Ο Βεντούρα διάδοχος τον Κόντε στην Ιταλία

Στα 68 του χρόνια ο Τζιαμπιέρο Βεντούρα αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη πρόκληση της προπονητικής καριέρας του όντας ο νέος ομοσπονδιακός της Ιταλίας.

Ο Βεντούρα διάδοχος τον Κόντε στην Ιταλία
Βεντούρα Ιταλία

Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Τζιαμπέρο Βεντούρα να παίρνει τη σκυτάλη από τον Αντόνιο Κόντε στον εθνικό πάγκο της Ιταλίας επιβεβαιώθηκαν μέχρι τελείας.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Κάρλο Ταβέκιο, πήγε στο συμβούλιο έχοντας εξασφαλίσει το "ναι" του 68χρονου προπονητή και, αφού έλαβε την έγκριση των υπόλοιπων μελών της διοίκησης, ανακοίνωσε τη νέα εποχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά το φινάλε των υποχρεώσεων στο Euro 2016.

Ο Βεντούρα δουλεύει ως προπονητής από το 1976! Στις 40 αυτές σεζόν έχει περάσει από Σαμπντόρια, Εντέλα, Σπέτσια, Κεντέζε, Πιστοϊέζε, Γκιάρε, Βενέτσια, Λέτσε, Κάλιαρι, Ουντινέζε, Νάπολι, Μεσίνα, Βερόνα, Μπάρι και Τορίνο. Στην "γκρανάτα" εργαζόταν από το καλοκαίρι του 2011. Την επανέφερε στην πρώτη κατηγορία, την έβγαλε Ευρώπη, της χάρισε την πρώτη νίκη επί της Γιουβέντους μετά από 20 χρόνια!

Αν και τον Δεκέμβριο είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2018, παραιτήθηκε στα τέλη Μαΐου έχοντας πρώτα συζητήσει με τον Ταβέκιο.

Η επιλογή του μοιάζει αντιστρόφως ανάλογη των επιλογών που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια (Ντοναντόνι, Πραντέλι, Κόντε - μεσολάβησε ο Λίπι). Μοιάζει με επιστροφή στο παρελθόν, μια επιλογή με ρίσκο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK