Ταβέκιο: "Ούτε ο δολοφόνος του Κένεντι να ήμουν"

Προσπάθεια να υπερασπιστεί τον εαυτό του μετά τις ρατσιστικές δηλώσεις στις οποίες προχώρησε πρόσφατα, έκανε ο Κάρλο Ταβέκιο. Κριτική και από τον Τζόρτζιο Κιελίνι, ο οποίος χαρακτήρισε ντροπιαστικό να εκλεγεί ο 71χρονος πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας.

Ταβέκιο: "Ούτε ο δολοφόνος του Κένεντι να ήμουν"

Μετά από τις ρατσιστικές του δηλώσεις που προκάλεσαν γενική κατακραυγή στη γείτονα χώρα, ο υποψήφιος πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Κάρλο Ταβέκιο, τοποθετήθηκε και πάλι επισήμως σε μία προσπάθειά να ανασκευάσει τα λεγόμενά του και να αντιστρέψει το κλίμα που επικρατεί εις βάρος του.

Με δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό "Radio 1" υποστήριξε πως αδίκως έχει δυσφημιστεί και ότι δεν είναι ρατσιστής.

"Ούτε ο δολοφόνος του Κένεντι δεν υπέφερε τόσο όσο εγώ τις τελευταίες μέρες. Και να σκεφτείτε ότι αυτό το διάστημα συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που ξεκίνησα να δουλεύω στην Αφρική, όπου βοήθησα να χτιστεί και να ανοίξει ένα νοσοκομείο και ευεργέτησα τρία παιδιά".

Στις δηλώσεις του υποψηφίου προέδρου αναφέρθηκε κι ο διεθνής ποδοσφαιριστής Τζόρτζιο Κιελίνι, ο οποίος υποστήριξε ότι θα ήταν ντροπιαστικό για την Ιταλία αν εκλεγόταν τελικά ο Ταβέκιο.

"Διάβασα τις δηλώσεις του την επόμενη μέρα και αναστατώθηκα. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον Ταβέκιο, όμως, ο μόνος κατάλληλος για τη θέση (σ.σ. του προέδρου της ομοσπονδίας) είναι ο Ντεμέτριο Αλμπερτίνι. Δεν πρέπει να αφήσουμε το ιταλικό ποδόσφαιρο να ντροπιαστεί ξανά. Η εθνική ομάδα είναι πάνω από τον Ταβέκιο, όμως πρέπει να αποφύγουμε να προσλάβουμε σε αυτά τα πόστα τέτοιου είδους άτομα. Θέλουμε ένα άτομο με ευπρέπεια και προσωπικότητα για να εκτελέσει συγκεκριμένους ρόλους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK