Ποινή 10 μηνών στον Κόντε για τα στημένα, έπεσε δύο κατηγορίες η Λέτσε

Ο Αντόνιο Κόντε δεν απέφυγε την τιμωρία για την εμπλοκή του στο νέο σκάνδαλο των στημένων αγώνων που για ακόμη μία φορά "λέρωσε" τη φήμη του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Ποινή 10 μηνών στον Κόντε για τα στημένα, έπεσε δύο κατηγορίες η Λέτσε

Η πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής ομοσπονδίας δέχθηκε ότι ο νυν προπονητής της Γιουβέντους είχε λάβει γνώση για τον προκαθορισμό αποτελεσμάτων σε δύο αγώνες της Σιένα, στον πάγκο της οποίας καθόταν τη σεζόν 2010-11, και του επέβαλε ποινή αποκλεισμού 10 μηνών.

Φυσικά ο 43χρονος τεχνικός θα προσφύγει, ακόμη και σε πολιτικά δικαστήρια, για να ανατρέψει την εν λόγω απόφαση και να "καθαρίσει" το όνομά του, υποστηρίζοντας ότι είχε άγνοια των όσων συνέβαιναν τότε στην ομάδα της Τοσκάνης.

Σε αντίθεση με τον Κόντε οι κατηγορίες για τους Λεονάρντο Μπονούτσι και Σιμόνε Πέπε καταρρίφθηκαν. Οι δύο ποδοσφαιριστές κρίθηκαν αθώοι, καθώς τα στοιχεία δεν επαρκούσαν για να τιμωρηθούν.

Εξοντωτική από την άλλη ήταν η ποινή για τη Λέτσε, η οποία μαζί με την Γκροσέτο αποβλήθηκαν από τη Serie B ΚΑΙ υποβιβάστηκαν στην τέταρτη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα από τους "σαλεντίνι" θα αφαιρεθούν έξι βαθμοί από το νέο πρωτάθλημα (στην Γκροσέτο τρεις), ενώ στους πρώην προέδρους τους επιβλήθηκε ποινή πέντε ετών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK