Ημιτελικά: Με Λοκάντια η Αϊντχόφεν, συντριβή του Άγιαξ

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ολλανδικού ποδοσφαίρου, ο Γίργκεν Λοκάντια, έκανε χατ-τρικ στον αγώνα με την Τσβόλε (3-0) και χάρισε στην Αϊντχόφεν την πρόκριση στον τελικό της 9ης Μαΐου. Αντίπαλός της θα είναι η Άλκμααρ που νίκησε με το ίδιο σκορ τον Άγιαξ στην "Άμστερνταμ Αρίνα".

Ημιτελικά: Με Λοκάντια η Αϊντχόφεν, συντριβή του Άγιαξ

H Τσβόλε αποτέλεσε την εφετινή έκπληξη του θεσμού, αφού απέκλεισε τη Ρόντα, την Βάαλβαϊκ και την Χέρακλες, εν προκειμένω όμως, δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στην Αϊντχόφεν παρά το γεγονός ότι η τελευταία αγωνίστηκε χωρίς τους Ζέρεμεν Λενς και Τιμ Μάταβζ.

Με τη συμπλήρωση 16 λεπτών στην αναμέτρηση, ο Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ έσπασε το τεχνικό οφσάιντ και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Λοκάντια, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ προ κενής εστίας. Από ασίστ του Βαϊνάλντουμ προήλθε και το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων (στο 34') με σκόρερ και πάλι τον 19χρονο επιθετικό.

Η κάτοχος του τροπαίου καθάρισε την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Τσβόλε δεν είχε καλά διαστήματα στο παιχνίδι της. Απεναντίας, με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ματέους Κλιτς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Όσο περνούσε η ώρα, πάντως, οι γηπεδούχοι έμεναν από δυνάμεις, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ντικ Άντβοκαατ να δημιουργήσουν ευκαιρίες για το τρίτο γκολ. Αυτό τελικά επετεύχθη στο 85ο λεπτό, μετά από ασίστ του Όσκαρ Χίλιεμαρκ και γκολ του Λοκάντια, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ.

Ημιτελικά: Με Λοκάντια η Αϊντχόφεν, συντριβή του Άγιαξ

Θέση για τον τελικό του KNVB Beker έκλεισε η Άλκμααρ που πέρασε δια περιπάτου από την "Άμστερνταμ Αρίνα" με το ευρύ 3-0 επί του Άγιαξ. Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Τζόζι Άλτιντορ.

Μετά από ένα ήσυχο πρώτο ημίχρονο, ο Αμερικανός επιθετικός έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με κοντινή κεφαλιά στο 74ο λεπτό, ενώ στο 88' έβγαλε μία εξαιρετική μπαλιά στον Μπιόργκολφουρ Γκούντμουντσον, ο οποίος έκανε το 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Άλτιντορ με μία εκπληκτική λόμπα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σε ρυθμούς twitter

# Η Τσβόλε είχε να αγωνιστεί στην ημιτελική φάση από το 1977. Ο γηραιότερος παίκτης της τωρινής ομάδας (Άρνε Σλοτ) δεν είχε γεννηθεί τότε.

Τα αποτελέσματα της ημιτελικής φάσης

Τσβόλε - Αϊντχόφεν 0-3

(16', 34', 85' Λοκάντια)

Άγιαξ - Άλκμααρ 0-3

(74', 93' Άλτιντορ, 88' Γκούντμουντσον)

News 24/7

24MEDIA NETWORK