23η αγ.: Καθάρισε ο Μπαλοτέλι στο ντεμπούτο του

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος έβαλε δύο γκολ στο ντεμπούτο του, η Μίλαν ξεπέρασε το εμπόδιο της Ουντινέζε (2-1) με ανύπαρκτο πέναλτι στο 94'. Το 4ο εφετινό γκολ του Παναγιώτη Κονέ χάρισε στην Μπολόνια τη νίκη επί της Πεσκάρα με 3-2. Μόνη πρώτη η Γιουβέντους μετά το 2-1 επί της Κιέβο στη Βερόνα.

23η αγ.: Καθάρισε ο Μπαλοτέλι στο ντεμπούτο του

Κυρίαρχη ήταν η Μίλαν στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Ουντινέζε. Μετά από μία χαμένη ευκαιρία στο 1ο λεπτό του αγώνα, ο Μάριο Μπαλοτέλι έγινε αποδέκτης μιας πάσας του Στεφάν Ελ Σαραουί στο 25' και έδωσε το προβάδισμα στους "ροσονέρι", οι οποίοι είχαν τον πλήρη έλεγχο μέχρι την ανάπαυλα.

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι άφησε αδικαιολόγητα το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και θα το πλήρωνε με απώλεια δύο βαθμών αν δεν υπήρχε ο διαιτητής Πάολο Βαλέρι. Στο 55ο λεπτό η άμυνα των γηπεδούχων πιάστηκε στον ύπνο και μετά από ωραία συνεργασία των Αντόνιο ντι Νατάλε, Λουίς Μουριέλ και Τζιαμπιέρο Πίντσι, ο τελευταίος ισοφάρισε.

Οι παίκτες της Μίλαν δεν αφυπνίστηκαν από το γκολ του Πίντσι και με εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Ρικάρντο Μοντολίβο στο 92' δεν άσκησαν πίεση προς τα καρέ του Ντανιέλε Παντέλι. Τελικά ο Ελ Σαραουί βρέθηκε στο έδαφος μετά από -καθαρό- τάκλιν του Τομάς Ορτό, ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι και ο Μπαλοτέλι χάρισε τη νίκη στη νέα του ομάδα.

23η αγ.: Καθάρισε ο Μπαλοτέλι στο ντεμπούτο του

Τα γκολ του Παναγιώτη Κονέ σημαίνουν βαθμοί και προκρίσεις τη φετινή σεζόν για την Μπολόνια κι ο 25χρονος Έλληνας τήρησε αυτήν την παράδοση και στο "Αντριάτικο". Το ακροβατικό τέρμα του στο 66ο λεπτό της συνάντησης με την Πεσκάρα έδωσε τη νίκη 3-2 στους "ροσομπλού", σε ένα ματς... 6 πόντων απέναντι σε έναν αντίπαλο με τον ίδιο στόχο, την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το 4ο φετινό γκολ του διεθνή μέσου ολοκλήρωσε την ανατροπή των φιλοξενουμένων, οι οποίοι είχαν ισοφαρίσει λίγο νωρίτερα με τον Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με 2 πέναλτι των Βλάντιμιρ Βάις και Γκαετάνο ντ' Αγκοστίνο, ενώ η Μπολόνια είχε ισοφαρίσει ενδιάμεσα με τον ίίδιο τρόπο και εκτελεστή τον Αλεσάντρο Ντιαμάντι. Ο Κονέ, μάλιστα, θα μπορούσε να διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας του Στέφανο Πιόλι στο 82', όταν επιχείρησε μακρινό σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Ματία Περίν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος κάθισε στον πάγκο της Μπολόνια, αλλά δεν πήρε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής με τη νέα ομάδα του.

23η αγ.: Καθάρισε ο Μπαλοτέλι στο ντεμπούτο του

Η Νάπολι έπιασε τη Γιουβέντους μία ημέρα νωρίτερα και η "γηραιά κυρία" αντέδρασε άμεσα, επικρατώντας 2-1 της Κιέβο στη Βερόνα, με συνέπεια να ανακτήσει τα ηνία στον πίνακα της βαθμολογίας. Η πληθώρα απουσιών ανάγκασε τον Αντόνιο Κόντε να χρησιμοποιήσει τον εκτός πλάνων επιθετικό Αλεσάντρο Μάτρι στη βασική ενδεκάδα κι ενώ στον πάγκο καθόταν ο νεοαποκτηθείς Νικολά Ανελκά. Ο διεθνής Ιταλός δικαίωσε τον προπονητή του μέσα σε 10 λεπτά, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους, που ήταν καλύτεροι κι έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για γκολ.

23η αγ.: Καθάρισε ο Μπαλοτέλι στο ντεμπούτο του

Στο 42ο λεπτό ο Στέφαν Λίχτσταϊνερ "διόρθωσε" το λάθος του για μία χαμένη ευκαιρία νωρίτερα, κάνοντας το 2-0 για τους "μπιανκονέρι" που σίγησαν το "Μπεντεγκόντι". Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με τον Σιρίλ Τερό, αλλά η μείωση του σκορ δεν επέφερε περαιτέρω απειλές για τους πρωταθλητές Ιταλίας, που κράτησαν τη νίκη με άνεση και αποσπάστηκαν από τη Νάπολι στον πίνακα της βαθμολογίας.

23η αγ.: Καθάρισε ο Μπαλοτέλι στο ντεμπούτο του

Τέσσερα λεπτά. Τόσα χρειάστηκαν Σιένα και Ίντερ στην προσπάθεια να πάρουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι της Τοσκάνης με τους γηπεδούχους να σημειώνουν περισσότερα γκολ σε αυτό το χρονικό διάστημα και να φτάνουν εν τέλει στη νίκη με 3-1. Το εκπληκτικό πρώτο ημίωρο σημαδεύθηκε από το 4λεπτο μεταξύ 21' και 24'. Μετά από εκατέρωθεν καλές ευκαιρίες, ο Ίνοσεντ Εμεγκάρα άνοιξε το σκορ για τη Σιένα, αλλά στην επόμενη επίθεση ο Αντόνιο Κασάνο ισοφάρισε σε 1-1. Στο 24' ο Αλέσιο Σέστου ανέκτησε το προβάδισμα της ομάδας του Τζιουζέπε Ιακίνι, η οποία είχε το μομέντουμ και έχασε ευκαιρίες για να αυξήσει άμεσα το σκορ.

23η αγ.: Καθάρισε ο Μπαλοτέλι στο ντεμπούτο του

Κάτι τέτοιο έγινε εν τέλει στο 55ο λεπτό, όταν ο Κρίστιαν Κίβου ανέτρεψε τον Εμεγκάρα μέσα στην περιοχή και αποβλήθηκε. Ο Αλεσάντρο Ροζίνα που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, νίκησε τον κορυφαίο τερματοφύλακα της Serie A στις επεμβάσεις πέναλτι τα τελευταία χρόνια, Σαμίρ Χαντάνοβιτς, έγραψε το 3-1 και έβαλε τις βάσεις για το "τρίποντο". Όταν το δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Φρέντι Γκουαρίν λίγο αργότερα, οι ελπίδες των "νερατζούρι" στέρεψαν, με συνέπεια να απομακρυνθούν κι άλλο από την κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας.

23η αγ.: Καθάρισε ο Μπαλοτέλι στο ντεμπούτο του

Το πάθος και η θέληση της Τζένοα της έδωσε τη νίκη στο "Λουίτζι Φεράρις" με 3-2 επί της Λάτσιο, αν και... αργοπορημένη. Το γκολ του Μάρκο Ριγκόνι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων απένειμε δικαιοσύνη για τους "γκριφόνι", οι οποίοι ήταν ανώτεροι σε όλο το ματς και στα τελευταία λεπτά, μετά την ισοφάριση των φιλοξενούμενων, έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρουν νωρίτερα το "τρίποντο". Η ομάδα του Νταβίντε Μπαλαρντίνι, καλά στημένη στο γήπεδο, εξουδετέρωσε τις απειλές των "λατσιάλι" και προηγήθηκε με 2 γκολ των Μάρκο Μποριέλο και Αντρέα Μπαρτολάτσι στο 1ο ημίχρονο.

23η αγ.: Καθάρισε ο Μπαλοτέλι στο ντεμπούτο του

Η αστοχία στέρησε τη δυνατότητα στον Μποριέλο να αυξήσει το δείκτη του σκορ στη συνέχεια, ενώ η μείωση του σκόρ από τον Σέρτζιο Φλόκαρι έβαλε ξανά τη Λάτσιο στο παιχνίδι. Ο Σεμπαστιάν Φρε κράτησε το προβάδισμα της Τζένοα σε προσπάθεια του Αμπντουλέιγ Κονκό στο 75', αλλά δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά στο 82', στο πέναλτι του Στέφανο Μάουρι, με το οποίο ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι. Οι καταιγιστικοί στα τελευταια λεπτά "γκριφόνι", όμως, βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα ακόμα μία φορά και έφτασαν στη νίκη που τους έβγαλε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

23η αγ.: Καθάρισε ο Μπαλοτέλι στο ντεμπούτο του

Η πρώτη νίκη της Φιορεντίνα μέσα στο 2013 είναι γεγονός. Μετά από ένα κακό σερί 4 αγώνων με 3 ήττες και μία ισοπαλία, οι "βιόλα" αναδιοργανώθηκαν και έφτασαν στο 2-0 επί της Πάρμα, η οποία με τη σειρά της φαίνεται να περνάει τη δική της περίοδο ντεφορμαρίσματος. Αν και το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μέχρι να προηγηθούν οι γηπεδούχοι, το λάθος στήσιμο του Ρομπέρτο Ντοναντόνι κόστισε στους "παρμέντσι".

23η αγ.: Καθάρισε ο Μπαλοτέλι στο ντεμπούτο του

Οι παίκτες του Βιτσέντζο Μοντέλα εκμεταλλεύθηκαν το πλάτος του γηπέδου, όντας τις περισσότερες φορές αμαρκάριστοι από τους φιλοξενούμενους. Δύο σέντρες έφεραν και τα γκολ του αγώνα, πρώτα με τον Λούκα Τόνι στο 27' και στη συνέχεια με τον Στέβαν Γιόβετιτς στο 50ό λεπτό. Οι αλλαγές του Ντοναντόνι δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα για την Πάρμα (ο Σωτήρης Νίνης δεν ήταν μέσα σε αυτές) και η Φιορεντίνα πήρε τη νίκη και επέστρεψε στην 5η θέση του πίνακα της βαθμολογίας.

Σε ρυθμούς twitter

# Στον πάγκο έμεινε ο Νίκος Σπυρόπουλος στο πρώτο παιχνίδι της νέας ομάδας του, της Κιέβο.

# Ο Αλέξανδρος Τζόρβας παρακολούθησε από τον πάγκο τη συγκλονιστική νίκη της Τζένοα επί της Λάτσιο.

# Παρότι φιλοξενούμενοι, οι φίλαθλοι της Γιουβέντους προκάλεσαν ξανά με εμετικά συνθήματα εναντίον του Μάριο Μπαλοτέλι. Υπενθυμίζεται ότι όταν ο νεαρός Ιταλός επιθετικός αγωνιζόταν στην Ίντερ, οι "μπιανκονέρι" είχαν τιμωρηθεί για ρατσιστικά συνθήματα των φιλάθλων τους εναντίον του.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Ρόμα - Κάλιαρι 2-4

(35' Τότι, 93' Μαρκίνιο - 3' Ναϊνγκoλάν, 46' αυτ. Γκοϊκοετσέα, 53' Σάου, 71' Πιζάνο)

Τορίνο - Σαμπντόρια 0-0

Νάπολι - Κατάνια 2-0

(31' Χάμσικ, 44' Καναβάρο)

Κιέβο - Γιουβέντους 1-2

(52' Τερό - 10' Μάτρι, 42' Λίχτσταϊντερ)

Φιορεντίνα - Πάρμα 2-0

(28' Τόνι, 50' Γιόβετιτς)

Τζένοα - Λάτσιο 3-2

(16' Μποριέλο, 22' Μπερτολάτσι, 90+5' Ριγκόνι - 58' Φλόκαρι, 82' πέν. Μάουρι)

Παλέρμο - Αταλάντα 1-2

(83' Νέλσον - 54' Καρμόνα, 72' Ντένις)

Πεσκάρα - Μπολόνια 2-3

(30' πέν. Βάις, 45' πέν. Ντ' Αγκοστίνο - 34' πέν. Ντιαμάντι, 50' Τζιλαρντίνο, 66' Κονέ)

Σιένα - Ίντερ 3-1

(21' Εμεγκάρα, 25' Σέστου, 55' πέν. Ροζίνα - 22' Κασάνο)

Μίλαν - Ουντινέζε 2-1

(25', 94' πέν. Μπαλοτέλι - 55' Πίντσι)

Τα υπόλοιπα videos της 23ης αγωνιστικής

Παλέρμο - Αταλάντα 1-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK