15η αγ.: Ο Άγιαξ γκρέμισε από την κορυφή την Αϊντχόφεν

Σκοράροντας δύο φορές στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ο Άγιαξ επικράτησε 3-1 της Αϊντχόφεν και μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους 3 βαθμούς. Στην κορυφή, πλέον, βρίσκεται η Τβέντε που επικράτησε 2-0 της Ντεν Χάαχ.

15η αγ.: Ο Άγιαξ γκρέμισε από την κορυφή την Αϊντχόφεν

Ο Άγιαξ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης και ο Έρικσεν δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα στους Φαν Μπόμελ-Στρούτμαν. Παράλληλα απείλησε και με τις φαρμακερές εκτελέσεις κόρνερ του. Σε μία εξ αυτών, στο 36ο λεπτό, ο Ντε Γιονγκ πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ (ο Ντέραϊκ απέκρουσε, αλλά η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή).

Αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ, ο Μπούριχτερ έχασε καλή ευκαιρία για το 2-0, εν τέλει όμως, η ομάδα που σκόραρε στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους ήταν η Αϊντχόφεν (με εκπληκτικό φαλτσαριστό πλασέ του Λενς στο 36').

Το γκολ του Λενς έδωσε ώθηση στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απείλησαν τόσο με τον προαναφερθέντα όσο και με τον Ναρσίνγκ, όμως, ο Φέρμεϊρ φώναξε "παρών". Το ντέρμπι έμελλε να κριθεί από τα τέρματα δύο παικτών που... ξεπετάχτηκαν την τρέχουσα σεζόν. Ο λόγος για τον 22χρονο Χούσεν και τον 18χρονο Φίσερ, οι οποίοι σκόραραν στο 72' και το 87' αντίστοιχα, γράφοντας το τελικό 3-1.

15η αγ.: Ο Άγιαξ γκρέμισε από την κορυφή την Αϊντχόφεν

Μετά την ήττα της Αϊντχόφεν, η κορυφή της Eredivisie πέρασε στην κατοχή της Τβέντε, η οποία επικράτησε 2-0 της Ντεν Χάαχ, εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε για παραπάνω από 40 λεπτά.

Η ομάδα του Στιβ Μακλάρεν δεν μπόρεσε να αποδώσει τα προσδοκώμενα στο χιονισμένο Έντσεντε, προτού να αποβληθεί ο Τσέρι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου (για σκληρό μαρκάρισμα στον Φαν Ντούινεν).

Ο Ντούσαν Τάντιτς απέδειξε ότι δεν θεωρείται τυχαία ένας εκ των κορυφαίων παικτών του εφετινού πρωταθλήματος, αφού στο 55' άνοιξε το σκορ και έφτασε τα 8 γκολ στην Eredivisie, ενώ στο 83' ο Μπουλίκιν "πλήγωσε" την πρώην ομάδα του και έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή.

15η αγ.: Ο Άγιαξ γκρέμισε από την κορυφή την Αϊντχόφεν

Στην... οικογενειακή μονομαχία μεταξύ των αδελφών Κούμαν, νικητής αναδείχθηκε ο Ρόναλντ. Ήτοι, η Φέγενορντ επικράτησε 2-0 της Βάαλβαϊκ και έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Ως εκ τούτου, μείωσε τη διαφορά της από την κορυφή.

Στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο του "Ντε Κούιπ", η ομάδα του Ρότερνταμ είχε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά και θα μπορούσε να προηγηθεί είτε με τον Κλάσιε είτε με τον Σάκεν. Τη λύση, όμως, έδωσε για ακόμη μία φορά ο Γκρατσιάνο Πέλε που βρήκε δίχτυα στο 45' και το 51', φτάνοντας τα 10 γκολ στα τελευταία 11 παιχνίδια. Αμφότεροι οι αντίπαλοι είχαν ευκαιρίες για γκολ στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης.

Σε ρυθμούς twitter

15η αγ.: Ο Άγιαξ γκρέμισε από την κορυφή την Αϊντχόφεν

# Ο Κώστας Λάμπρου υπερασπίστηκε την εστία της Φέγενορντ στο παιχνίδι με τη Βάαλβαϊκ. Μάλιστα, έκανε δύο σπουδαίες αποκρούσεις σε προσπάθειες των Σεβαλιέ και Λίεντερ.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Τσβόλε - Φένλο 0-0

Τβέντε - Ντεν Χάαχ 2-0

(55' Τάντιτς, 83' Μπουλίκιν)

Φέγενορντ - Βάαλβαϊκ 2-0

(45', 51' Πέλε)

Βίλεμ - Χέρενφεν 3-1

(17' Μισιντζάν, 79' Μούλντερ, 92' Γιόακιμ / 70' Φινμπόγκασον)

Άγιαξ - Αϊντχόφεν 3-1

(29' Ντε Γιονγκ, 72' Χούσεν, 87' Φίσερ / 36' Λενς)

Ναϊμέχεν - Μπρέντα 1-1

(81' Πλάτγιε / 59' Λούρλινγκ)

Χρόνινχεν - Χέρακλες 2-0

(60' αυτ. Βεΐνοβιτς, 63' Ντε Λέεουβ)

Ουτρέχτη - Άλκμααρ 2-1

(48' Ντε Κόχελ, 83' Μουλένγκα / 51' Ράινεν)

Φίτεσε - Ρόντα 3-0

(11' Φαν Βίνκελ, 42', 62' Ρέις)

News 24/7

24MEDIA NETWORK