Ανέβηκαν Σασουόλο και Βερόνα

Η Σασουόλο νίκησε 1-0 την Λιβόρνο μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και εξασφάλισε την άνοδο στη Serie A για πρώτη φορά στην ιστορία της. Τη μιμήθηκε η Βερόνα που αρκέστηκε στο 0-0 με την Έμπολι.

Ανέβηκαν Σασουόλο και Βερόνα

Με γκολ του Σιμόνε Μισιρόλι στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Σασουόλο των 9 παικτών έκαμψε την αντίσταση της Λιβόρνο των 10 παικτών και θα γίνει η πρώτη ομάδα της Serie Α μετά την Αβελίνο των 80s' που θα φορά πράσινα στις εντός έδρας αναμετρήσεις της.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι, την ίδια περίοδο, ο ιδιοκτήτης Τζιόρτζιο Σκουίντζι ετοιμαζόταν να πουλήσει τις μετοχές του, αφού είχε κουραστεί να βλέπει την ομάδα του να διεκδικεί την άνοδο και να μην την εξασφαλίζει.

Η έτερη ομάδα της Serie B που κέρδισε την άνοδο είναι η Βερόνα, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με την Έμπολι και επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία μετά από το "καταραμένο" 2002.

Πρόκειται για ένα σύλλογο που έφτασε στο σημείο να αγωνιστεί στην 3η κατηγορία, αλλά πουλούσε κάθε χρόνο 10.000 εισιτήρια διαρκείας. Η ημερομηνία σταθμός που σήμανε την αρχή της μεγάλης επιστροφής ήταν η 19η Ιουνίου 2011 όταν σημειώθηκε η νίκη επί της Σαλερνιτάνα που της χάρισε την άνοδο στη 2η κατηγορία.

Το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο της ανόδου θα δοθεί σε μία εκ των Λιβόρνο, Έμπολι, Νοβάρα και Μπρέσια, ενώ αντίθετα η Βίρτους Λαντσιάνο ή η Βιτσέντζα θα ακολουθήσουν την Άσκολι, την Προ Βερτσέλι και την Γκροσέτο στην 3η κατηγορία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK