23η αγ.: Έπαιξε με τη φωτιά η Αϊντχόφεν, έμεινε μόνη στην κορυφή

Το πέρας άλλη μίας αγωνιστικής θα βρει την Αϊντχόφεν στην κορυφή του ολλανδικού πρωταθλήματος.

23η αγ.: Έπαιξε με τη φωτιά η Αϊντχόφεν, έμεινε μόνη στην κορυφή

Αν και οι εποχές που νικούσε 10-0 τη Φέγενορντ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, η ομάδα του Φρεντ Ρούτεν βρήκε τον τρόπο να επικρατήσει 3-2 στο ντέρμπι της εβδομάδας και να διατηρηθεί σε θέση οδηγού.

Στο 66' όταν ο Μέρτενς έκανε το 2-0 για την PSV (είχε προηγηθεί το γκολ του Τοϊβόνεν στο 44'), πολλοί πίστεψαν ότι μπήκαν οι τίτλοι τέλους στο παιχνίδι. Ο Φερνάντεζ όμως σκόραρε δις σε λιγότερο από δέκα λεπτά (72', 79') και η Φέγενορντ απέκτησε το δικαίωμα να διεκδικήσει ακόμη και το διπλό στο "Φίλιπς Στάντιον". Ο Λάμπιαντ ωστόσο στο 85' έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Αϊντχόφεν και μαζί τη νίκη σ' ένα ντέρμπι με σασπένς ως το φινάλε.

Το δίδυμο της κορυφής έσπασε πάντως, καθώς η Άλκμααρ δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά με αντίπαλο τη φιλόδοξη εφέτος Χέρενφεν. Μάλιστα παρόλο που η ΑΖ προηγήθηκε 1-0 και 2-1 με ισάριθμα γκολ του Αμερικανού Άλντιντορ, χρειάστηκε το γκολ του Φάλκενμπουργκ στο 83' προκειμένου να σώσει το βαθμό.

Τβέντε και Άγιαξ εξακολουθούν να έχουν τις δικές τους πιθανότητες για τον τίτλο. Η ομάδα του Στιβ ΜακΛάρεν πέτυχε μόνο ένα γκολ, νίκησε όμως 1-0 την Ουτρέχτη στο Ένσεντε, ενώ ο "Αίαντας" επικράτησε της ουραγού Εξέλσιορ πιο δύσκολα απ' όσο δείχνει το τελικό 4-1. Οι γηπεδούχοι εκτός ότι έχασαν πέναλτι στο 0-1, μείωσαν στο 67' σε 1-2 και μέχρι το 85' διεκδικούσαν την ισοπαλία, προτού ντε Γιονγκ και Βερτόγκεν διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Βααλβάικ - Φίτεσε 1-0

Μπρέντα - Ντεν Χάαγκ 4-0

Ρόντα - ντε Χράαφσαπ 0-2

Φένλο - Χέρακλες 3-1

Ναϊμέχεν - Χρονινχεν 4-0

Εξέλσιορ - Άγιαξ 1-4

Τβέντε - Ουτρέχτη 1-0

Αϊντχόφεν - Φένενορντ 3-2

Άλκμααρ - Χέρενφεν 3-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK