37η αγ.: Η Γιουβέντους αφήνει εκτός Champions League τη Νάπολι (VIDEO)

Η απονομή του πρωταθλήματος στη Γιουβέντους συνδυάστηκε με νίκη 3-1 επί της Νάπολι στο Τορίνο, σε μία γιορτή του ποδοσφαίρου και της μνήμης. Η Τζένοα πέταξε (σε πρώτο βαθμό) εκτός Ευρώπης την Ίντερ με τη νίκη 3-2 και πλέον περιμένει άδεια για να παίξει στο Europa League.

37η αγ.: Η Γιουβέντους αφήνει εκτός Champions League τη Νάπολι (VIDEO)

Η Γιουβέντους παρέλαβε το 31ο σκουντέτο στην ιστορία της και το γιόρτασε με νίκη 2-1 επί της Νάπολι, που εξαφανίζει τις ρεαλιστικές ελπίδες εξόδου στο Champions League της νέας περιόδου, μία αγωνιστική πριν από την "αυλαία" της Serie A. Η "γηραιά κυρία" είχε... διπλή γιορτή, αφού πλην του πρωταθλήματος, 4 ημέρες νωρίτερα είχε κατακτήσει και το Coppa Italia. Οι "παρτενοπέι" δεν πτοήθηκαν απέναντι στην νταμπλούχο Ιταλίας και μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ψάχνοντας το γκολ. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν κράτησε το μηδέν και με το πέρασμα των λεπτών, οι γηπεδούχο έγιναν πιο επιθετικοί. Στο 13ο λεπτό, μάλιστα, ο Ρομπέρτο Περέιρα άνοιξε το σκορ για τους "μπιανκονέρι". Στο 39ο λεπτό της συνάντησης, το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι από το κορεό που είχαν ετοιμάσει οι φίλοι του συλλόγου για τα 39 θύματα της τραγωδίας του "Χέιζελ" (29 Μαΐου 1985) στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με αντίπαλο τη Λίβερπουλ.

37η αγ.: Η Γιουβέντους αφήνει εκτός Champions League τη Νάπολι (VIDEO)

Στο 2ο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα βελτιώθηκε πολύ, αφού η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, με την είσοδο του Μανόλο Γκαμπιαντίνι, έγινε πιο επικίνδυνη. Ο Μπουφόν επανήλθε στο προσκήνιο και στο 50' έπιασε την εκτέλεση πέναλτι του Λορέντζο Ινσίνιε, αλλά στην επαναφορά ο Νταβίδ Λόπεθ ισοφάρισε σε 1-1. Μετά από εκατέρωθεν ευκαιρίες, ο Στέφανο Στουράρο ανέκτησε το προβάδισμα για λογαριασμό της Γιουβέντους, η οποία παρατάχθηκε με μείγμα βασικών και αναπληρωματικών στην ενδεκάδα, μεταξύ των οποίων και ο Κουάντουο Ασαμόα στην επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά από τον τραυματισμό του τον Νοέμβριο. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Μιγκέλ Μπρίτος χτύπησε με το κεφάλι τον Άλβαρο Μοράτα εκτός δράσης, αποβλήθηκε, και από το σημείο του πέναλτι, ένας άλλος άτυχος από τραυματισμούς παίκτης της Γιουβέντους, ο Σιμόνε Πέπε, έγραψε το τελικό 3-1.

Γιουβέντους (4-3-1-2): Μπουφόν, Παντοΐν, Μπαρτζάλι (46' Μπονούτσι), Ογκμπόνα, Ασαμόα, Στουράρο, Μαρκίζιο (71' Πίρλο), Πογκμπά, Περέιρα (79' Πέπε), Μοράτα, Κομάν

Νάπολι (4-2-3-1): Αντούχαρ, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Μπρίτος, Γκουλάμ, Λόπεθ, Γκάργκανο (78' Ζορζίνιο), Καγεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε (68' Χάμσικ), Ιγκουαΐν (68' Γκαμπιαντίνι)

Genoa's Iago Leonardo Pavoletti and Juraj Kucka jubilate after 4-1 against Torino, during the seria A soccer match Genoa-Torino at the Luigi Ferraris stadium in Genoa, Italy, 11 may 2015.
ANSA/FRANCESCO DOLCI
Genoa's Iago Leonardo Pavoletti and Juraj Kucka jubilate after 4-1 against Torino, during the seria A soccer match Genoa-Torino at the Luigi Ferraris stadium in Genoa, Italy, 11 may 2015. ANSA/FRANCESCO DOLCI ANSA

Ένα γκολ του Γιουράι Κούτσκα στο 89ο λεπτό έστειλε την Τζένοα στο Europa League (τουλάχιστον αγωνιστικά) και κρατάει την Ίντερ εκτός Ευρώπης, μετά από το τελικό 3-2 της Γένοβας. Η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι εξασφάλισε βαθμολογικά το "εισιτήριο" μετά από αυτήν τη νίκη, αν και αδυνατεί να εξασφαλίσει άδεια από την UEFA, με συνέπεια η θέση ακόμα να "αιωρείται". Παρ' όλα αυτά, έδωσε μία εκπληκτική μάχη με αντίπαλο τους "νερατζούρι" που έπαιζαν το τελευταίο χαρτί τους για ευρωπαϊκή έξοδο.

GENOA, ITALY - MAY 23:  Mauro Emanuel Icardi (R) of FC Internazionale Milano scelebrates after scoring the opening goal during the Serie A match between Genoa CFC and FC Internazionale Milano at Stadio Luigi Ferraris on May 23, 2015 in Genoa, Italy.  (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
GENOA, ITALY - MAY 23: Mauro Emanuel Icardi (R) of FC Internazionale Milano scelebrates after scoring the opening goal during the Serie A match between Genoa CFC and FC Internazionale Milano at Stadio Luigi Ferraris on May 23, 2015 in Genoa, Italy. (Photo by Marco Luzzani/Getty Images) GETTY IMAGES

Τα γκολ των "ιντερίστι" σημείωσαν δύο πρώην κάτοικοι της πόλης, ο άλλοτε αντίπαλος με τη Σαμπντόρια Μάουρο Ικάρντι και ο πρώην άσος της Τζένοα Ροδρίγο Παλάσιο. Ενδιάμεσα είχε σκοράρει ο Λεονάρντο Παβολέτι, ενώ η γκάφα των Σαμίρ Χαντάνοβιτς και Αντρέα Ρανόκια έφεραν την ισοφάριση 2-2 από τον Μαξίμ Λεστιέν. Ο Σλοβένος τερματοφύλακας διόρθωσε το λάθος του στο 2ο ημίχρονο με ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις, η Ίντερ είχε κι αυτή ευκαιρίες και δοκάρια και τελικά το νικητήριο γκολ ήρθε από τον Κούτσκα, που με το 3-2 αφήνει το Μιλάνο για πρώτη φορά στην ιστορία δίχως εκπρόσωπο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τζένοα (3-4-3): Περίν, Ρονκάγλια, Μπουρδίσο, Ντε Μαϊό, Ρινκόν, Μπερτολάτσι, Κούτσκα, Εντενίλσον (90+4' Ταμπέ), Φαλκέ (83' Ίτσο), Παβολέτι, Λεστιέν (77' Λασάλτ)

Ίντερ (4-3-1-2): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο (87' Πούσκας), Ρανόκια, Ζουάν, Ναγκατόμο, Μπρόζοβιτς (76' Σατσίρι), Μέδελ, Κόβατσιτς, Ερνάνες, Παλάσιο (77' Μπονατσόλι), Ικάρντι

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Μάριος Οικονόμου έπαιξε σε όλο το παιχνίδι της Μπολόνια με την Βίρτους Λαντσιάνο (νίκη 1-0) και οι "ροσομπλού" τερμάτισαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα δώσουν πλέι οφ για την επάνοδο στη Serie A.

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

19:00 Γιουβέντους - Νάπολι 3-1

(13' Περέιρα, 77' Στουράρο, 90+3' πέν. Πέπε - 50' Λόπεθ)

21:45 Τζένοα - Ίντερ 3-2

(24' Παβολέτι, 41' Λεστιέν, 89' Κούτσκα - 19' Ικάρντι, 30' Παλάσιο)

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

13:30 Έμπολι - Σαμπντόρια

16:00 Κιέβο - Αταλάντα

16:00 Τσεζένα - Κάλιαρι

16:00 Παλέρμο - Φιορεντίνα

16:00 Πάρμα - Βερόνα

16:00 Ουντινέζε - Σασουόλο

21:45 Μίλαν - Τορίνο

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

19:00 Λάτσιο - Ρόμα

News 24/7

24MEDIA NETWORK