18η αγ.: Ρωμαϊκό "όργιο" στη Μίλαν, η Λάτσιο προσπέρασε την Ίντερ

Η Ρόμα διέσυρε τη Μίλαν στο "Ολίμπικο" με 4-2 για τη 18η αγωνιστική της Serie A. Η Λάτσιο "χάλασε" το ντεμπούτο του πρώην τεχνικού της, Ντέλιο Ρόσι, στη Σαμπντόρια και με τη νίκη 1-0 προσπέρασε η Ίντερ, η οποία "πέταξε" βαθμούς στο Μιλάνο κόντρα στην Τζένοα. Η Φιορεντίνα έπιασε τους "νερατζούρι" μετά το θρίαμβο στο Παλέρμο. Λύτρωση στο τέλος για Νάπολι.

18η αγ.: Ρωμαϊκό "όργιο" στη Μίλαν, η Λάτσιο προσπέρασε την Ίντερ

Μόνο ντέρμπι δεν θύμισε η αναμέτρηση της Ρόμα με τη Μίλαν στο "Ολίμπικο". Μπορεί οι "ροσονέρι" να μετρούν περισσότερες νίκες απέναντι σε κάθε άλλον αντίπαλο στο πρωτάθλημα κόντρα στους "τζιαλορόσι", ωστόσο οι παίκτες του Ζντένεκ Ζέμαν έστησαν στον τοίχο τους φιλοξενούμενους και τους χτυπούσαν αδυσώπητα μέχρι να φτάσουν στη νίκη 4-2. Μόλις στο πρώτο ημίωρο, η Ρόμα βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 3 τέρματα από τους Νίκολας Μπουρδίσο, Πάμπλο Οσβάλντο και Έρικ Λαμένα. Ο τελευταίος, μαζί με τον Φραντσέσκο Τότι σμπαράλιασαν την άμυνα της Μίλαν και τον... Δούρειο Ίππο Φιλίπ Μεξές, που φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το διασυρμό των "ροσονέρι".

AS Roma Argentine forward Erik Lamela  C celebrates after scoring with teammates AS Roma Argentine forward Pablo Daniel Osvaldo R and AS Roma Bosnian midfielder Miralem Pjanic  L during the Italian Serie A football match between AS Roma and AC Milan on December 22, 2012, at the Olympic stadium in Rome. AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
AS Roma Argentine forward Erik Lamela C celebrates after scoring with teammates AS Roma Argentine forward Pablo Daniel Osvaldo R and AS Roma Bosnian midfielder Miralem Pjanic L during the Italian Serie A football match between AS Roma and AC Milan on December 22, 2012, at the Olympic stadium in Rome. AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI AFP

Ο Στεφάν ελ Σαραουί θα μπορούσε να φτάσει τα 15 τέρματα και να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 17', αλλά ο Μάουρο Γκοϊκοετσέα του είπε "όχι" στο τετ-α-τετ και ανέλαβε ξανά δράση στο 2ο μέρος. Με εξαίρεση το γκολ του Λαμέλα στο 61', η Ρόμα δεν πίεσε παραπάνω τις καταστάσεις και περίμενε το λάθος των φιλοξενουμένων, ώστε να ξεχυθεί σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Ο Ουρουγουανός τερματοφύλακας έκανε ορισμένες σπουδαίες επεμβάσεις και η (αυστηρή) αποβολή του Μαρκίνιος στο 78' έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να μειώσει κάπως την ντροπή. Στο 87' ο Τζιαμπάολο Πατσίνι με πέναλτι κι ένα λεπτό αργότερα ο Μπόγιαν Κρκιτς μείωσαν στο τελικό 4-2, που διατηρεί τη Ρόμα σε ευρωπαϊκή τροχιά και τη Μίλαν σε απόσταση.

18η αγ.: Ρωμαϊκό "όργιο" στη Μίλαν, η Λάτσιο προσπέρασε την Ίντερ

Λάτσιο και Ντέλιο Ρόσι ένωσαν ξανά τους δρόμους τους, μόνο για ένα παιχνίδι, όμως. Ο νέος τεχνικός της Σαμπντόρια υποδέχθηκε την ομάδα της οποίας ηγήθηκε για 4 χρόνια (2005-2009) και γνώρισε την ήττα 1-0, η οποία φέρνει την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς στη 2η θέση του πίνακα της βαθμολογίας, μπροστά από την Ίντερ.

18η αγ.: Ρωμαϊκό "όργιο" στη Μίλαν, η Λάτσιο προσπέρασε την Ίντερ

Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν νικητές από τη Γένοβα και από ένα ισορροπημένο παιχνίδι στο "Λουίτζι Φεράρις" χάρη σε ένα τέρμα του Ερνάνες στο 31ο λεπτό, σε ένα χρονικό σημείο όπου είχαν το μομέντουμ και κυνηγούσαν το γκολ.

18η αγ.: Ρωμαϊκό "όργιο" στη Μίλαν, η Λάτσιο προσπέρασε την Ίντερ

Η Ίντερ δεν κατάφερε να επιβληθεί της Τζένοα στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" και μετά το 1-1, έμεινε 9 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο, Γιουβέντους. Οι "νερατζούρι", παρά τις ευκαιρίες που έχασαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το τέρμα του Τσίρο Ιμόμπιλε από το 77'.

Ο Εστέμπαν Καμπιάσο, όμως, γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα στο 85ο λεπτό, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο νεαρός Κροάτης επιθετικός Μάρκο Λίβαγια θα μπορούσε να γίνει ήρωας για την ομάδα του Αντρέα Στραματσιόνι, ωστόσο έχασε την ευκαιρία της... σεζόν.

Foto Davide Anastasi/LaPresse
22 -12-2012 Palermo (Italia)
Sport Calcio Palermo-Fiorentina
Serie A Tim 2012 -2013
Nella foto:   gioia jovetic

Photo Davide Anastasi/LaPresse
22-12-2012 Palermo(Italy)
Sport Soccer
Palermo-Fiorentina
Serie A Tim 2012-2013
In the pic:  gioia jovetic
Foto Davide Anastasi/LaPresse 22 -12-2012 Palermo (Italia) Sport Calcio Palermo-Fiorentina Serie A Tim 2012 -2013 Nella foto: gioia jovetic Photo Davide Anastasi/LaPresse 22-12-2012 Palermo(Italy) Sport Soccer Palermo-Fiorentina Serie A Tim 2012-2013 In the pic: gioia jovetic LAPRESSE

Μαζί με τους "νερατζούρι", πλέον, στον πίνακα της βαθμολογίας βρίσκεται και η καταπληκτική Φιορεντίνα. Το δημιούργημα του Βιτσέντζο Μοντέλα τα βρήκε σκούρα για ένα ημίχρονο στη Σικελία απέναντι στην Παλέρμο, αλλά έφυγε με τη νίκη 3-0, που το έφερε στην 3η θέση του πίνακα της βαθμολογίας.

18η αγ.: Ρωμαϊκό "όργιο" στη Μίλαν, η Λάτσιο προσπέρασε την Ίντερ

Ο Στέβαν Γιόβετιτς άνοιξε το σκορ το 50ό λεπτό και στο 83' εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι (αλά Πανένκα) που κέρδισε ο Λούκα Τόνι. Λίγα λεπτά αργότερα, ο στόπερ Γκονσάλο Ροδρίγκες εκτέλεσε κι αυτός πέναλτι (το έχει ξανακάνει φέτος) γράφοντας το τελικό 3-0, που αφήνει τους "ροζανέρι" να παλεύουν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Για το τέλος άφησε την αντεπίθεσή της η Νάπολι, η οποία επικράτησε 2-0 της Σιένα στην Τοσκάνη. Οι "παρτενοπέι" έφτασαν στα γκολ στο 86' με τον Κρίστιαν Μάτζιο και στο 90' με τον Έντινσον Καβάνι (πέναλτι) και διατήρησαν την επαφή στη μάχη της 2ης θέσης της Serie A.

Napoli's Christian Maggio (L) and teammate Valon Beherami (R) fight for the the ball against Siena' Emanuele Calaio (2nd L) and Matteo Rubin (2nd R) during their serie A football match at Artemio Franchi stadium in Siena on December 22, 2012. AFP PHOTO / FABIO MUZZI
Napoli's Christian Maggio (L) and teammate Valon Beherami (R) fight for the the ball against Siena' Emanuele Calaio (2nd L) and Matteo Rubin (2nd R) during their serie A football match at Artemio Franchi stadium in Siena on December 22, 2012. AFP PHOTO / FABIO MUZZI AFP

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν σαν τη γάτα με το ποντίκι απέναντι στους ουραγούς της κατηγορίας και στο 2ο ημίχρονο δημιούργησαν αρκετές καλές στιγμές. Η κάλυψη των γηπεδούχων στην εστία του Τζιανλούκα Πέγκολο, όμως, ήταν ιδανική, μέχρι τη φάση του 86ου λεπτού, όταν ο Μάτζιο κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Λίγο αργότερα, ο Γκόραν Πάντεφ ανατράπηκε στην περιοχή και ο Καβάνι σκόραρε από τα 11 μέτρα, για να κάνει το 2-0 με το 13ο φετινό τέρμα του.

Σε ρυθμούς twitter

# Από το ντεμπούτο του Αντρέα Στραματσιόνι στον πάγκο της Ίντερ (στη νίκη 5-4 επί της Τζένοα) μέχρι την ισοπαλία με τους "γκριφόνι" στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" φέτος, η Ίντερ έχει συγκεντρώσει 52 πόντους, 17 λιγότερους από τη Γιουβέντους.

# Ο Αλέξανδρος Τζόρβας παρακολούθησε την αναμέτρηση της Τζένοα με την Ίντερ από τους πάγκους του "Τζιουζέπε Μεάτσα".

# Ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι δεν έδωσε χρόνο συμμετοχής στο Σωτήρη Νίνη, στη νίκη της Πάρμα μέσα στη Μπολόνια. Αντιθέτως, ο Παναγιώτης Κονέ, μετά τα 2 γκολ κόντρα στη Νάπολι, πέρασε ως αλλαγή στο 50' για τους "ροσομπλού".

# Βγήκαν τα... μαχαίρια στο "Ρενάτο Νταλ' Άρα", αλλά μόνο για σφαγή... τσουρεκιού.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Πεσκάρα - Κατάνια 2-1

(23' Τσέλικ, 90+4' Τόνι - 35' Μπαριέντος)

Κάλιαρι - Γιουβέντους 1-1

(15' πέν. Πινίγια - 75' Μάτρι)

Ίντερ - Τζένοα 1-1

(85' Καμπιάσο - 77' Ιμόμπιλε)

Αταλάντα - Ουντινέζε 1-1

(40' πέν. Ντένις - 33' Μουριέλ)

Μπολόνια - Πάρμα 1-2

(54' Σόρενσεν - 56' Βαλδές, 66' Σανσόνε)

Παλέρμο - Φιορεντίνα 0-3

(50', 83' πέν. Γιόβετιτς, 89' πέν. Ροδρίγκες)

Σαμπντόρια - Λάτσιο 0-1

(31' Ερνάνες)

Σιένα - Νάπολι 0-2

(86' Μάτζιο, 90' πέν. Καβάνι)

Τορίνο - Κιέβο 2-0

(12' αυτ. Σάρντο, 26' Γκάτσι)

Ρόμα - Μίλαν 4-2

(13' Μπουρδίσο, 23' Οσβάλντο, 30', 61' Λαμέλα - 87' πέν. Πατσίνι, 88' Κρκιτς)

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Τορίνο - Κιέβο 2-0

Μπολόνια - Πάρμα 1-2

Αταλάντα - Ουντινέζε 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK