20ή αγ.: Σπάει τα κοντέρ ο Βιδάλ, σαν σε προπόνηση η Ρόμα

Ο Αρτούρο Βιδάλ σημείωσε 2 γκολ κι έφτασε τα 10, όσα και πέρυσι όταν και χρίστηκε αρχισκόρερ της Γιουβέντους, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη 4-2 επί της Σαμπντόρια για την 20ή αγωνιστική της Serie A. Η Ρόμα έκανε πάρτι με αντίπαλο τη Λιβόρνο στο "Ολίμπικο", βασικός ο Βασίλης Τοροσίδης.

20ή αγ.: Σπάει τα κοντέρ ο Βιδάλ, σαν σε προπόνηση η Ρόμα

Η Γιουβέντους απέτυχε να "καθαρίσει" τη δουλειά με αντίπαλο τη Σαμπντόρια από νωρίς, αλλά όσο η επίθεσή της πετάει "φωτιές", τίποτα δεν τη σταματάει. Η νίκη 4-2 ήταν η 12η σερί στο πρωτάθλημα, διευρύνοντας το ρεκόρ συλλόγου, όσο κι αν προσπάθησαν να αντισταθούν οι Γενοβέζοι. Οι "μπιανκονέρι" πήραν γρήγορα προβάδισμα 2 τερμάτων με τους φορμαρισμένους Αρτούρο Βιδάλ και Φερνάντο Γιορέντε, αλλά η τύχη βοήθησε την ομάδα του Σίνισα Μιχάιλοβιτς, η οποία μείωσε με αυτογκόλ του Αντρέα Μπαρτζάλι.

20ή αγ.: Σπάει τα κοντέρ ο Βιδάλ, σαν σε προπόνηση η Ρόμα

Ο Βιδάλ δεν το άφησε να περάσει έτσι και αύξησε την απόσταση ξανά στα 2 τέρματα με πέναλτι, συνεχίζοντας μία εκπληκτική χρονιά, μετά από την περσινή όπου αναδείχθηκε αρχισκόρερ της Γιουβέντους με 10 γκολ στη Serie A. Ακόμα και το 10ο φετινό τέρμα του Χιλιανού μέσου στο πρωτάθλημα δεν ήταν αρκετό για να διώξει το άγχος των γηπεδούχων. Ακόμα μία αναμπουμπούλα στην περιοχή της Γιουβέντους, ακόμα ένα γκολ, με τον Μανόλο Γκαμπιαντίνι, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα έπιασε ένα φοβερό σουτ που κατέληξε στο δοκάρι. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν χρειάστηκε να επέμβει 2 φορές για να κρατήσει με τη σειρά του το 3-2, μέχρι να αναλάβει δράση ένας ακόμα σπουδαίος μέσος των "μπιανκονέρι", ο Πολ Πογκμπά, που με μία βολίδα έξω από την περιοχή έγραψε το τελικό 4-2.

Γιουβέντους (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Ογκμπόνα, Κιελίνι, Λίχτσταϊνερ, Βιδάλ, Μαρκίζιο, Πόγκμπα, Ασαμόα (80' Πελούζο), Τέβες (85' Τζιοβίνκο), Γιορέντε (85' Κουαλιαρέλα)

Σαμπντόρια (4-2-3-1): Ντα Κόστα, Ντε Σιλβέστρι, Μουσταφί (52' Κόστα), Γκασταλντέλο, Ρετζίνι, Παλόμπο, Ομπιάνγκ, Γκαμπιαντίνι, Μπιάρνασον (46' Ρενάν), Βσόλεκ (70' Σανσόνε), Έντερ

20ή αγ.: Σπάει τα κοντέρ ο Βιδάλ, σαν σε προπόνηση η Ρόμα

Η Ρόμα δεν χάνει το βηματισμό της μετά από την ήττα απέναντι στη Γιουβέντους και επικράτησε ακόμα μία φορά, αυτήν τη φορά απέναντι στη Λιβόρνο με 3-0 στο "Ολίμπικο", με τον Μόργκαν ντε Σάνκτις να μην χρειάζεται να αντιμετωπίσει σουτ προς την εστία του στα τελευταία 180 λεπτά. Από την ήττα στο ντέρμπι κορυφής, οι "τζιαλορόσι" μετρούν 3 νίκες, 8 γκολ υπέρ και κανένα κατά. Στο προηγούμενο παιχνίδι με αντίπαλο την Τζένοα, οι "γκριφόνι" δεν κατέγραψαν ούτε σουτ προς την εστία του 37χρονου τερματοφύλακα, ενώ τώρα οι παίκτες του υπηρεσιακού Ατίλιο Περότι δεν κατέγραψαν ούτε ένα εύστοχο σουτ. Η προετοιμασία τους, εξάλλου, έγινε μετ' εμποδίων, με τους τιφόζι να διακόπτουν την παρουσίαση του 67χρονου επέστρεψε στους πάγκους μετά από 1,5 χρόνο.

20ή αγ.: Σπάει τα κοντέρ ο Βιδάλ, σαν σε προπόνηση η Ρόμα

Η ομάδα του Ρουντί Γκαρσιά δεν είχε κάποιον αντίπαλο για να φοβηθεί και γι' αυτό έπιασε τους φιλοξενούμενους από τον λαιμό. Στο 6ο λεπτό ο Ματία Ντέστρο ήδη είχε ανοίξει το σκορ (είχε προηγηθεί οφσάιντ, πάντως), ενώ στο 36' η αναμπουμπούλα ευνόησε τον Κέβιν Στρότμαν. Το παιχνίδι είχε τελειώσει για την ομάδα του Βασίλη Τοροσίδη ( ο οποίος θα μιλήσει ζωντανά από τη Ρώμη στην εκπομπή SuperBall την Κυριακή), που άρχισε βασικός για πρώτη φορά μετά από καιρό στο πρωτάθλημα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 76' ο Άντεμ Λιάγιτς για τη Ρόμα, που έφτασε 47 βαθμούς μετά από 20 αγωνιστικές, ένα λιγότερο από το ρεκόρ του 2000-2001, σεζόν που στέφθηκε πρωταθλήτρια.

Ρόμα (4-3-2-1): Ντε Σάνκτις, Τοροσίδης, Μπενατιά, Καστάν, Ντοντό, Πιάνιτς (69' Ναϊνγκολάν), Ντε Ρόσι, Στρότμαν, Ζερβίνιο (67' Φλορέντζι), Λιάγιτς, Ντέστρο (79' Τότι)

Λιβόρνο (5-4-1): Μπάρντι, Πιτσίνι, Τσεκερίνι (76' Λαμπρούγκι), Ρινάουντο, Βαλεντίνι, Εμπάιγ, Μπενάσι (81' Μοσκέρα), Μπιατζιάντι, Ντάνκαν (46' Μπόρχα), Γκρέκο, Παουλίνιο

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Σάββας Γκέντσογλου έμεινε εκτός αποστολής της Σαμπντόρια για το παιχνίδι με τη Γιουβέντους.

# Η Γιουβέντους σκοράρει +3 γκολ σε 5 σερί παιχνίδια της Serie A για πρώτη φορά από την περίοδο Απρίλιος - Μάιος 1960.

# Ο Αντρέα Μπαρτζάλι σημείωσε το 4ο αυτογκόλ στη Serie A και ισοφάρισε τους Νταβίντε Αστόρι και Τσέζαρε Μπόβο, με τα περισσότερα αυτογκόλ στον νέο αιώνα.

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

19:00 Ρόμα - Λιβόρνο 3-0

(6' Ντέστρο, 36' Στρότμαν, 78' Λιάγιτς)

21:45 Γιουβέντους - Σαμπντόρια 4-2

(18', 41' πέν. Βιδάλ, 24' Γιορέντε, 78' Πογκμπά - 38' αυτ. Μπαρτζάλι, 69' Γκαμπιαντίνι)

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

13:30 Ουντινέζε - Λάτσιο

16:00 Αταλάντα - Κάλιαρι

16:00 Μπολόνια - Νάπολι

16:00 Κατάνια - Φιορεντίνα

16:00 Κιέβο - Πάρμα

16:00 Τζένοα - Ίντερ

16:00 Σασουόλο - Τορίνο

21:45 Μίλαν - Βερόνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK