Η Ενωση των Ιταλών ποδοσφαιριστών θα αγοράσει ομόλογα του ιταλικού δημοσίου

Οι Ιταλοί σταρ του ποδοσφαίρου επιθυμούν να συμβάλουν στην προσπάθεια για την αποφυγή της χρεωκοπίας της ιταλικής οικονομίας. Τι δήλωσε ο Νταμιάνο Τομάζι.

Η Ενωση των Ιταλών ποδοσφαιριστών θα αγοράσει ομόλογα του ιταλικού δημοσίου

Ο Νταμιάνο Τομάζι και το συνδικαλιστικό όργανο των Ιταλών ποδοσφαιριστών του οποίου προϊσταται αναλαμβάνουν δράση για να βοηθήσουν στην εξυπηρέτηση του ιταλικού χρέους.

Ακούγεται κάπως...βαρύγδουπο (και όντως έτσι είναι) αλλά ο πρώην παίκτης της Ρόμα κάλεσε τα μέλη της Ενωσης και κυρίως τους πρωτοκλασάτους Ιταλούς ποδοσφαιριστές να αγοράσουν μαζικά ομόλογα του ιταλικού δημοσίου σε σχετική δημοπρασία που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα!

"Μερικοί από μας παίζουν στην Εθνική ομάδα της Ιταλίας. Και τέλος πάντων όλοι είμαστε οπαδοί αυτής της χώρας" ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Τομάζι σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Επίσης, ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των Ιταλών παικτών αποκάλυψε ότι η Ενωση έχει προγραμματίσει να αγοράσει ως νομικό πρόσωπο έντοκα γραμμάτια του ιταλικού δημοσίου και κάλεσε τους επικεφαλής των διοικήσεων των ιταλικών ομάδων να κάνουν το ίδιο.

Η Ιταλία έχει μπει για τα καλά στη δίνη της κρίσης χρέους τον τελευταίο μήνα και τα επιτόκια δανεισμού της χώρας έχουν εκτοξευτεί στα ύψη. Το χρέος της Ιταλίας ανέρχεται περίπου σε 2 τρις ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 120% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK