29η αγ.: Δεν φοβάται με Τέβες η Γιουβέντους, νίκες για Μίλαν, Ρόμα, γκέλα για Ίντερ (VIDEOS)

Η Γιουβέντους συνεχίζει την προέλαση τίτλου με σκόρερ ξανά τον Κάρλος Τέβες στη νίκη 2-0 επί της Έμπολι, αλλά έχασε με τραυματισμό και τον Αρτούρο Βιδάλ. Την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την αλλαγή ιδιοκτησίας, η Μίλαν... αύξησε την αξία της επικρατώντας με 2-1 της Παλέρμο στη Σικελία για την 29η αγωνιστική της Serie A. Η ουραγός και καταδικασμένη Πάρμα, με γκολ του Άντι Λίλα, απέσπασε βαθμό στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" από την Ίντερ.

29η αγ.: Δεν φοβάται με Τέβες η Γιουβέντους, νίκες για Μίλαν, Ρόμα, γκέλα για Ίντερ (VIDEOS)

Χωρίς Αντρέα Πίρλο και Πολ Πογκμπά, αλλά με τον Κάρλος Τέβες να σκοράρει κατά ριπάς, η Γιουβέντους νίκησε και τη μαχητική Έμπολι και παραμένει με διαφορά πρωτοπόρος στον βαθμολογικό πίνακα της Serie A. Οι "μπιανκονέρι" μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες απέναντι σε έναν φοβισμένο αντίπαλο στα πρώτα λεπτά, αλλά απέτυχαν να βρουν το γκολ με... φυσιολογικό τρόπο. Αυτό συνέβη, εν τέλει, στο 43', όταν ο Αργεντνός επιθετικός σκόραρε μετά από έμμεσο φάουλ και έφτασε τα 17 γκολ στο πρωτάθλημα, όντας ο πρώτος σκόρερ.

29η αγ.: Δεν φοβάται με Τέβες η Γιουβέντους, νίκες για Μίλαν, Ρόμα, γκέλα για Ίντερ (VIDEOS)

Με την έναρξη του 2ου μέρους, το σκηνικό άλλαξε άρδην. Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν τον έλεγχο, οι Σιμόνε Παντοΐν και Στέφανο Στουράρο δεν μπορούσαν να κρατήσουν το κέντρο και η δράση μεταφέρθηκε στο γήπεδο της Γιουβέντους. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν χρειάστηκε να επέμβει ορισμένες φορές, με τη "γηραιά κυρία" να περιορίζεται σε αντεπιθέσεις για να απειλήσει κι αυτό δίχως επιτυχία. Μεταξύ των αλλαγών και ο Αρτούρο Βιδάλ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας, με συνέπεια να έχει τεθεί νοκ άουτ πλέον ολόκληρη η μεσαία γραμμή του βασικού σχήματος των πρωταθλητών Ιταλίας, δύο ημέρες πριν από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Φιορεντίνα για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Coppa Italia (ήττα 2-1 στο πρώτο παιχνίδι). Το σκορ έκλεισε ο Ρομπέρτο Περέιρα στις καθυστερήσεις, δίνοντας στη γιουβέντους την 5η σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα δίχως να δεχθεί γκολ.

Γιουβέντους (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Ογκμπόνα, Λίχτσταϊνερ, Στουράρο (78' Περέιρα), Παντοΐν, Βιδάλ (86' Πέπε), Εβρά, Γιορέντε (67' Μοράτα), Τέβες

Έμπολι (4-3-1-2): Σέπε, Χίσαϊ, Ροτυγκάνι, Μπάρμπα, Ρουί, Βεσίνο, Βαλντιφιόρι, Κρότσε (74' Ζιελίνσκι), Σαπονάρα, Πουτσιαρέλι (78' Βέρντι), Μακαρόνε (73' Μακαρόνε)

29η αγ.: Δεν φοβάται με Τέβες η Γιουβέντους, νίκες για Μίλαν, Ρόμα, γκέλα για Ίντερ (VIDEOS)

Η Μίλαν ταξίδεψε στο Παλέρμο για να αντιμετωπίσει τη σικελική ομάδα, χωρίς ιδιαίτερη πίεση, αφού οι πραγματικές εξελίξεις πραγματοποιούνται στα γραφεία του υπό πώληση συλλόγου πίσω στο Μιλανέλο. Παρ' όλα αυτά, φρόντισε να βελτιώσει τη... βιτρίνα της και επικράτησε με 2-1, φτάνοντας για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο σε διαδοχική νίκη. Τα πράγματα, πάντως, ήταν όσο δύσκολα δείχνει το τελικό σκορ. Αν και οι "ροσονέρι" ήταν καλύτεροι στα πρώτα λεπτά, ο Αλέσιο Τσέρτσι έφτασε στο γκολ με αρκετή δόση τύχης, όταν το κοντινό πλασέ του κόντραρε στον Στέφανο Σορεντίνο και στη συνέχεια ξανά στον ίδιο, για να καταλήξει στα δίχτυα.

29η αγ.: Δεν φοβάται με Τέβες η Γιουβέντους, νίκες για Μίλαν, Ρόμα, γκέλα για Ίντερ (VIDEOS)

Εάν δεν υπήρχε ο Ντιέγκο Λόπεθ στο τέρμα, η ισοφάριση των "ροζανέρι" θα ερχόταν πολύ νωρίτερα από το 72ο λεπτό, όταν ο Γκαμπριέλ Παλέτα ανέτρεψε τον Αντρέα Μπελότι και το ανερχόμενο "αστέρι" της Serie A, Πάουλο Ντιμπάλα, ευστόχησε για να φτάσει τα 13 φετινά γκολ στην κατηγορία. Ο φετινός MVP της Μίλαν, όμως, δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα του και ο Ζερεμί Μενέζ σκόραρε στο 83' και με το 16ο τέρμα του χάρισε στην ομάδα του Φίλιπο Ιντζάγκι τους 3 βαθμούς της νίκης.

Παλέρμο (4-3-2-1): Σορεντίνο, Ρισπόλι, Γκονσάλες, Βιτιέλο, Λαζαάρ, Ριγκόνι, Γιάγιαλο (88' Λα Γκουμίνα), Μπαρέτο (54' Τσότσεβ), Βάσκες, Κουαϊσόν (58' Μπελότι), Ντιμπάλα

Μίλαν (4-3-3): Λόπεθ, Αμπάτε, Παλέτα, Μεξές, Αντονέλι, Φαν Χίνκελ, Ντε Γιονγκ, Μποναβεντούρα, Τσέρτσι (77' Σούσο), Ντέστρο (77' Πατσίνι), Μενέζ (90+2' Πόλι)

29η αγ.: Δεν φοβάται με Τέβες η Γιουβέντους, νίκες για Μίλαν, Ρόμα, γκέλα για Ίντερ (VIDEOS)

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" βρήκε το κοινό να αποδοκιμάζει έντονα μία Ίντερ που... κατόρθωσε να μην νικήσει την ουραγό Πάρμα, η οποία απλά μετράει μέρες μέχρι να υποβιβαστεί και πιθανότατα να διαλυθεί λόγω χρεών. Το τελικό 1-1 που διαμορφώθηκε από γκολ του Άντι Λίλα άφησε τους "νερατζούρι" για 6ο σερί παιχνίδι μακριά από νίκη σε κάθε διοργάνωση και αύξησε κατακόρυφα την πίεση του Ρομπέρτο Μαντσίνι, που χρειάζεται ένα θαύμα για να προλάβει το "τρένο" του Europa League και να κρατήσει τη θέση του το καλοκαίρι.

29η αγ.: Δεν φοβάται με Τέβες η Γιουβέντους, νίκες για Μίλαν, Ρόμα, γκέλα για Ίντερ (VIDEOS)

Ο Ιταλός τεχνικός παρέταξε τους "νερατζούρι" με κορυφή τον 18χρονο Ρουμάνο επιθετικό από τις ακαδημίες, Τζέορτζε Πούσκας. Το ρίσκο δεν του βγήκε, έστω κι αν προηγήθηκε στο 25' με σουτ του Φρέντι Γκουαρίν και μεγάλη κόντρα που ξεγέλασε τον Αντόνιο Μιράντε. Στο 44ο λεπτό, ο Λίλα ισοφάρισε με κεφαλιά και ανάγκασε τον Μαντσίνι να κάνει πιο ορθολογική την ενδεκάδα του με τον Ματέο Κόβατσιτς. Ακόμα και η είσοδος του Κροάτη μέσου δεν έφερε αποτέλεσμα, με τους "παρμέντσι" να ωθούν την Ίντερ σε νέα γκέλα, μετά από τη νίκη του 1ου γύρου.

Ίντερ (4-3-3): Χαντάνοβιτς, Σαντόν, Ρανόκια, Φελίπε (76' Ποντόλσκι), Ζουάν, Γκουαρίν, Μέδελ, Μπρόζοβιτς, Σατσίρι, Πούσκας (46' Κόβατσιτς), Παλάσιο

Πάρμα (3-5-1-1): Μιράντε, Μέντες, Κόστα, Φεντάλ, Βαρέλα, Λίλα (46' Γκεζάλ), Χορκέρα, Μάουρι, Γκόμπι, Νοτσερίνο, Μπελφοντίλ (77' Κόντα)

Σε ρυθμούς twitter

# Εκτός αποστολής έμεινε ο Γιάννης Φετφατζίδης στην εκτός έδρας ήττα της Κιέβο από τη Σασουόλο, μετά από τον τραυματισμό του στο τροχαίο όπου ενεπλάκη στη Βουδαπέστη. Εκτός αποστολής και ο Τάσος Δώνης για τους νικητές.

# Ο Βαγγέλης Μόρας αγωνίστηκε σε όλο το εκπληκτικό παιχνίδι της Βερόνα με την Τσεζένα, όπου οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να χάνουν με 3-0, αλλά ισοφάρισαν με 3 γκολ από το 70' μέχρι το 81'. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έμεινε στον πάγκο, ενώ ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ήταν εκτός αποστολής.

# Ο Ορέστης Καρνέζης υπερασπίστηκε την εστία της Ουντινέζε στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Τζένοα, ενώ ο Παναγιώτης Κονέ βγήκε ως αλλαγή στο 69'.

Τα αποτελέσματα της 29η αγωνιστικής

Σάββατο 4 Απριλίου 2014

13:30 Ρόμα - Νάπολι 1-0

(25' Πιάνιτς)

16:00 Βερόνα - Τσεζένα 3-3

(3', 62' Τόνι, 30' Γκόμες - 70' Καρμπονέρο, 77' Μπριέντζα, 81' Σούτσι)

16:00 Σασουόλο - Κιέβο 1-0

(23' πέν. Μπεράρντι)

16:00 Κάλιαρι - Λάτσιο 1-3

(49' Σάου - 31' Κλόζε, 60' πέν. Μπίγλια, 90+2' Παρόλο)

16:00 Παλέρμο - Μίλαν 1-2

(72' πέν. Ντιμπάλα - 37' Τσέρτσι, 83' Μενέζ)

16:00 Ίντερ - Πάρμα 1-1

(25' Γκουαρίν - 44' Λίλα)

16:00 Αταλάντα - Τορίνο 1-2

(74' Πνιίγια - 20' Κουαλιαρέλα, 39' Γκλικ)

16:00 Τζένοα - Ουντινέζε 1-1

(19' Ντε Μαϊό - 68' Τερό)

19:30 Φιορεντίνα - Σαμπντόρια 2-0

(61' Ντιαμάντι, 64' Σαλάχ)

22:00 Γιουβέντους - Έμπολι 2-0

(43' Τέβες, 90+4' Περέιρα)

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Βερόνα (4-3-3): Μπενούσι, Πιζάνο, Μόρας, Ροντρίγκες, Μπρίβιο (83' Λόπες), Σάλα, Γκρέκο, Χάλφρεντσον (69' Ομπαντί), Γιάνκοβιτς, Τόνι, Γκόμες (83' Καμπανιάρο)

Τσεζένα (4-3-1-2): Λεάλι, Πέρικο, Καπέλι, Κράιντς, Λουκίνι, Τζιόρτζι, Ντε Φέουντις (37' Κασιόνε), Πουλτζέτι (59' Καρμπονέρο), Μπριέντζα, Ντεφρέλ, Τζούριτς (76' Σούτσι)

Σασουόλο (4-3-3): Κονσίλι, Βερσάλικο (81' Ταϊντέρ), Καναβάρο, Ατσέρμπι, Πελούζο, Μπρίγκι, Μισιρόλι, Μπιοντίνι, Μπεράρντι (73' Νατάλι), Φλόκαρι, Φλόρο Φλόρες (62' Λόνγκι)

Κιέβο (4-4-2): Μπιτσάρι, Φρε, Γκαμπερίνι, Σέζαρ, Ζουκάνοβιτς (74' Χετεμάι), Στσελότο (68' Πελισιέρ), Ίσκο, Ραντοβάνοβιτς, Μπίρσα (65' Μπότα), Παλόσκι, Μετζιορίνι

Κάλιαρι (4-3-3): Μπέρκιτς, Μπαλτζάνο, Ροσετίνι, Ντιακιτέ, Αβελάρ, Ντεσένα (59' Έκνταλ), Κρίζετιγκ, Πέδρο, Φαρίας (72' Καπουάνο), Σάου (79' Τσοπ), Εμποκού

Λάτσιο (4-3-3): Μαρκέτι, Μπάστα, Ντε Φράι, Μαουρίσιο, Μπράαφχαϊντ, Παρόλο, Μπίγλια, Μάουρι (59' Κατάλντι), Καντρέβα (59' Κεϊτά), Κλόζε (81' Λούλιτς), Άντερσον

Αταλάντα (3-3-2-2): Σπορτιέλο, Μπιάβα, Στεντάρντο, Μπελίνι (50' Μαζιέλο), Τζαπακόστα (62' Μπιάνκι), Τσιγκαρίνι, Ντραμέ, Καρμόνα (46' Ντ' Αλεσάντρο), Μιλιάτσιο, Πινίγια, Μοράλες

Τορίνο (3-5-2): Παντέλι, Μακσίμοβιτς, Γκλικ, Μορέτι, Πέρες, Βίβες (82' Μπάσα), Γκάτσι, Ελ Καντουρί, Μολινάρο (60' Νταρμιάν), Κουαλιαρέλα, Λόπες (55' Αμαουρί)

Τζένοα (3-4-3): Λαμάνα, Ντε Μαϊό, Μπουρδίσο, Ρονκάγλια, Εντενίλσον (74' Κούτσκα), Ρονκόν, Κόστα, Μπεργκντίς, Φαλκέ (87' Λεστιέν), Μποριέλο (76' Νιανγκ), Περότι

Ουντινέζε (3-5-2): Καρνέζης, Γουαγκέ, Πίρις, Ερτό (57' Αλάν), Γουιντμέρ, Γκιλιέρμε, Πίντζι, Κονέ (69' Μπαντού), Σίλβα, Τερό, Πέριτσα (74' Ντι Νατάλε)

Φιορεντίνα (4-3-2-1): Νέτο, Ρίτσαρντς, Ροντρίγκες, Μπασάντα, Αλόνσο, Ακουιλάνι (83' Βάργκας), Μπάντελι, Βαλέρο, Ντιαμάντι (76' Φερνάντες), Σαλάχ (90' Λατσάρι), Γκόμες

Σαμπντόρια (4-3-3): Βιβιάνο, Ντε Σιλβέστρι (74' Βσόλεκ), Σιλβέστρε, Ρομανιόλι (83' Μουνιός), Ρετζίνι, Σοριάνο (67' Μπερχέσιο), Παλόμπο, Ομπιάνγκ, Έντερ, Μουριέλ, Ετό

News 24/7

24MEDIA NETWORK