Η 30ή αγωνιστική της Serie A διεξάγεται όλη τη Σάββατο, διότι την Κυριακή (30/03) είναι το Πάσχα των Καθολικών.

# Με το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ίντερ, ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα μπήκε στο κλειστό κλαμπ εν ενεργεία ποδοσφαιριστών που έχουν σκοράρει κόντρα σε όλες τις ομάδες της τρέχουσας Serie A στην καριέρα τους, μαζί με τους Έντινσον Καβάλι, Αντόνιο ντι Νατάλε και Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο.

# Ο Σωτήρης Νίνης επέστρεψε μετά από καιρό στο βασικό σχήμα της Πάρμα και ήταν από τους κορυφαίους παίκτες στη νίκη 3-0 επί της ουραγού Πεσκάρα στο "Ένιο Ταρντίνι". Ο διεθνής μέσος ήταν ο εκτελεστής των στημένων και από τα πόδια του εκκίνησαν αρκετές επιθέσεις, ενώ δέχθηκε τη μοναδική κίτρινη κάρτα της ομάδας του και προκάλεσε τη μοναδική κίτρινη κάρτα του αντιπάλου (Μερβάν Τσελίκ)!

# Ο Αλέξανδρος Τζόρβας επέστρεψε στον πάγκο της Τζένοα, αλλά οι "γκριφόνι" έμειναν στο 2-2 με αντίπαλο τη Σιένα.

# Ο Ίνοσεντ Εμεγκάρα έφτασε τα 6 γκολ σε 9 ματς με τη Σιένα από τον Ιανουάριο, όταν αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Λοριάν, με 8 σουτ προς την εστία.

# Στις 22 τελευταίες αναμετρήσεις με την Κιέβο, η Μίλαν δεν έχει βρει δίχτυα μόλις μία φορά (Μάρτιος 2003).

Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής

Αταλάντα - Σαμπντόρια 0-0

Κάλιαρι - Φιορεντίνα 2-1

(11', 39' πέν. Πινίγια - 73' Κουαδράδο)

Τζένοα - Σιένα 2-2

(6' Μποριέλο, 71' Γιάνκοβιτς - 43' Εμεγκάρα, 52' πέν. Ροζίνα)

Ίντερ - Γιουβέντους 1-2

(54' Παλάσιο - 3' Κουαλιαρέλα, 60' Μάτρι)

Λάτσιο - Κατάνια 2-1

(79' αυτ. Λεγκροτάλιε, 81' πέν. Καντρέβα - 50' Ίσκο)

Παλέρμο - Ρόμα 2-0

(21' Ίλιτσιτς, 35' Μίκολι)

Πάρμα - Πεσκάρα 3-0

(18' Μπεναλουάν, 52' Παλέτα, 65' Αμαουρί)

Ουντινέζε - Μπολόνια 0-0

Κιέβο - Μίλαν 0-1

(25' Μοντολίβο)

Τορίνο - Νάπολι 3-5

(30' Μπαρέτο, 74' πέν. Ζόνατας, 78' Μετζιορίνι - 10', 47', 80' Τζεμαϊλί, 84', 90' Καβάνι)

Τα υπόλοιπα videos της 30ής αγωνιστικής

Τζένοα - Σιένα 2-2

Πάρμα - Πεσκάρα 3-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK