14η αγ.: Ανεβαίνει η Ρόμα, στοπ σε Φιορεντίνα

Η Ρόμα έφτασε στη 2η νίκη της μέσα στην εβδομάδα, αφού μετά την Τορίνο, υπέταξε και την Πεσκάρα στο "Αντριάτικο" με 1-0 για την 14η αγωνιστική της Serie A. Η "γκρανάτα", πάντως, ανέκαμψε και σταμάτησε τη φορμαρισμένη Φιορεντίνα.

AS Roma Mattia Destro (R) celebrates with his temmates after scoring the 0-1 during the Serie A soccer match between Pescara and AS Roma at Adriatico stadium in Pescara, Italy, 25 November 2012 .   ANSA/MASSIMILIANO SCHIAZZA
AS Roma Mattia Destro (R) celebrates with his temmates after scoring the 0-1 during the Serie A soccer match between Pescara and AS Roma at Adriatico stadium in Pescara, Italy, 25 November 2012 . ANSA/MASSIMILIANO SCHIAZZA ANSA

Η... ανάρρωση της Ρόμα από τις πρόσφατες αποτυχίες συνεχίζεται και μάλιστα με... ασυνήθιστο τρόπο, αφού όχι μόνο νίκησε με 1-0 την Πεσκάρα στο "Αντριάτικο", κατάφερε να κρατήσει για πρώτη φορά να κρατήσει γηπεδούχο στο μηδέν. Και μάλιστα με το μειονέκτημα της... γνώσης, αφού ο νέος τεχνικός των "δελφινιών", Κριστιάνο Μπεργκόντι, έχει παίξει υπό τις οδηγίες του προπονητή των "τζιαλορόσι" Ζντένεκ Ζέμαν στη Λάτσιο και γνωρίζει πολύ καλά την τακτική του Τσέχου.

14η αγ.: Ανεβαίνει η Ρόμα, στοπ σε Φιορεντίνα

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν από πολύ νωρίς με τον Ματία Ντέστρο, με το νεαρό επιθετικό να έχει σπουδαία ευκαιρία λίγο αργότερα για το 2-0, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Ματία Περίν του είπε "όχι". Ο Φραντσέσκο Τότι ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο δημιουργός κάθε σημαντικής επιθετικής προσπάθειας της Ρόμα και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης βοήθησε κι αυτός από την πλευρά του στα 87 λεπτά που αγωνίστηκε, μέχρι ο Ζέμαν να κάνει το... καθήκον του και να βγάλει μέσο, ρίχνοντας επιθετικό με το σκορ υπέρ του στο 1-0.

14η αγ.: Ανεβαίνει η Ρόμα, στοπ σε Φιορεντίνα

Μετά από 5 σερί αποτυχημένες προσπάθειες, βρέθηκε ο αντίπαλος που αντιστάθηκε στη Φιορεντίνα και της πήρε βαθμούς. Ο λόγος για την Τορίνο, η οποία περιόρισε τους "βιόλα" στην ισοπαλία 2-2. Η "γκρανάτα" πήρε προβάδισμα με τον πρώην εξτρέμ των φιλοξενουμένων, Αλέσιο Τσέρτσι, αλλά η διαφορά επιπέδου ήταν εμφανής.

14η αγ.: Ανεβαίνει η Ρόμα, στοπ σε Φιορεντίνα

Η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα επέβαλε το παιχνίδι της στον αγωνιστικό χώρο και στο 74ο λεπτό κέρδισε πέναλτι, το οποίο (μετά τα πολλά χαμένα της φετινής σεζόν) μετέτρεψε σε γκολ ο Αργεντινός στόπερ Γκονσάλο Ροντρίγκες. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βάλτερ Μπίρσα έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά ο Μουνίρ ελ Χαμνταουί στο 94ο λεπτό έγραψε το τελικό 2-2 που φέρνει τους Τοσκανούς στη 2η θέση, ισόβαθμους με την Ίντερ.

Σε ρυθμούς twitter

14η αγ.: Ανεβαίνει η Ρόμα, στοπ σε Φιορεντίνα

# Φόρο τιμής στον Τζορτζ Μπεστ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 7 χρόνια απέτισαν με πανό οι οπαδοί της Ρόμα. " THE LAST DRINK... Goodbye GEORGE. You are the BEST!!! Roma Casual Firm", ήταν το μήνυμα.

# Με το γκολ στο σικελικό ντέρμπι, ο Φαμπρίτζιο Μίκολι έφτασε τα 100 στη Serie A.

# Ο Καμίλ Γκλικ της Τορίνο και ο Λούκα Τόνι της Φιορεντίνα συγκρούστηκαν με το κεφάλι και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν τραυματίες.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής

Παλέρμο - Κατάνια 3-1

(10' Μίκολι, 49', 60' Ίλιτσιτς - 70' Λόντι)

Αταλάντα - Τζένοα 0-1

(39' Μπερτολάτσι)

Κιέβο - Σιένα 0-0

Πεσκάρα - Ρόμα 0-1

(5' Ντέστρο)

Σαμπντόρια - Μπολόνια 1-0

(61' Πόλι)

Τορίνο - Φιορεντίνα 2-2

(40' Τσέρτσι, 76' Μπίρσα - 74' πέν. Ροντρίγκες, 84' Ελ Χαμνταουί)

Μίλαν - Γιουβέντους 1-0

(31' πέν. Ρομπίνιο)

26/11 20:00 Κάλιαρι - Νάπολι

26/11 22:00 Πάρμα - Ίντερ

27/11 21:45 Λάτσιο - Ουντινέζε

Τα υπόλοιπα videos της 14ης αγωνιστικής

Παλέρμο - Κατάνια 3-1

Αταλάντα - Τζένοα 0-1

Σαμπντόρια - Μπολόνια 1-0

Κιέβο - Σιένα 0-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK